Liam Neeson, despre Taken 2

10 Oct 2012
Liam Neeson, despre Taken 2

Vineri se lansează pe marile ecrane Taken 2: Teroare în Istanbul, continuarea mega-succesului din 2008, care a încasat peste 225 de milioane de dolari în întreaga lume. Liam Neeson revine în rolul fostului agent CIA Bryan Mills, înfruntând o nouă provocare: familia traficanţilor de carne vie care i-au furat fiica (şi au murit pentru asta) caută răzbunare şi o găsesc la Istanbul, unde familia Mills îşi petrece o scurtă vacanţă. Va reuşi Mills să treacă nefamiliarul Istanbul prin foc şi pară, aşa cum a făcut cu Parisul în filmul original?

Află din interviul de mai jos de ce crede Liam Neeson despre continuare, despre urmăririle de maşini din Istanbul, dar şi despre luptele sale favorite din lunga sa carieră cinematografică.

Ce anume te-a convins să filmezi o continuare a filmului Taken?
Mi-a plăcut la nebunie primul film. A fost un thriller bine realizat, cu un început fabulos, o acţiune fantastică şi un final pe măsură. Când Luc Besson m-a abordat acum câţiva ani cu propunerea de a filma Taken 2: Teroare în Istanbul, i-am spus: "Ce altceva mai poţi face?", iar el mi-a răspuns: "Lasă asta pe seama noastră, avem în minte ceva extraordinar!".
 
Mi-a spus că acţiunea va avea loc în Istanbul, un oraş pe care îmi doream de foarte mult timp să îl văd, apoi am citit scenariul şi mi s-a părut interesant. Mi-a plăcut în mod special felul în care începe cel de-al doilea film. Personajul meu ucide 27 de albanezi în primul film, băieţi răi, dar aceştia sunt totuşi fiinţe umane, cu familii care îi iubesc şi care vor să răzbune moartea lor. Atunci apare şi Rade, al cărui băiat îl omorâse Bryan, care vrea cu orice preţ să îşi facă dreptate. Cred că acesta este un mod minunat de a începe un film.

Povesteşte-ne cum a fost să lucrezi în Istanbul.
Am citit foarte multe despre Constantinopol, aşa cum se numea în trecut, încă de când am lucrat la filmul lui Ridley Scott, Regatul cerului. Oraşul are o cultură bogată, incredibilă, pe care o simţi la orice pas, iar acest lucru se vede şi în film.

Localnicii au fost minunaţi, erau foarte fericiţi că filmăm pe străzile lor. Spre exemplu, micii comercianţi au insistat să îşi ţină magazinele deschise pe perioada filmărilor, aşa că vânzătorii şi clienţii erau reali, nu simpli figuranţi.  

Te-ai luptat cu Batman, cu extratereştri, cu mafioţi. Care dintre aceste confruntări a fost mai interesantă?
Lupta din Războiul Stelelor a fost distractivă, dar a semănat mai mult cu un duel clasic cu săbii. Mi-a mai plăcut şi lupta de pe gheaţă din Batman Begins, pentru că am filmat chiar pe un gheţar real, în Islanda. Puteai practic să “simţi” natura. Cred că filmarea a deplasat gheaţa cam jumătate de centimetru şi se auzea scârţâind, a fost un sentiment foarte interesant şi real.

Ce ne poţi spune despre cascadoriile cu maşini din Taken 2: Teroare în Istanbul?
Mie mi se face rău dacă merg pe o mochetă puţin mai groasă, asta ca să înţelegeţi că nu-mi plac deloc senzaţiile tari de tipul celor din parcurile de distracţii. Copiii mei s-au rugat de mine ani întregi să mă dau cu ei în carusel, dar, deşi îi iubesc la nebunie, nu am făcut-o.

Pentru film ne-au ajutat câţiva şoferi francezi excepţionali, care stăteau pe plafonul maşinii şi aveau montat un dispozitiv prin intermediul căruia conduceau maşina. Totul a fost real, nu s-au folosit imagini realizate pe calculator. Practic însă, deşi eu sau Maggie eram la volan, de fapt colegii noştri francezi făceau toată treaba.

Va urma o a treia parte a filmului peste câţiva ani?
Cred că Taken 2: Teroare în Istanbul este al doilea şi ultimul film din serie. Să fim serioşi, de câte ori ar putea fi răpită fiica lui Bryan? Ar însemna că este un părinte destul de prost dacă s-ar întâmpla acest lucru.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
simena pe 12 octombrie 2012 10:40
Am vazut filmul si este superb ,la fel ca Take 1...multa actiune si inteligenta ...nota 10
Tyybi1 pe 17 octombrie 2012 16:10
A fost un film foarte bun. Merita vazut.
alex_il_fenomeno pe 10 noiembrie 2012 16:40
restul ramane de descoperit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells