Gala romaneasca a celor mai bune filme

de Gloria Sauciuc în 5 Feb 2007
Gala romaneasca a celor mai bune filme

Saptamana aceasta suntem fericitii castigatori ai unor proiectii alese una si una, adica , mai exact, a celor mai bune 10 filme ale anului care s-a incheiat. Criticii de film si jurnalistii de specialitate au revazut, analizat si votat productiile, iar saptamana 2-8 februarie s-a ales pentru a fi dedicata primelor 10 clasate. In fruntea topului se situeaza "A fost sau n-a fost" al lui Corneliu Porumboiu.

Pe urmatoarele locuri: 2 - Volver, 3 - Match Point, 4 - Munchen, 5 - Whisky, 6 - Cartita, 7 - Ascuns, 8 - Zborul United 93; 9 - Copiii tatalui, 10 - Borat…
Pe locurile imediat urmatoare s-au clasat: 11 - Brokeback Mountain, 12 - Hartia va fi albastra, 13 - Good Night and Good Luck, 14 - De battre mon coeur s'est arrete, 15 - Crash.

 Pe 2 februarie, in cadrul galei de deschidere a saptamanii de film de top 10 au fost anuntati si detinatorii titlurilor:

CEA MAI BUNA ACTRITA INTR-UN FILM ROMANESC: si este vorba despre DOROTHEEA PETRE pentru rolul din filmul CUM MI-AM PETRECUT SFARSITUL LUMII,

CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN FILM ROMANESC: ION SAPDARU, MIRCEA ANDREESCU, THEODOR CORBAN pentru rolurile din filmul A FOST SAU N-A FOST ?,

CEL MAI BUN FILM ROMANESC : A FOST SAU N-A FOST ? si

CEL MAI BUN REGIZOR ROMAN AL ANULUI: CORNELIU PORUMBOIU

Acesta din urma si-a exprimat increderea ca si viitoarele sale filme  vor fi primite cu acelasi entuziasm de catre publicul roman.
Mai mult, Eugen Serbanescu, directorul general al Centrului National al Cinematografiei a promis ca, de acum inainte CNC va finanta si filmele romanesti care obtin recunoastere si premii internationale.

Organizatorii- si este vorba despre Agentia Champions, www.videofil.ro, Independenta Film si Centrul National al Cinematografiei cu sprijinul distribuitorilor de film - au programat in seara galei, dupa decernarea premiilor, proiectia filmului Ultimul radio show/ A Prairie Home Companion.  Acest film este in fapt si  ultimul Altman si va fi adus in cinematografele de la noi pe 9 martie.

 

 

 

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells