George Piştereanu, cel mai bun actor la Stockholm

de Cinemagia în 28 Nov 2010
George Piştereanu, cel mai bun actor la Stockholm

George Piştereanu, interpretul rolului principal din lungmetrajul Eu când vreau să fluier, fluier, a primit premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm. Motivaţia juriului este următoarea: „Ne-a convins că dilema lui este reală, obligându-ne să îi înţelegem acţiunile disperate. Interpretarea lui ne-a lăsat fără cuvinte”. George Piştereanu a ridicat trofeul în cadrul galei de premiere desfăşurată sâmbătă, 27 noiembrie.

Prezent la festivitate a fost şi regizorul filmului, Florin Şerban, aflat la festival la invitaţia ICR Stockholm. În cele câteva zile petrecute la Stockholm, regizorul s-a bucurat de atenţia presei, fiind intervievat de către principalele cotidiene şi canale de televiziune suedeze. Eu când vreau să fluier, fluier a participat în competiţia internaţională a festivalului.

Filmul va fi lansat în cinematografele din Suedia pe data de 3 decembrie, fiind achiziţionat de către distribuitorul Folkets Bio.

ICR Stockholm este partener al Festivalului de Film de la Stockholm începând din 2007, an în care Cristian Mungiu a câştigat Marele Premiu pentru pelicula 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, iar Anamaria Marinca a fost desemnată cea mai bună actriţă. În 2008, filmul Megatron în regia lui Marian Crişan a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
peterpanrmx pe 29 noiembrie 2010 03:16
bravo lui!!!!=d> felicitari lu' George Piştereanu, pentru ....rolul lu' "semi-parnaiasul ala" care,la un moment dat...e intrebat: Ce i place lui cel mai mult .....?!......sa manance!:)))=))(wtf man....!!!!#-o...):))
Belledeona pe 29 noiembrie 2010 13:55
Bravo lui! :)
Doru pe 29 noiembrie 2010 15:07
Bravo si la mai mare!
Iar daca s-a si trezit intre timp la o existenta normala, rupta de apucaturile si mediul obscur in care,se pare, a trait, felicitari inzecite!

rrs85 pe 29 noiembrie 2010 18:10
" Sa curge faima"... :))
alex_il_fenomeno pe 2 decembrie 2010 09:44
merita din plin acest premiu , avand in vedere interpretarea sa uimitoare din filmul sus mentionat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells