World's Greatest Dad

(2009)

Cel mai bun tătic din lume

Poster World's Greatest Dad Postere World's Greatest Dad
  • Cu

    Robin Williams
  • Durata

    99 minute
  • Premiera internațională

    25.04.2009

Sinopsis World's Greatest Dad

Mai mult
World's Greatest Dad

Lance Clayton (Robin Williams) visează să devină un scriitor bogat și celebru, însă până atunci se dedică meseriei sale de profesor de literatură, la un liceu din Seattle. Divorțat, acesta își crește singur băiatul, un adolescent rebel și ostil, pasionat de lumea virtuală și de jocurile pe calculator. Moartea subită a acestuia îl determină pe Lance să scrie un bilet de rămas bun emoționant, în numele fiului său. Fără consimțământul profesorului, biletul este publicat în…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9

Caseta tehnică

Produs de

Darko Entertainment

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Magnolia Pictures

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 16 Iunie 2015 16:25
Perfect intru inceput, slab spre final si cu un sfarsit de-a dreptul idiot..
Inca de la inceput o sa spun ca nu recomand acest film. Sigur ca este o parere personala, dar o sa incerc sa mi-o si argumentez.
Filmul incepe bine. Are acel ceva deosebit. Williams pus in fata acestui tip de comportament rebel, sfidator si chiar nesimtit, asigura captarea imediata a atentiei oricarui privitor. Dupa aceasta introducere buna, destul de lunga pentru o introducere dar buna ca dialoguri si cursivitate, urmeaza acea scena de o duritate teribila. Faptul ca nimic nu anunta aceasta lovitura, poate doar putinele clipele exact de dinainte de a ni se dezvalui la propriu tragedia, este iarasi un plus mare al filmului. Chiar scena tragediei propriu-zise, cea care incearca sa prezinte dimensiunea dramei la care tocmai asistam,... acele momente inecate in tacere (totul e mut, fiind taiat sunetul si neutilizandu-se niciun fel de fond sonor), ... totul este foarte bine gandit.
citeşte

10 2
GabrielaSirbu pe 24 Octombrie 2009 16:33
Mmm...daca filmele ne-ar putea rezolva problemele...
Foarte bine alesi toti interpretii personajelor, dintre care: Robin William este stralucitor in rolul unui tata banal, neimplinit profesional si personal, care-si iubeste fiul si incearca sa fie "world's greatest dad" si care, desi face un lucru aparent bun mintind, alege totusi...libertatea; iar interpretul pustiului (Kyle) care declanseaza intreaga poveste , Daryl Sabara, isi joaca rolul (desi scurt) impecabil: este un mare idiot, irascibil, neintelegator si neinteles, vulgar prin atitudine si vocabular, iar mutra lui din micul tablou...este monumentala.
Filmul este o adevarata drama, in care momentele importante sunt foarte bine marcate de melodii bine alese, din care nici adolescentii si nici parintii lor nu vor invata nimic spectaculos, ramand sa se confrunte in continuare, dar ambele tabere pot face un armistitiu… citeşte

8 8
xerses pe 23 Iulie 2011 10:20
Un film surprinzator incare au fost scoase in evidenta ipocrizia, superficialitatea, dorinta de a straluci chiar pe fondul uneor mari minciuni.Mi-a placut.....
3 6
klaudya_e pe 17 August 2010 03:37
ideea filmului e f. buna dar nu mi-a placut deloc cum a fost pusa in scena...Robin Williams isi joaca f. bine rolul ca de obicei
2 8
cicrc pe 06 Martie 2010 22:04
Scârbos
Cel mai prost film pe care l-am văzut. Primul cuvânt care îmi vine în minte despre acest film este 'scârbos', mai bine te uiţi pe fereastră decât să te uiţi la o asemenea prostie.
2 12
Spaghete pe 3 noiembrie 2010 20:19
Cand ma gandesc ca sunt si altii ca tine, imi dau seama ca am motive reale sa ma ingrijorez! Sfatul meu:sa nu faceti copii!
narcisson pe 09 Septembrie 2014 02:15
''Lucrurile pe care le vrei cel mai mult, nu sunt intotdeauna cele care te fac fericit.''
O drama buna, merita timpul alocat vizionarii; reuseste sa surprinda foarte bine unele dintre problemele pe care le au adolescentii cu parintii domniilor lor. Prestatii decente ale actorilor, insa nu mi s-a parut ca s-a remarcat cineva, in afara de Robin Wiliams, care a fost extraordinar, ca de obicei. Se alterneaza momentele de comedie cu comedia neagra si drama. Ciudat sau nu, in mintea mea s-a format o paralela intre acest film si The Hunt, excelentul film danez. In ambele pelicule, minciuna este dusa la rang de arta, insa ce impresioneaza mai tare este prostia oamenilor care se lasa pacaliti.
Finalul este destul de bun si aduce si momentul de trezire din minciuna. Oare merita sa minti in legatura cu un subiect delicat, doar ca sa ajungi faimos? Se pare ca nu.
SPOILER. Ca un cliseu, la un moment dat, maestrul are o replica de genul: ''Sinuciderea nu este o optiune. Daca… citeşte

1 0
alexandru_d pe 17 August 2010 16:25
Ma asteptam la un film bun mai ales ca joaca RW insa produsul lasa de dorit.
1 9
El_KaPpa pe 29 Mai 2020 22:11
7,7/10
Un film neasteptat de bun si foarte bine gandit in unele momente, in special in prima parte. Scenariul are o idee originala prin care transmite un mesaj puternic si valabil oricand. Dupa ce te face K.O. cu un moment tragic pentru care nu esti pregatit dinainte, un moment tragic excelent transpus pe ecran neavand niciun fel de fond sonor, incepe sa se dezvolte o satira buna - mult umor negru - cu Williams in centrul atentiei.
0 0
crome pe 27 Octombrie 2014 23:36
o poveste captivanta , un R W in plina forma , un tata devotat , un copil rebel , o lectie de viata pt cei falsi , mai bine un prieten decat o armata de oameni falsi ! ps : recomand filmul cu incredere !
0 0
dorina_sara pe 30 August 2014 17:40
Un film aparte!
Pe mine m-a amuzat foarte tare acest film, are intr-adevar o comedie mai aparte care nu poate fi inteleasa si placuta de oricine. In orice caz, mi-au placut actorii si povestea in sine...dupa parerea mea, chiar merita vazut!:)
0 0
margott pe 16 Iulie 2012 19:03
Un film care se vrea moralizator, dupa clasica reteta a americanilor, despre un tata care se foloseste de moartea fiului pentru a obtine ceea ce nu a reusit prin propriile-i puteri : recunoastere si atentia celor din jur. Bineinteles ca vine si momentul acela "the wake-up call", cum spun americanii, in care realizeaza ce a facut si repara lucrurile. Buna interpretarea lui Robin Williams, mai ales ca rolul l-a ajutat foarte mult, fiind ancorat undeva la granita intre drama si comedie neagra.
0 0
andystarx pe 27 Ianuarie 2017 00:54
Nota 6/10
Nu este printre cele mai bune filme ale lui Robin Williams,nu este pentru toata lumea,dar este un film bunicel,mai ales prestatiei sale ! Scenariul ,nu mi se pare unul extrem de reusit !
0 1
thedaybeforewednsday pe 16 Iulie 2009 16:57
Cel mai grozav tata din lume
O comedie pentru toata familia, despre un barbat care invata ca lucrurile pe care le vrei cel mai mult, nu sunt neaparat lucrurile care te fac fericit, si ca cuvantul "singuratic" nu ii la fel cu cuvantul "singur"

R. Williams joaca rolul lui Lance Clayton, un om care trebuie sa invete sa se aranjeze la locul lui.

Acesta a visat sa devina cunoscut si bogat, dar a ajuns sa fie un profesor de poezie la un liceu. Acesta are un fiu nesuferit pe nume Kyle (Daryl Sabara) care se intalneste cu fiica profesorului de desen, Claire (Alexie Gilmore), care nu vrea ca relatia sa ajunga intr-un stadiu serios, sau macar sa se afle de relatia lor ...

In urma unui accident ciudat, Lance sufera cea mai tragica si mare oportunitate a vietii lui, care l-ar putea duce la tot ce a visat el vreodata .... doar daca ar intelege cum s-a ajuns la acel lucru.

0 3
strtz pe 19 august 2009 01:00
Cred ca te uitai la alt film, nu l-ai vazut sau nu l-ai inteles...cat despre partea cu comedia ramane la pararea fiecaruia cum il interpreteaza. P.S. e asa grea gramatica?
Spaghete pe 3 noiembrie 2010 20:18
Cand ma gandesc ca sunt si altii ca tine, imi dau seama ca am motive reale sa ma ingrijorez! Sfatul meu:sa nu faceti copii!
tibijuve pe 27 Decembrie 2010 16:52
Cea mai scarboasa mizerie de film ..........am ramas cu traume
0 6
septick pe 20 iulie 2011 00:06
cred ca ai gresit filmul :P

Spune-ţi părerea despre World's Greatest Dad

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu World's Greatest Dad
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells