Emmerich se apucă de Fundaţia

de Ştefan Dobroiu în 14 Feb 2011
Emmerich se apucă de Fundaţia

Întrebat de Empire despre planurile de viitor, Roland Emmerich, regizorul celebru pentru Ziua Independenţei sau 2012, a declarat că locul fruntaş în lista următoarelor sale proiecte îl ocupă ecranizarea seriei de romane Fundaţia, de Isaac Asimov.

Seria de cărţi are toate şansele să se transforme într-o franciză SF de succes, iar Emmerich va decide până la sfârşitul lui martie de câţi bani are nevoie pentru a face o propunere cât se poate de serioasă celor de la Sony.

"Am angajat un designer de producţie, prin urmare acum trebuie să ne dăm seama cam cât ar putea costa filmul. Asta ne va ocupa timpul până la sfârşitul lui martie şi atunci vom lua decizia. Studiourile sunt mulţumite de scenariu, dar trăim în vremuri când cifrele contează. Intenţionez să fac un film diferit de orice alt SF şi nu vreau să port povara unui buget mult prea mare", a spus Emmerich pentru Empire.

Cât despre continuarea la Ziua Independenţei, despre care se spunea acum câteva luni că ar putea fi următorul proiect al său, Emmerich anunţă că la capitolul acesta mai e de aşteptat.

Următoarea premieră a regizorului este Anonymous, un thriller politic care ia în vizor adevărata identitate a autorului pieselor lui Shakespeare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 14 februarie 2011 16:59
interesant articol
danymury pe 14 februarie 2011 17:36
Cartile "Fundatia" sunt niste carti superbe...si emmerich este un regizor bun...o sa fie super fain filmu ..
armenache pe 14 februarie 2011 23:03
Din cate stiu eu cartile Fundatia sunt 3, eu o am pe ultima "A 2 Fundatie" de I. Asimov! Eu as fi de acord sa se faca un film, e un SF psihologic, greu de definit si diferit fata de celelalte carti SF! Vom vedea ce o sa iasa! Frumos si bun reportaj! Bun asa!
eratostene77 pe 15 februarie 2011 00:01
superba idee,,,,,pt cine a citit cartile lui Asimov va fi un El Dorado,,,,,,,astept cu nerabdare eventuala franciza
RomaniaMare pe 15 februarie 2011 14:53
Pe mine personal m-a dezamagit "2012", care a fost un rahat de film. Sa speram ca la ecranizarea romanului lui Asimov, Emmerich va avea o inspiratie mai bogata.
darayawaus pe 21 martie 2011 10:38
Astept de mult ecranizarea cartilor lui Asimov, dar nu mi se pare potrivit regizorul. Cum spunea cineva mai sus, seria Fundatiei e destul de complexa si cu o mare tenta psihologica si chiar filozofica, ceea ce o face greu de adaptat pana si pentru un regizor mai bun decat Emmerich.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells