Homeland, campionul serialelor

de Ştefan Dobroiu în 15 Nov 2011
Homeland, campionul serialelor

Canalul Showtime, cunoscut pentru seriale precum Dexter, Weeds sau Californication, îşi completează portofoliul cu unul dintre cel mai bine primite seriale ale noului sezon. Homeland, o combinaţie de dramă, thriller şi serial politic, a avut un debut puternic la începutul lunii octombrie, cifrele de audienţă crescând de la episod la episod.

În centrul atenţiei este Carrie Mathison, o agentă CIA specializată în operaţiuni anti-tero. Interpretată de cunoscuta Claire Danes, Carrie a fost salutată ca unul dintre cele mai captivante personaje feminine din producţiile de televiziune americane ale ultimilor ani, dar nici subiectul noului titlu nu este de lepădat. Nicholas Brody, un lunetist american, este găsit într-un buncăr Al-Qaida după nu mai puţin opt ani de captivitate. Adus în ţară ca un erou, lunetistul îi va provoca suspiciunea lui Carrie, care nu reuşeşte să-şi răspundă la câteva întrebări cu bătaie lungă: de ce a fost cruţat Brody? Este posibil ca el să fi fost racolat de Al-Qaida, iar prezenţa lui în SUA să reprezinte un pericol pentru siguranţa americanilor?

Să recunoaştem, premisa este cât se poate de ofertantă, mai ales că aruncă în joc, de părţi diferite ale baricadei, două personaje foarte puternice, fiecare cu problemele lui. Lui Danes îi dă replica la marele fix Damian Lewis, actor cunoscut din mini-serii precum Band of Brothers şi The Forsyte Saga sau din filme ca Dreamcatcher. Lewis a fost şi el lăudat pentru modul reţinut în care-şi interpretează complicatul personaj, lunetistul greu de cântărit de către cei din jur. Lucrurile se complică şi mai mult când superiorii lui Carrie şi politicienii îl salută pe Brody ca pe un erou, toată lumea prevăzându-i un viitor strălucit în politică. Singură împotriva tuturor, Carrie este nevoită să improvizeze pentru a-şi da seama dacă intuiţiile ei sunt corecte sau nu.

Cu peste un milion de spectatori pentru episodul pilot (atenţie, Showtime este un canal cu plată, deci cifrele sale de audienţă sunt mult mai mici decât ale celorlalte posturi TV), Homeland a avut cel mai bun debut al unui serial Showtime din ultimii opt ani. După o scădere la al doilea episod, numărul de spectatori a urcat constant, ajungând la 1,33 milioane pentru cel de-al şaselea, difuzat pe 6 noiembrie. Aceste cifre, dar şi succesul de critică al serialului, au făcut Showtime să comande un nou sezon, cu filmările programate să înceapă în primăvara anului viitor şi difuzarea aşteptată pentru toamna lui 2012.

Poţi vedea mai jos trailerul serialului. Ce părere ai?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 15 noiembrie 2011 09:18
foarte tare
radumilan pe 15 noiembrie 2011 10:18
Un serial foarte bun, am inceput si eu sa-l urmaresc, Foarte promitator, asteptam sa vedem cum evolueaza intriga.
Crist11 pe 15 noiembrie 2011 14:45
Mersi, Fane.
Dupa parerea mea este cel mai bun serial la ora actuala care a fost lansat in toamna asta. E foarte bun serialul, sper din suflet sa o tina tot asa ca nu degeaba ii urmaresc saptamanal.

alex_il_fenomeno pe 15 noiembrie 2011 14:47
nu stiu foarte multe despre el , dar articolul mi-a trezit interesul .
Bayard pe 15 noiembrie 2011 15:00
Oh, nu-mi vine sa cred ca l-am ignorat pana acum :).
Beatryce pe 15 noiembrie 2011 19:06
ff tare :x:x
astept sa se termine sezonul..:x

Pillowman pe 3 decembrie 2011 10:38
Da, cu siguranta e foarte tare serialul :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells