Oscar 2012 predicţii: Young Adult

de Gloria Sauciuc în 8 Dec 2011
Oscar 2012 predicţii: Young Adult

Seria articolelor dedicate filmelor cu şanse la Oscar în 2012 continuă pe Cinemagia cu Young Adult.

Povestea filmului, ce o are pe Charlize Theron în rol principal, începe şi în realitate şi în ficţiune în Minneapolis, Minnesota. Scenarista Diablo Cody a locuit acolo o vreme, iar oraşul a devenit o sursă de inspiraţie. "De fiecare dată când revin acolo mă simt inspirată şi simt că am idei noi", afirmă ea. De data aceasta, e vorba de un 'titlu de ştire' despre o femeie care şi-a căutat, după ani întregi, iubitul din liceu...

"M-am gândit că este un subiect interesant. Ce-ar fi dacă e vorba de genul imatur emoţional, a cărei singură perioadă fericită a fost liceul? Dacă se simte blocată şi crede că singurul lucru care o poate ajuta este să dea de bărbatul care, odată, a făcut-o fericită. Şi atunci am început să scriu", povesteşte Cody.

Young Adult preia tiparul tradiţional al comediei romantice şi îl întoarce pe dos. Mavis (Theron) trezeşte o compasiune destul de distantă. Pare să fie un suflet pierdut care îşi caută un loc. Însă oricât de superficială şi antipatică este pe parcursul filmului, tot se găseşte ceva de îndrăgit la ea. Cody a construit-o pe Mavis începând cu latura emoţională, ceea ce e o abordare opusă construirii unui scenariu tradiţional.

"Nu am pornit cu o poveste închegata. Am avut o idee de pornire despre cineva imatur emoţional, cineva care a strălucit doar în anii de liceu, iar acum, la treizeci de ani, singura cale de a fi fericită este să readucă acei ani. Mavis a fost pentru mine o revelaţie, pentru că este un personaj plauzibil. Aşa că am început să scriu scene plauzibile în care ea este personajul principal şi, în cele din urmă, povestea s-a închegat", declară scenarista.

"Cu Juno, Up in the Air şi Young Adult, Jason Reitman a dat trei lovituri de succes. Iar scenariul semnat de Diablo Cody are mai multă profunzime şi mai mult haz chiar decât scenariul de Oscar al lui Juno. Toţi actorii au jucat bine, dar Charlize Theron a excelat într-un rol de personaj devastat. Filmul e unul din cele mai bune din 2011". (Richard Roeper)

Young Adult e un film cu zguduituri, cu arătatul degetului mijlociu, cu un sfârşit care are norocul să nu fie nici cald, nici neclar, nici optimist. Ăsta da film pentru adulţi.  (Entertainment Weekly)

"Theron joacă fantastic, cu o chimie perfectă într-un rol de femeie alcoolică, nefericită şi fără principii". (Salon.com)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 8 decembrie 2011 11:24
Filmul asta nu castiga nimic, sa zica mersi daca primeste 1,2 nominalizari.... are ceva sanse in sistemul de acum cu 10 filme
DragonMaster pe 8 decembrie 2011 15:08
Filmul nu a aparut inca si dupa distributie pare promitator si chiar sunt curios sa vad daca merita sau nu nominalizarea la Oscar, pana atunci sa faci bine sa il vezi Bayard si apoi sa dai cu parerea .
tonymaestrul pe 9 decembrie 2011 20:19
abia astept sa apara. Pare promitator din descriere.
alex_il_fenomeno pe 18 decembrie 2011 12:04
cred ca poate fi surpriza premiilor Oscar .
puffulette pe 11 ianuarie 2012 11:47
Pare interesant

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells