O lună în Thailanda, în competiţie la Cottbus

5 Nov 2012
O lună în Thailanda, în competiţie la Cottbus

O lună în Thailanda, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va fi prezentat în perioada 6-11 noiembrie, în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului de film de la Cottbus. Prin selecţia din competiţie, festivalul urmăreşte promovarea realizatorilor de film tineri şi promiţători din Europa de  Est, facilitând astfel lansarea lor în cariere internaţionale. O lună în Thailanda intră în competiţia de la Cottbus alături de alte nouă filme de lungmetraj, multe dintre ele fiind de asemenea debuturi, ale unor regizori din ţări ca Letonia, Polonia sau Kazahstan. Pe 11 noiembrie va fi anunţat câştigătorul marelui premiu, denumit Lubina.

O lună în Thailanda spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat? Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

Paul Negoescu a mai participat anul acesta cu debutul său O lună în Thailanda la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, în Competiţia “Emile Cantillon”, la Festivalul de Film de la Zurich în competiţia oficială şi la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională. Regizorul a realizat şi scurtmetrajele Orizont, Târziu, Renovare şi Derby, care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique, Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC - catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul O lună în Thailanda, o producţie Hi Film în co-producţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România. O lună în Thailanda a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo şi în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 15 decembrie 2012 10:43
e bine ca atragem si atentia nemtilor. chiar daca filmul nu se va impune, sigur va lasa ceva impresii in Germania.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells