The Trial of the Chicago 7

(2020)

Procesul celor șapte din Chicago

Poster The Trial of the Chicago 7 Postere The Trial of the Chicago 7

Sinopsis The Trial of the Chicago 7

The Trial of the Chicago 7 SUB 2

Ceea ce trebuia să fie un protest pașnic la Convenția Națională a Partidului Democrat din 1968 s-a transformat într-o confruntare violentă cu poliția și Garda Națională. Organizatorii protestului, printre care Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden și Bobby Seale, au fost acuzați de conspirație în vederea incitării la revoltă, iar procesul care a urmat a fost unul dintre cele mai notorii din istorie.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: robbiex2
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
Vezi pe Netflix
6 nominalizări Oscar, un premiu şi 4 nominalizări Globul de Aur, 3 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Eddie Redmayne Eddie Redmayne Tom Hayden Alex Sharp Alex Sharp Rennie Davis Sacha Baron Cohen Sacha Baron Cohen Abbie Hoffman
Jeremy Strong Jeremy Strong Jerry Rubin John Carroll Lynch John Carroll Lynch David Dellinger Yahya Abdul-Mateen II Yahya Abdul-Mateen II Bobby Seale
Mark Rylance Mark Rylance William Kunstler Joseph Gordon-Levitt Joseph Gordon-Levitt Richard Schultz Michael Keaton Michael Keaton Ramsey Clark
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • El juicio de los 7 de Chicago
  • Les Sept de Chicago

Produs de

DreamWorks

Distribuitorul international

Netflix

Țara

SUA

Părerea criticului

StefanDo pe 28 Noiembrie 2020 17:53
Publicam zilele trecute o analiză a publicaţiei Variety a cărei concluzie era că Netflix ar putea beneficia de multiple nominalizări la Oscarul pentru Cel mai bun film la următoarea ediţie a galei. Printre "suspecţii de serviciu" se număra şi The Trial of the Chicago 7/Procesul celor șapte din Chicago, de la a cărui lansare pe Netflix s-a scurs deja mai bine de o lună. Îl readucem în atenţie cu această cronică.

Filmul scris şi regizat de Aaron Sorkin explorează un proces care a făcut vâlvă timp de mai multe luni, cu începere din septembrie 1969. Pe banca acuzaţilor se aflau opt activişti împotriva Războiului din Vietnam veniţi în Chicago pentru a protesta la Convenţia Democrată, un mare eveniment politic ce atrăgea atenţia presei americane. În timpul protestelor paşnice, altercaţiile dintre manifestanţi şi poliţie au devenit tot mai… citeşte

1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
lipi73 pe 25 Octombrie 2020 22:48
IMPRESIONANT!
Se mai fac filme bune!Distributia,interpretarea,drama,scenariul...m-au impresionat!Film de OSCAR!!!
3 1
Smrs pe 21 Martie 2021 12:54
Slab.
Probabil că filmul s-a desfășurat în măsura în care a încercat să redea cât mai fidel un eveniment istoric real, altfel nu-mi explic tendința de film neserios și chiar de parodie pe alocuri a acțiunii. Dacă e așa, e ireal cum niște maimuțoi iau la mișto un proces în care ei sunt cei acuzați și nu se iau măsuri (astăzi am avea reacții mai ferme a judecătorului, zic eu), apoi, e ireal cum un eveniment important precum războiul din Vietnam, care a fost sursă importantă pentru numeroase acte/filme de eroism din partea americanilor, a fost sursă de inspirație și pentru pleava societății, pentru ratații și uscăciunile poporului american (cum găsim peste tot), care se unesc în niște bande de rebeli hipsteri ce comit infracțiuni de ultraj, vagabondaj apoi se dau loviți, abuzați de poliție, pe motiv că ar fi non-conformiști sau negri, deși ei sunt… citeşte
2 1
dudu_casian pe 11 iunie 2022 20:47
Bine zis!
El_KaPpa pe 18 Octombrie 2020 15:03
7,5/10
"Let's show 'em some respect, sir."

Aaron Sorkin este un scenarist foarte bun, dar un regizor modest. Pe de o parte are mult alegeri de momente de "crowd pleasing" deranjante, pe de alta parte m-a prins cap-coada incat nu stiu cand au trecut cele doua ore. De precizat rolurile foarte bune facute de intreaga distributie, cu un plus parca pentru Frank Langella si Sacha Baron Cohen.
Daca nu ai capul prea adanc bagat in ideologii politice si sociale si intelegi ca-i vorba de divertisment de calitate si nu de vreun documentar fidel istoriei, nu are cum sa nu-ti placa acest film.

2 5
Mariobv pe 13 noiembrie 2020 19:55
Poate ne luminezi si ne spui de ce nu e fidel istoriei.Nu sunt ironic, dar chiar nu cunosc faptele in amanunt, cum se pare ca le stii tu.
cinefiliousss pe 04 Octombrie 2009 15:04
dau o nota buna pt distributie. astept cu nerabdare sa vad filmul
2 19
catacris2003 pe 12 martie 2018 19:48
Cum poti acorda nota fara sa vezi filmul? Din pacate multi sunt pe Cinemagia care voteaza ca tine.
GeluR pe 29 septembrie 2022 15:59
catacris2003, omul a dat nota pentru distributie, nu pentru film.
dimulescu_cosminn pe 25 Octombrie 2020 17:31
Printre cele mai bune vazute in ultima perioada. Te tine captiv pana la final, iar povestea si drama din spate sunt de departe impresionante.
1 0
ioana1007 pe 24 Octombrie 2020 18:03
Neasteptat de BUN !
Bun, bun.... nu as putea zice ca mi a displacut ceva la filmul asta. Distributie buna, interpretare buna, m a tinut cu sufletul la gura. Sacha Baron Cohen genial ca de obicei !!!!!
1 1
sabinalin pe 24 Noiembrie 2020 20:12
Film cu proces prezentat in cele mai mici detalii asa cum le place americanilor. Film cu proteste gen hashtagrezist, poate nu la fel de ipocrite ca acelea dar, la fel, s-a pornit cu intentii pasnice si s-a ajuns la violente iar cand autoritatile au intervenit scandalul a fost gata, au bagat-o pe-aia cu abuzurile, nu-i vorba ca au si fost oarece abuzuri pe ici pe colo prin partile esentiale. Chiar daca s-au respectat realitatile, chiar daca actorii, in frunte cu Mark Rylance, Eddie Redmayne si Sasha Baron Cohen, sunt buni si isi dau toata silinta ceva nu se leaga iar personajele lor n-au reusit sa imi starneasca nici macar pe jumatate simpatia pe care am avut-o pentru un alt personaj nonconformist, cel interpretat de Robin Williams in neuitatul ,,Dead poets society,,. Poate ca de vina e si scenaristul Adam Sorkin care produce o scriitura filmica destul de searbada asa cum se intampla si… citeşte
1 6
lili22 pe 26 Martie 2021 10:52
Nota onorabila o dau pentru Michael Keaton a jucat extraordinar in micul sau rol.Mi-e greu sa inteleg daca se face circ in sala de judecata sau nu.
0 1
lavara_laiarna pe 19 Martie 2021 11:45
Pentru unii un spectacol desăvărșit ,pentru alții doar o filă de istorie. .decentă.
0 1
liana10 pe 18 Martie 2021 01:56
''Nu suntem judecaţi pentru ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce suntem!'' Şapte oameni, şapte simboluri, şapte lideri, şapte activişti împotriva războiului din Vietnam care nu au fost arestaţi, ci doar acuzaţi într-un proces politic incorect şi inechitabil. File de istorie. Film de Oscar.
0 1
hitman78 pe 25 Octombrie 2020 15:43
Foarte bun si cred ca va fi luat in considerare pentru oscarul de la anul sau macar nominalizat.Punctele forte sunt distributia,dialogul,scenariul foarte interesant. dar si coloana sonora.
0 1
stricted pe 18 Noiembrie 2020 12:03
https://www.cinemagia.ro/filme/the-trial-of-the-chicago-7-28783/
0 2

Spune-ţi părerea despre The Trial of the Chicago 7

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Trial of the Chicago 7
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells