Doua actrite de culoare - nominalizate pentru Cea mai buna actrita in rol secundar

de Razvan Boboc în 21 Feb 2009
Doua actrite de culoare - nominalizate pentru Cea mai buna actrita in rol secundar

Actritele de culoare Viola Davis si Taraji P. Henson au fost nominalizate anul acesta la Oscar, la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar. De-a lungul vremii 12 actrite de culoare au intrat in cursa pentru rol secundar si doar trei au reusit sa si castige statueta: Hattie McDaniel - "Gone with the Wind"(1939), Whoopi Goldberg - "Ghost" (1990) si Jennifer Hudson - "Dreamgirls"(2006).

Viola Davis este nominalizata pentru rolul din "Doubt", in care a jucat alaturi de Meryl Streep, iar Taraji P. Henson a primit nominalizare pentru interpretarea ei din "The Curious Case of Benjamin Button".

Este a doua editie a premiilor Oscar cand au fost nominalizate doua actrite de culoare la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar. In 1985, Margaret Avery si Oprah Winfrey au fost nominalizate pentru rolurile din pelicula "The Color Purple". Niciuna nu a luat premiul Oscar.

Halle Berry a intrat in istorie ca prima si singura actrita de culoare care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin.

Taguri:  oscar2009 news

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells