Saptamana 9-15 Noiembrie

de Alin Adrian Moise în 9 Nov 2007
Saptamana 9-15 Noiembrie

Aici la Cinemagia suntem fani Thomas Malory si T.H.White si, ca atare, orice film care trateaza chiar si tangential mitul regelui Arthur, se bucura de interesul nostru. The Last Legion asadar, in regia lui Doug Lefler (ale carui singure realizari de pana acum au fost cateva episoade din Hercules sau Xena), desi plasat in perioada imperiului roman, ducandu-ne cu gandul la King Arthur al lui Fuqua, ne-a prins atentia imediat de la primul trailer. Deci Colin Firth, Aishwarya Rai, Ben Kingsley si poveste plasata in Anno Domini 476, despre incercarile unui grup de legionari romani de a-l salva pe Romulus Augustus, baiat de 13 ani si, in acelasi timp, ultimul imparat roman. Unde e legatura cu regele Arthur in asta, intrebati? Pai vedeti si aflati.

Rendition, regizat de Gavin Hood (Tsotsi si, in 2009, mult-discutatul spin-off cu Wolverine), are un afis ce atarna greu (nu mai putin de trei premiati cu Oscar) cu nume de staruri - Reese Witherspoon, Meryl Streep, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin - plus o poveste despre disparitia unui american de origine egipteana suspectat de terorism, Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally) si despre cum nevasta sa (Reese) si un analist CIA (Gyllenhaal) incearca sa-i asigure eliberarea dintr-o institutie de detentie secreta din afara Statelor Unite ale Americii.

Si pentru ca intre Woody Allen-uri, Scarlett Johansson mai simte nevoie sa se si destinda, avem The Nanny Diaries, film care iti mai fura atentia si pentru ca e semnat de autorii excelentului American Splendor (Shari Springer Berman si sotul ei, Robert Pulcini). Despre ce e vorba? Annie (Scarlett), proaspata absolventa de facultate, accepta slujba de menajera in casa unei familii bogate (ea - Laura Linney, el - Paul Giamatti), da de lux si de traiul ala bun, dar trebuie sa sufere si povara capriciilor patronilor ei. Si ca un bonus, trebuie sa mai aiba grija si de odrasla, micul Grayer (Nicholas Art), dornic sa-si intreaca parintii. Adaugati si un Chris Evans ca interes amoros pentru fata noastra si am terminat cu trasarea sinopsisului comedii. Si cu toate premierele saptamanii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells