Exista bine si exista rau... dar acum exista si Batman

de Diana Petrescu în 8 Iul 2005
Exista bine si exista rau... dar acum exista si Batman
Saptamana aceasta vom invata ce inseamna frica de la 2 experti: Batman si Scarecrow. Cei doi se vor infrunta in Batman Begins, noua adaptare a benzilor desenate care-l au ca figura centrala pe luptatorul intunecat, pelicula care saptamana aceasta se va lansa si in Romania. 
Acesta nu este primul si probabil nici ultimul film care-l are pe Omul Liliac ca figura centrala.
Seria originala cuprinde patru filme: Batman (1989), Batman Return (1992), Batman Forever (1995), ultimul fiind Batman & Robin (1997) care a fost declarat oficial “ucigasul seriei” de catre fani.
Anul trecut, regizorul Christopher Nolan (Memento)  si scenaristul David S. Goyer (I, Robot, Blade: Trinity) au luat taurul de coarne (sau liliacul de aripi) si inceput lucrul la „Batman Begins”. Ei nu dorit ca filmul lor sa fie un sequel sau un prequel, ci o „renastere” a personajului, o remodelare care sa fie cat mai fidela viziunii lui Bob Kane, creatorul personajului Batman. El nu are nici o legatura cu filmele anterioare.
La varsta de 8 ani Bruce Wayne este martor la uciderea parintilor sai. In loc sa jeleasca, el isi transforma furia intr-o arma pe care este invatat sa o manuiasca de catre Ducard (Liam Neeson). Cand se intoarce in orasul sau natal, Gotham, Wayne este un nou om... poate chiar mai mult decat un om. Cu ajutorul majordomului sau, Alfred (Michael Caine), si partenerul sau de afaceri, Lucius Fox (Morgan Freeman), Bruce Wayne isi construieste un arsenal si o identitate noua (Batman) pentru a lupta impotriva raului. In film acest rau este reprezentat de Ra’S Al Ghul (Ken Watanabe) si doctorul Jonathan Crane, alias Scarecrow (Cillian Murphy). Ceilalti doi aliati ai lui Batman care nu-i cunosc identitatea secreta sunt Comisarul Jim Gordon (Gary Oldman) si procurorul Rachel Dawes (Katie Holmes).
Unul dintre punctele de atractie ale filmului este fara indoiala Batmobilul. Creat in studiourile Shepperton de catre Chris Corbald si Andy Smith, aceasta masina este suta la suta britanica si desi pare a fi o combinatie intre un jeep si un tanc, ea nu este bazata pe nici un model de vehicol existent. Este o creatie originala si valoreaza in jur de 500.000 de lire sterline. Christopher Nolan nu a vrut sa foloseasca CGI mai deloc, deci daca vedeti pe Batman pe acoperisul unei cladiri… fiti siguri ca Batman a stat pe acoperisul unei cladiri, si nu in fata unui ecran verde.
Din punct de vedere al scenariului si al povestii, acesta va fi primul film care va explora cu adevarat originea eroului intr-o maniera intunecata si realista. David Goyer a recunoscut ca s-a inspirat din romanele grafice „The Long Holloween” si „Dark victory” scrise de Jeph Loeb.
Batman Begins inseamna multe lucruri pentru multi oameni. Pentru compania DC reprezinta sansa de a ajunge si intrece Marvel in cursa filmelor bazate pe benzi desenate; pentru studiourile Warner Bros. - oportunitatea de a uita de dezastrul numit Batman & Robin; pentru fani – realizarea unui vis; pentru noi – unul dintre cele mai interesante filme ale verii...  

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 23 noiembrie 2011 15:34
este un film foarte bun , care merita din plin !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells