Oblivion

(2013)

Oblivion. Planeta uitată

Poster Oblivion Postere Oblivion

Sinopsis Oblivion

Mai mult
Oblivion trl 2

Într-un viitor îndepărtat, în care Pământul a evoluat dincolo de orice recunoaștere, confruntarea unui om cu trecutul îl va duce într-o călătorie până la finalul căreia va trebui să lupte ca să salveze omenirea.

Jack Harper (Cruise) este unul din ultimii reparatori de drone staționați pe Pământ. Parte a unei masive operațiuni de extracție de resurse vitale, după decenii de război cu extrem de periculoșii Scavi, misiunea lui Jack se apropie…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Horizons

Produs de

Chernin Entertainment

Tip Ecran

wide, IMAX 2D

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

SUA

Site oficial

Oblivion

Box office Oblivion

Weekend premieră (08.04.2013)
  • Loc 1
  • Spectatori 38.709
  • Încasări (RON) 714.217,71
Total
  • Spectatori 101.023
  • Încasări (RON) 1.762.550,63
  • Încasări (USD) 526.966,55

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 11 Aprilie 2013 00:15
"WALL-E" cu oameni
"Oblivion" - "WALL-E" cu oameni
Ăla era delicios, ăsta prea se ia-n serios

Asemănările cu fermecătorul "WALL-E" (2008 - Andrew Stanton) sunt cu atât mai dezavantajoase, cu cât e clar că-s involuntare (foarte probabil, chiar şi neconştientizate). Vorba neamţului: short on two (sau, mai pe româneşte: court sur deux): Pământul e un pustiu post-apocaliptic, omenirea rămasă bântuie prin spaţiu (sau, cel puţin, aşa se zice), şi doar eroul (acolo; aici, eroul şi drăguţă-sa) mai hălăduieşte (hălăduiesc) pe Terra, spre a se ocupa de nişte iţe nerezolvate - detaliile nu prea importă, sub aspectul comparaţiei. Ceea ce importă oarecum, sub acelaşi aspect (că viaţa e complexă şi are multe aspecte), e că simpaticului roboţel îi venea aleasa inimii cu hârzobul din cer.

Povestea scrisă de Joseph Kosinski, împreună cu… citeşte

31 40
Bacanta pe 12 aprilie 2013 17:45
hahahah, cel mai amuzant comentariu ! ! ""WALL-E" cu oameni" - genial !!! scurt si la obiect !
vovin pe 6 ianuarie 2014 14:31
Sincer eu nu vad aproape nimic in comun cu Wall-E. In afara de Pamanul post-apocaliptic puternic poluat, si buchetul de iarba, chiar nu reusesc sa mai identific vreo legatura cu Wall-E. Daca e pe asa, daca ne gandim la buchetul de iarba, ai putea spune ca e "identic" cu Final Fantasy cu oameni (adevarati). Ori eu zic ca nu e nici una nici alta. Filmul are un subiect destul de original, un scenariu bine scris, logic si coerent, iar povestea nu numai ca e buna, dar si destul de plauzibila, aducand astfel filmul in zona credibila.
Georgetoader pe 21 Aprilie 2013 09:28
In sfarsit... un SF bun si CORECT!
In sfarsit, un science-fiction bun ! La cat de pretentios sunt in materie de filme, in ceea ce ma priveste nu-mi aduc aminte, de la Matrix 1 incoace, sa mai fi vazut un SF adevarat... un SF corect facut.
Ideea nu e geniala, precum in Matrix, in Oblivion regasind elemente atat din el, cat si din Independence Day si chiar Odiseea Spatiala: 2001 :)
Scenariul este insa foarte coerent, realizarea tehnica de exceptie, jocul actorilor convingator, coloana sonora bine aleasa si oportuna.
Filmul ni se dezvaluie treptat si reuseste un lucru rar in SF-urile din ziua de astazi: sa fie interesant permanent si pana la sfarsit, suspansul de calitate, inteligent dozat si administrat, contribuind din plin la aceasta senzatie.
Filmul i-a placut foarte mult si sotiei, dar cel mai important lucru, dupa mine, este ca la sfarsit NU APARE ALIEN. Enjoy!

27 6
mariusdbrsc pe 22 aprilie 2013 21:51
Un comentariu care surprinde esenta,fara a folosi un limbaj pretentios doar de dragul de a ne da importanta! 10 stele de la mine:))
iantoc pe 8 septembrie 2013 21:10
felicitari pentru ceea ce ai spus-un mare adevar;nu sunt fanul lui tom cruise,dar se cunoaste ca omul are in spate anii de experienta si chiar am fost si eu surprinsa de acest film!!!!
psihologu pe 02 Martie 2013 21:34
Oblivion: clona marilor filme SF
Oblivion, noul film al lui Tom Cruise si regizat de Joseph Kosinki, omul din spatele lui TRON: Legacy (2010) are elemente vizuale deosebite, o poveste decenta, insa ii lipseste originalitate care sa-l transforme intr-un film SF special. Daca in prima parte, lucrurile se desfasoara incet, partea a doua este cea care ridica filmul. Oblivion nu este deloc un film rau, dar ii lipseste acel ceva care sa-l faca fascinant.

Oblivion iti taie respiratia la nivel vizual. Claudio Miranda, regizorul de imagine care a castigat Oscarul pentru Life of Pi, face inca o data o treaba exceptionala si impreuna cu Kosinki, a dat nastere unui Univers futurist si distopic care incanta ochiul privitorului. Filmul are multe rasturnari de situatie si nu stii la ce sa te astepti, asa ca n-o sa va stric placerea si sa va spun ce se intampla. Pe langa Tom Cruise, Olga Kurylenko si Andrea Riseborough o… citeşte

21 10
Dez pe 27 martie 2013 06:36
imi place avatarul tau
nemotoujours pe 17 iunie 2013 21:48
si spre nefericirea mea nici ultimul... AMICE, DACA ESTI NEFERICIT CA ESTI INTREBAT, ATUNCI DE CE TI L-AI PUS??? TE-A FORTAT VREUN MASON? ORI O INTREAGA GRUPARE?
wildinthecountry pe 11 Aprilie 2013 00:31
x
Tocmai ce m-am intors de la cinema .Filmul a rulat in avanpremiera in 2 sali concomitent care au fost full de oameni.
Eu sunt un amator de filme SF bine facute (care oricum sunt foarte rare) asa ca nu am regretat faptul ca am vizionat acest film
O pelicula interesanta si un amestec intre Matrix, Independence Day si Mad Max
La capitolul vizual , peisaje si efecte speciale filmul e superb...
Tom Cruise s-a descurcat binisor iar Olga kURYLENKO banuiesc ca a fost distribuita doar pentru frumusete in acest film....
Nota finala 8/10

16 8
cosmin742000 pe 11 aprilie 2013 18:55
Cam prea mult 8 , eu nu as da nici 1 la asa ceva:))
mariusdbrsc pe 15 aprilie 2013 13:11
Movie fan tu daca ai dat 10 filmului Hoata de identitate.......si nu poti sa accepti o parere nici nu te pot trata decat cu indiferenta,in privinta limbajului ATENTIE ca primesti BATAITA la fund!!!!
Dorrie pe 18 Aprilie 2013 14:35
Super film !
Asa film bun n-am mai vazut de mult. Am fost impresionata. Smecher rau !
15 15
legolas05 pe 17 Martie 2011 15:25
Daca din trailer arata a fi un SF cat de cat bun,cand am vazut filmul am ramas dezamagit,nu m-a surprins cu nimic,la capitolul actiune sta foarte prost,la un moment dat incepusem sa ma plictisesc.
10 16
coco_mafya pe 5 mai 2011 11:46
cu adevarat frumos,sunt un adept al genului,printre multe alte genuri,acesta pare a fi viitorul peste cateva zeci-sute poate mii de ani:P
Vala pe 9 februarie 2013 22:56
..pare , bine zis :)
Octaz pe 14 Aprilie 2013 14:46
Pe langa faptul ca "Oblivion" este un SF post-apocaliptic sadic, dar cu un scenariu foarte intereasnt .. filmul contine acel dram de dramatism care te atinge intr'un fel sau altul.. pentru ca nu o data mi s'a ridicat parul pe maini la unele scene impresionante. Plus ca mie personal imi plac filmele apocaliptice .. ba chiar pot spune ca sunt printre preferatele mele. Peisajele Pamantului dupa apocalipsa erau zguduitoare ...
Mi'a placut mult piesa care rasuna in mijlocul naturii rapuse : A WHITER SHADE OF PALE ... :(

9 3
BETRulleR pe 15 aprilie 2013 12:42
Sadic nu este pentru imaginea pamantului desert de viata, ci pentru faptul ca extraterestrii care au exterminat aproape toti oamenii, vor si ultima picatura de energie din oceane (sau asta cam incearca). A Whiter Shade Of Pale este un cantec exceptional... Nu stiu daca ati observat, dar toti oamenii viitorului, nu conteza cat de indepartat, au amintiri din prezent. CE EPOCA EPOCALA TRAIM!
Octaz pe 17 aprilie 2013 11:38
Asa este ... Pacat ca noi nu realizam asta!
mariusdbrsc pe 13 Aprilie 2013 12:01
omagiu filmelor SF
Am vazut si eu filmul si am fost placut impresionat ,asteptarile mele nu au fost mari, am citit parereile celor de la Total Film si Empire(reproduse aproape identic si pe cinemagia)si totusi cred ca e un film bun .Atmosfera apasatoare,feelingul,trimiterile la filmele sf,imaginea au facut un pachet care merita vazut .Am observant aici pe cinemagia tendinta asta de a desfiinta filmele ,comentarii in care sa aratam ce vasta cultura cinematografica avem.....Un adevarat cinefil stie sa categorizeze filmele sa nu faca comparatii care nu isi au rostul,dar toti au dreptul la o parere si trebuie respectata.Nu pot sa nu punctez totusi ca unele filme sunt facute sa ofere entertaining si cred ca acesta a facut-o.
9 6
cosmin742000 pe 15 aprilie 2013 01:13
Marius mie mi-ar fi rusine la varsta ta sa pierd timpul cu asemenea mizerii , credeam ca ai vreo 12 ani cand colo patruzeci si treaba ta. Asta e primul mesaj in dezacord cu cel care l-a postat , l-am pus aici pt ca am fost atacat la un mesaj de-al altcuiva . De asemeni am lasat si un comment , ca stiu ca abia asteptatri sa va repeziti ca vulturii peste parerea omlui.
VIBERS pe 26 mai 2013 18:50
Omule nu este cazu sa te enervezi pe acest FABULOS user al Cinemagiei iar mama lui nu are nici o greseala.El are impresia ca noi toti userii de pe Cinemagia suntem niste prosti, inculti iar el ce sa spun dom'le este ZEU.Voi nu vedeti ca la fiecare film iesit el ne sfideaza pe toti cu comentariile lui stupide.Eu zic sa nu il mai bagati in seama.
MNarcis pe 05 Iulie 2012 20:36
Tom Cruise si Morgan Freeman in aceeasi pelicula (nu imi pot dori nimic mai mult)......cu siguranta cel mai asteptat film de catre mine de la anul (alaturi de: The Hobbit: There and Back Again)
9 16
Ovidiu239 pe 15 ianuarie 2013 20:21
si Man of Steel si Iron Man 3 si Fast 6 si multe altele
JuanRuben pe 1 august 2015 17:56
deci nu te-ai plictisit la ex-machine , unde la inceput e foarte multa discutie si intra greu in subiect si te-ai plictisit la asta ?? Clar ... In fine , e parerea ta , dar ... nu stii ce e un sf bun :)
andrrei15 pe 13 Aprilie 2013 21:31
Este mult mai mult decat m-am asteptat ... L-am vazut astazi la cinema si este extraordinar.
Finalul este unul nemaipomenit.Abea astept continuarea la Prometheus

8 6
puiuletz pe 11 septembrie 2013 19:45
ce cauta prometheus aici :-? .. ai uitat la ce film comentezi ??
Manusa pe 16 Aprilie 2013 18:06
Un film reusit zic eu. Un film cu actori foarte buni, iar actiunea lui m-a captivat, poate nu este ceva nou dar a fost foarte interesanta. Mi-au placut acele drone care erau destul de utile pentru cei care le-au facut, dar si acel aparat de zbor de care se folosea Jack. Povestea m-a surprins atunci cand Jack a descoperit ce este in jona de radiatii......dar si adevarul din spatele povestii, ce este cu adevarat acel obiect de pe orbita Pamantului. Un film care merita vazut.
8 7
cosmin_kedii pe 12 Aprilie 2013 19:22
Un film science-fiction mare. O poveste originala ilustrata de efecte speciale uimitoare. O coloană sonoră care se potrivește perfect cu imaginile. O distributie impecabila
8 9
mariusdbrsc pe 13 aprilie 2013 12:21
Da si eu am fost placut impresionat,un film nu chiar mare dar in rest foarte bine realizat
Alex4Fun90 pe 11 Aprilie 2013 01:30
HELAU ?!
Acest film va putea fi votat după lansare. S-a lansat si l-am vazut . Deblocati filmul ...
8 9
Indru pe 17 aprilie 2013 20:05
Foarte tare titlul, „Helău”. :)))) ThumbsUp!
TinRin pe 12 Aprilie 2013 15:00
Pentru impatimitii sf... si nu numai
Pe scurt, un film bun. Dar cam previzibil cam de pe la jumatate. Si chiar daca a fost previzibil am asteptat sa ved cum se desfaseoara firul povestii. Ca si ecranizare, putea fi si 3D... are multe scene spectaculoase de cgi. In schimb ceea ce conteaza este ca lasa loc de posibile alternative de prequeluri. Lupta cu scavengerii si aparitia lui Tet. Merita vazut filmul, era loc de mai bine... dar poate asa a fost si conceput. Coloana sonora de asemenea e impresionanta.
7 4
mariusdbrsc pe 13 aprilie 2013 12:24
Tu esti cumva mind -reader? E exact comentariul care am vrut sa il scriu,in fine, scriu altul!!:))
TinRin pe 14 aprilie 2013 20:49
daca parerea mea coincide cu a ta si cu a altora inseamna ca am fost in stare sa pot aprecia un film si sa relatez despre asta simplu si la obiect, fara inflorituri si fara a strica altora interesul de a vedea filmul daca vor sa il vada
RaduBad pe 12 Aprilie 2013 02:20
Slabut....
O realizare tehnica de exceptie, dar dpdv artistic e o insailatura din alte filme mari....decorul e furat din Wall-E, extraterestrii din Independece Day, o parte din idee e tot din Wall-E, rolul lui Morgan Freeman e nimic pentru un actor ca el...si apar si anumite erori.
Spre exemplu Tet, nava extraterestra are o orbita ciudata, e vizibila ziua, si ascunsa noaptea. Ceea ce inseamna o orbita extrem de inalta, deci nava ar fi absolut colosala, ar fi aproape la fel de mare ca luna....ceea ce e absurd....si mai sunt erori...
Per total...e slabut, ritmul e lent, dialogurile plate, scenariul previzibil, realizarea tehinc exceptionala.

5 7
mariusdbrsc pe 13 aprilie 2013 11:43
Asta era si idea, filmul este un omagiu adus peliculelor SF!!!!!
Indru pe 17 aprilie 2013 20:04
E un omagiu adus peliculelor SF? SF venind de la Super Fâsâite, nu?

Spune-ţi părerea despre Oblivion

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Oblivion
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells