Secvenţele-cult din saga TERMINATOR

de Gloria Sauciuc în 3 Iun 2009
Secvenţele-cult din saga TERMINATOR

Număram orele pâna la premiera în România a filmului Terminator Salvation, ca să-l vedem pe Christian Bale în rolul lui John Connor, omul sortit să conducă rasa umană în războiul contra terminatorilor, într-un post-apocaliptic an 2018. Unii l-au văzut deja în avanpremieră, alţii aşteaptă data de 5 iunie. Oricum, pentru ambele categorii, propunem o trecere în revistă a celor mai faimoase scene din seria Terminator, cu tot cu replicile aferente, care - prin memorabilitate şi faptul că referinţele la ele au fost foarte dese, de-a lungul timpului - au intrat în cultura pop.

I'll be back

În primul Terminator, Arnold ajunge la comisariat pentru a da de Sarah Connor. De vreme ce ofiţerul de serviciu îi cere să revină, Schwarzy confirmă - prin ceea ce a devenit o frază-cult: "I'll be back". Şi... revine.

Hasta la vista, baby

Când îl elimini pe T 1000 cu un Hasta la vista, nu numai că e demenţial, dar clar memorabil.

Urmărirea din Terminator 2

Fără îndoială una dintre cele mai bune secvenţe din trilogie. John Connor, adică Edward Furlong, pe atunci în vârstă de 14 ani, este urmărit de T 1000 care încearcă să-l elimine pentru că John este viitorul lider al rezistenţei. Nu e de uitat nici modul în care Arnold Schwarzenegger îşi încarcă arma cu o singură mână, dar nici cum iese T 1000 din flăcări.

Prima misiune: îmbrăcatul

E clar că un Terminator care vine din viitor apare în prezent gol-puşcă. Prin urmare, prima sa misiune este să se îmbrace. Iar Schwarzy în Terminator 2 îşi face "cumpărăturile" într-un bar.

 

Armamentul

În primul film al seriei Arnold e pus pe exterminat. Şi, pentru asta, are nevoie imperioasă de arme. Secvenţa cumpărării de armament a devenit cult, mai ales prin maniera abruptă şi violentă în care se termină. Terminatorul este un cyborg lipsit de sentimente, care trebuie să extermine o tânără femeie, indiferent de obstacole. Din viitor, o dată cu el vine şi Kyle Reese, un tânăr călit în razboiul de gherilă, care se îndrăgosteşte de femeia urmărită de Terminator. Sarah Connor este aparent o femeie banală, îngrozită de inverşunarea ferocelui cyborg de a o ucide. Kyle însă îi dezvăluie faptul ca fiul pe care-l va naşte într-o zi, John Connor, va deveni liderul supravieţuitorilor unui nimicitor război nuclear şi va salva omenirea de revolta maşinilor.

 

Urmărirea cu macaraua (T3)

Când într-o urmărire sunt implicate - pe lângă o maşină a pompierilor, poliţia şi motociclete - o macara, care mai şi taie o clădire de la un capăt la altul, clar rămâi în minte cu toată scena... şi dacă mai apare T-X (Kristanna Loken), cel mai sofisticat cyborg ucigaş creat de Skynet, trimisã înapoi în timp pentru a termina ceea ce începuse predecesorul ei, T-1000, atunci totul devine cu adevărat super-cool. Aceastã masinã este tot atât de nestãpânitã precum este de frumoasa mască umanã pe care o are. Ea este mult mai puternicã, periculoasã si distructivã decât orice alt Terminator venit înaintea ei.

Mitralierea (T1)

Terminatorul o găseşte pe Sarah Connor într-un club pe care-l va face praf, (sânge) şi pulbere.

 

 

Explozia din Terminator 3: Rise of the Machines

I-am putea aduce multe reproşuri lui Jonathan Mostow, dar partea cu explozia nucleară îi şterge toate păcatele. E cu adevărat spectaculoasă.


Genericul de la The Terminator şi nudul lui Schwarzy

În mod cert, la 25 de ani după acest prim film Terminator, genericul de început nu mai are aceeaşi savoare. Dar, la vremea aceea, publicul vedea ceva absolut nou, care avea să schimbe genul SF. Iar secvenţa cu Arnold Schwarzenegger gol rămâne o scenă-cult a cinema-ului.

 

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
scrawl pe 3 iunie 2009 21:40
cat nu pot sa suport filmele dublate...oamenii aia chiar nu isi dau seama ca pierd tot farmecul? parca ma uit la desene animate :)) tot mai bine e la noi cu subtitrari.
Marc pe 3 iunie 2009 21:57
"n mod cert, la 25 de ani după acest prim film Terminator, genericul de început nu mai are aceeaşi savoare."Total gresit din punctul meu de vedere.Genericul e inca unul din cele mai bune.Astazi nu prea se mai pune accent pe generic, dar asta e unul din filmele cu un generic foarte bun.
Dooku pe 3 iunie 2009 23:34
In secventa din T2 este o voce italiana sau ceva de genu .... nu puteati sa puneti si voi pe Arnie ...
roxi pe 4 iunie 2009 23:20
vremuri faine - "I need your clothes and your motorcycle"
Kretzoo pe 5 iunie 2009 09:50
Piesa de film mi-am trait copilaria cu filmele astea :D...
bill pe 7 iunie 2009 15:16
intr-adevar "hasta la vista,baby!"e memorabila dar spusa de arnie cu accentul lui austriac!!!!!! nu cred ca intereseaza pe cineva varianta dublata in orice limba a pamantului!!!! cei care au pus faza respectiva pe site au dat dovada de o lipsa crasa de profesionalism!!!!!!! niste imbecili!!!
mr . morbius pe 9 aprilie 2010 18:00
hasta la vista baby , amuzant
Radu1711 pe 16 aprilie 2010 17:24
foarte tari secventele

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells