Noul Star Wars se face la Disney

de Cristina Grigore în 31 Oct 2012
Noul Star Wars se face la Disney

Lucasfilm, compania creatorului Star Wars, George Lucas, urmează să fie achiziţionată de Disney pentru suma de 4,05 miliarde de dolari. Ulterior, relatează The Hollywood Reporter, a fost făcut şi anunţul referitor la viitoarele filme Star Wars, din care vom avea parte de câte o producţie la fiecare doi ani.

Înţelegerea cuprinde aşadar cumpărarea drepturilor de producţie pentru celebra franciză, dar şi a celorlalte firme coordonate de George Lucas: LucasArts, Industrial Light and Magic şi Skywalker Sound. Toate acestea vor continua să funcţioneze sub conducerea lui Kathleen Kennedy, co-preşedinte al Lucasfilm. Prima dintre măsuri este începerea lucrului la noul film Star Wars, la care Lucas va rămâne drept consultant pe partea de creaţie.

„Lucasfilm reflectă pasiunea extraordinară, viziunea şi talentul de povestitor al fondatorului său, George Lucas”, a spus Robert Iger, Preşedinte şi Director Executiv al Disney. „Această tranzacţie ce combină un portofoliu compus din producţii de talie mondială, include acum şi Star Wars, una dintre cele mai grozave francize de divertisment pentru familie din toate timpurile”, a continuat el.

„În ultimii 35 de ani, una dintre cele mai mari plăceri ale mele a fost să văd cum Star Wars trece din generaţie în generaţie. Este vremea ca şi eu să transfer Star Wars unei noi generaţii de cineaşti. Experienţa Disney va oferi Lucasfilm ocazia de a veni cu realizări noi în ceea ce priveşte filmul, televiziunea, media interactive, parcurile tematice, divertismentul live şi obiectele de consum”, a declarat şi Lucas.

Disney a stabilit lansarea lui Star Wars: Episode 7 în Statele Unite pentru 2015.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zdranca pe 31 octombrie 2012 11:20
in sfarsit lucrurile se misca!!!
cristi23 pe 31 octombrie 2012 13:47
oau....mi se pare o surpriza............is curios cum va fi noul proiect
CosminHorrorMaster pe 31 octombrie 2012 16:45
Stiti, cand Disney a cumparat Marvel, am zis ca totul a murit, insa m-am inselat. Acum, chiar vreau sa vad ce o sa iasa.
captainobvious pe 31 octombrie 2012 16:54
Nnnnooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!
alex_il_fenomeno pe 29 noiembrie 2012 16:15
o surpriza neasteptata... doamne, ce suma!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells