Liam Neeson şi Mark Wahlberg, într-o spectaculoasă ecranizare SF

de Cristina Grigore în 1 Aug 2012
Liam Neeson şi Mark Wahlberg, într-o spectaculoasă ecranizare SF

Liam Neeson se pregăteşte de acţiune în lumea fantastică a ciberspaţiului, alături de Mark Wahlberg, scrie TwitchFilm.com.

Cei doi actori au fost cooptaţi în adaptarea romanului Neuromantul, al scriitorului William Gibson, apariţie de senzaţie a anilor ‘80, recompensată cu unele dintre cele mai importante premii SF – Nebula, Philip K. Dick şi Hugo – iniţiatoare a curentului cyberpunk în literatură.

Acţiunea se petrece într-un viitor din care ciberspaţiul este parte integrantă, o lume a tuturor posibilităţilor faţă de care realitatea este ştearsă, dură şi plină de pericole. Hacker-ul Henry Case (Wahlberg) se află la apogeul reuşitelor sale, cel mai bun şi mai valoros pirat informatic al vremii. Devine însă lacom şi fură de la şeful sau, care îi injectează o neurotoxină ce-i face imposibilă conectarea la reţea şi îi ameninţă viaţa.

Disperat şi dependent de droguri, este salvat de Molly Millions, un „samurai al străzii” de genul feminin, cu numeroase îmbunătăţiri cibernetice, aflat în serviciul lui Armitage (Neeson). Fost ofiţer militar, Armitage are planuri proprii şi misterioase, în care îl atrage şi pe Case, în schimbul recuperării fizice şi a reconectării la reţea. Însă lucrurile sunt chiar ceea ce par a fi, iar eroul se trezeşte în curând într-o frenetică cursă a supravieţuirii şi a descoperirilor surprinzătoare.

Va fi interesant de văzut cum va reuşi regizorul Vincenzo Natali (Splice), să aducă pe marele ecran un asemenea volum promiţător, şi cine va primi rolul cheie al cyborgului Molly Millions. Neuromancer nu are încă o dată de începere a filmărilor, însă aceasta ar putea fi plasată în 2013, când Natali va termina producţia thriller-ului horror Haunter.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
DaniGligor pe 1 august 2012 10:11
Cartea a fost superba . Sper ca Liam Neeson si Mark Wahlberg sa aiba o prestatie buna
raulk pe 1 august 2012 10:44
cam incalcita povestea dar sa vedem..mai e pana atunci
AdrianSe pe 1 august 2012 14:14
Suna putin a Jonny Mnemonic povestea
spartacus pe 1 august 2012 22:30
Ma bucur sa vad ca mai exista persoane de la Hollywood care se gindesc sa ecranizeze unele din miile de carti promitatoare existente pe piata si nu vin cu tot felul de remakeuri si alte reinventari ale unor filme mai vechi. Asa DA!...
alex_il_fenomeno pe 16 august 2012 13:27
una ce se pare a promite multe ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells