"Nu te supara, dar.." castigatorul Golden Dove la IDFA Amsterdam

3 Dec 2007
"Nu te supara, dar.." castigatorul Golden Dove la IDFA Amsterdam

Mediul metraj documentar "Nu te supara, dar.." regizat de Adina Pintilie, castigatorul Premiului pentru cel mai bun documentar Golden Dove la DOK Leipzig, a fost selectat in cadrul Festivalului International de Film Documentar de la Amsterdam IDFA 2007 (23 noiembrie - 2 decembrie 2007), sectiunea Best of Fests. IDFA Amsterdam , ajuns acum la editia cu numarul 20, este cea mai importanta manifestare de gen, cel mai important festival in materie de film documentar din Europa, oferind o expunere deosebita filmelor selectate, atat catre publicul larg, cat mai ales in mediul profesionist international.

Sectiunea "Best of Fests" prezinta o selectie alcatuita din 20 de filme documentare de o inalta tinuta artistica, ce au avut un impact deosebit in circuitul festivalurilor internationale de film de-a lungul anului 2007. Dupa selectia in prestigiosul festival de clasa A de la Locarno, in competitia Filmmakers of the Present, "Nu te supara, dar.." a circulat in festivaluri internationale precum Montpellier, Namur, Stockholm, Varsovia, Estoril, culminand cu Marele Premiu de la DOK Leipzig 2007. Participarea filmului la festivalul de la Locarno a fost sustinuta de Institutul Cultural Roman.

Filmul a fost realizat in cadrul Aristoteles Workshop, Sibiu, 2006 – atelier de formare in practica si teoria filmului documentar, care are ca scop sprijinirea unei noi generatii de realizatori de film din Europa Centrala si de Est. Aristoteles Workshop a fost realizat cu sprijinul canalului cultural franco/german Arte, al Televiziunii Romane, al Centrului National al Cinematografiei, Ambasadei Frantei si Primariei Sibiu. "Nu te supara, dar.." a obtinut "Premiul pentru cel mai bun documentar" la Aristoteles Workshop 2006. Alaturi de Adina Pintilie, din echipa care a realizat acest film au facut parte Sorin Gociu (imagine) si Ligia Smarandache de la TVR Cluj (montaj/sunet).

Filmul urmareste existenta unei comunitati marginale care desi considerata "nula" din punct de vedere utilitate sociala, poseda o valoare umana profunda si nealterata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells