Tom Cruise, prins într-o buclă temporală în All You Need Is Kill

de Gloria Sauciuc în 12 Nov 2012
Tom Cruise, prins într-o  buclă temporală  în All You Need Is Kill

A fost un an dur pentru Tom Cruise, atât în plan personal cât şi profesional: de la mult-mediatizatul divorţ de Katie Holmes, la recenziile modeste pentru Rock of Ages şi la sinuciderea regizorului Tony Scott (Top Gun), Cruise se întoarce pe marile ecrane iarna aceasta cu Jack Reacher, în România din 28 decembrie, marcând debutul pe marele ecran al popularului personaj al lui Lee Child.

Totuşi, rămâne de văzut dacă filmul (care a stârnit nemulţumirea fanilor din cauza distribuirii lui Tom Cruise) va continua trendul negativ sau doar va pune punct unui an tumultuos pentru starul american (ţinând cont de succesul lui Mission: Impossible - Ghost Protocol din decembrie, anul trecut). Între timp, următorul film al lui Tom Cruise a trecut în faza de producţie: este o adaptare după romanul SF ilustrat All You Need Is Kill, cu Emily Blunt (Looper), în regia lui Doug Liman (The Bourne Identity, Jumper). Săptămâna trecută a apărut prima imagine (spectaculoasă) din All You Need Is Kill.

Inspirată dintr-un scenariu adaptat după romanul lui Hiroshi Sakurazaka de Joby Harold (Awake), Dante Harper (Hansel and Gretel: Witch Hunters), şi de colaboratorul lui Tom Cruise, Christopher McQuarrie (Valkyrie, Jack Reacher), povestea se derulează într-un viitor apropiat, în care o rasă extraterestră, numită The Mimics, a atacat Pământul într-un asalt susţinut, distrugând complet oraşe întregi şi lăsând în urmă milioane de victime. Nicio armată de pe Pământ nu e în stare să egaleze viteza, brutalitatea şi aparent excepţionala intuiţie a luptătorilor Mimic sau a comandanţilor acestora cu puteri telepatice. Însă acum, armatele Pământului s-au unit pentru o ultimă ofensivă contra hoardei extraterestre: este ultima şansă.

Locotenentul colonel Bill Cage (Cruise) este un ofiţer care nu a avut parte de nici măcar o zi de luptă, asta până când este degradat fără menajamente şi apoi aruncat în luptă, fără antrenament şi echipat sumar, în ceea ce pare o misiune sinucigaşă. Cage este omorât în câteva minute, deşi reuşeşte să doboare un adversar. Însă, minune, se trezeşte din nou, fiind silit să lupte şi să moară din nou...şi din nou. Contactul fizic cu extraterestrul l-a aruncat într-o buclă temporală în care retrăieşte aceeaşi luptă brutală din nou, şi din nou.

Însă, cu fiecare ciclu, Cage devine mai dur, mai inteligent şi mai puternic, atacând pe extratereştri cu tot mai multă măiestrie, alături de Rita Vrataski (Blunt), o luptătoare din forţele speciale care a făcut mai multe victime printre extratereştri decât oricine altcineva de pe Pământ.

Pe măsură ce Cage şi Rita se luptă cu invadatorii, fiecare bătălie devine o ocazie pentru a găsi calea de a-i anihila pe invadatorii extratereştri şi de a salva Pământul.

Distribuţia filmului e completată de actori precum Bill Paxton (Aliens, Titanic), Jonas Armstrong (Robin Hood), Franz Drameh (Attack the Block), Tony Way (Game of Thrones) şi Dragomir Mrsic (Easy Money). Warner Bros. a programat premiera lui All You Need is Kill în martie 2014, o zi a premierei pe care o împarte în State cu Maleficent de la Disney (cu Angelina Jolie în rolul principal) şi cu animaţia Me and My Shadow de la Dreamworks. Cruise, totuşi, se va întoarce la genul SF/acţiune, cu Oblivion, la noi cu premiera în luna mai a lui 2013, inspirat de romanul grafic al regizorului Joseph Kosinski (TRON: Legacy).

După All You Need Is Kill, Cruise îşi va îndrepta atenţia fie către Mission:Impossible 5, fie către noua serie Van Helsing a lui Alex Kurtzman şi Roberto Orci. Este de asemenea programat să apară într-un remake la Magnificent Seven (dacă proiectul va fi, oficial, pus în derulare).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 18 decembrie 2012 17:21
grafica va fi la inaltime, asta e clar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells