Rezultatele autopsiei, amanate

de Gloria Sauciuc în 23 Ian 2008
Rezultatele autopsiei, amanate
"Autopsia a fost finalizata, insa cauza mortii lui Ledger va fi stabilita dupa mai multe cercetari", a spus Ellen Borakove, purtatoarea de cuvant a legistilor. Rezultatele vor fi gata in 10-14 zile, dupa analize de tesut si toxicologice. Politia afirma ca moartea ar fi putut fi accidentala, intrucat "s-au gasit somnifere si antidepresive langa patul actorului, dar nu si substante ilegale, bilet de adio sau alte dovezi incriminante”.

 

Astazi se va efectua autopsia pentru identificarea cauzei mortii actorului de numai 28 de ani. Familia lui Ledger considera moartea acestuia "foarte tragica, prematura si accidentala". Intr-o declaratie televizata - difuzata in urma cu doar cateva ore din Australia, tatal talentatului actor a spus ca: "Heath a influentat atatia oameni, din toate locurile, de-a lungul vietii sale - insa putini au avut placerea sa-l cunoasca cu adevarat. Era modest, generos, bun la inima, iubitor de viata, un om altruist care ii inspira pe altii".

Se pare ca somniferele gasite in vecinatatea trupului neinsufletit al actorului fusesera prescrise acestuia, conform CNN. Varianta cea mai plauzibila este o supradoza accidentala cu somnifere.

O multime de privitori, fotografi si reporteri s-au strans in fata locuintei lui Ledger, la stirea mortii lui. Ofiterii de politie pazeau usile. Nu se stie de cat timp Lodger inchiriase apartamentul, care ocupa intregul etaj patru al unei cladiri de locuinte din Manhattan.

Declaratia Hollywoodului:

Au inceput sa curga condoleantele de la prietenii si colegii actori ai lui Ledger. "Imi faceam atatea sperante pentru el", spune Mel Gibson, care juca rolul tatalui personajului lui Ledger in "The Patriot. "Tocmai isi incepea cariera si sa-si piarda viata la varsta asta e o pierdere tragica. Gandurile si rugaciunile mele sunt cu el si familia."

Actrita Nicole Kidman, de asemenea originara din Australia si prietena a lui Ledger, declara : “ E o tragedie. Inima mea e cu familia lui".

La momentul mortii, Ledger isi incheiase rolul negativ al lui Joker din "The Dark Knight”, ultimul film din seria Batman, care va iesi in iulie.

Ledger s-a nascut la Perth, in Australia, cu numele Heathcliff Andrew, dupa personajele lui Emily Bronte din "Wuthering Heights". Si-a inceput activitatea la teatrul local, in copilarie, pentru ca sa joace in 1999 in comedia cu adolescenti "10 Things I Hate About You", care a atras atentia asupra lui. A trecut de mai multe scenarii inainte sa joace in povestea de razboi "The Patriot” in 2000 si in "A Knight’s Tale" in 2001. De asemenea, a jucat un rol secundar in "Monster’s Ball” si alte filme. "Intr-un fel mi s-a dat totul de-a gata in cariera", a declarat pentru Glasgow Herald in 2005.” A fost cu totul fabricata de un studio care a crezut ca poate sa ma puna pe postere si sa ma transforme in produs comercial... nu m-am prins exact cum trebuie sa joc, si deodata am fost aruncat in rolurile principale."

Rol controversat:

Ledger a devenit faimos pentru rolul lui Ennis Del Mar din "Brokeback Mountain" din 2005, despre povestea secreta de dragoste dintre doi cowboy. Si acest rol i-a adus o nominalizare la Oscar. “Am simtit ca alegerile erau deja facute pentru mine, asa ca am simtit ca e momentul pentru mine sa gasesc o poveste buna si sa–mi incerc puterile”, a declarat Ledger intr-un interviu pentru Glasgow Herald in 2005. “A fost un an interesant, dupa care in sfarsit ma simt implinit.” Intrebat despre cum se simte filmat in scene erotice cu un alt barbat, Ledger afirma ca el si cu colegul Jake Gyllenhaal pur si simplu se concentrau asupra rolului. “Nu pot sa spun ca nu mi-am facut probleme”, spunea Ledger in 2006. “Dar odata ce ai trecut de primul moment e ceva de genul "OK. Si ce? Sarut o alta fiinta umana’”

Ledger are o fiica, Matilda Rose (nascuta in 2005) cu prietena de atunci, Michelle Williams, care o juca pe sotia personajului, Alma, in “Brokeback Mountain”. Cuplul intre timp s-a despartit.

“Era asa de respectat in lumea cinematografului”, a declarat Kim Serafin, editor sef la In Touch Weekly. “Este extraordinar de tragic. Era un actor bun si un om bun, si e foarte trist si neasteptat.”

          

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells