Clara Vodă ţine un Atelier de actorie pentru copii

de Cinemagia în 3 Nov 2011
Clara Vodă ţine un Atelier de actorie pentru copii

Vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 15.00, la Muzeul Ţăranului Român, actriţa Clara Vodă va ţine un atelier de actorie. Clara Vodă este deţinătoarea premiului Gopo 2011 pentru interpretarea rolului mamei în lungmetrajul Eu când vreau să fluier, fluier, în regia lui Florin Şerban.

După atelierul de actorie toţi copiii sunt aşteptaţi la proiecţia filmului Decolarea în regia lui Ian Power, un film irlandez şi o poveste despre prietenie şi curaj, premiat la Festivalul de Film Galway din Irlanda. James Cosmo, actorul principal din film este cunoscut lumii întregi pentru rolurile sale din Braveheart (r. Mel Gibson, 1995), Trainspotting (r. Danny Boyle, 1996), Cronicile din Narnia (r. Andrew Anderson, 2005) şi Troia (r. Wolfgang Peterson, 2004).

Începând cu ora 17.00, la Cinema Eforie organizatorii au pregătit un eveniment special penru copii şi părinţi – un spectacol de circ ţinut de către Asociaţia Parada, un spectacol care a avut loc şi la Ambasada Franţei cu ocazia sărbătoririi zilelor Franţei. Spectacolul va fi urmat de proiecţia filmului O Scrisoare secretă, în regia lui Simone van Dusseldorp. Premiat la Cinekid Film Festival Amsterdam 2010, filmul prezintă povestea a trei copii ce pornesc în aventura vieţii lor după ce descoperirea unei scrisori secrete le va schimba vacanţa într-o peripeţie de zile mari.

Ziua de sâmbătă debutează cu un spectacol de dans susţinut de trupa Dell’Arte la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, urmat de proiecţia filmului Boy. Fiecare copil are nevoie de un erou iar Boy nu face excepţie. Cel mai bun film neozeelandez al anului 2010, în regia lui Taika Waititi, a avut cele mai mari încasări în anul lansării şi a fost distins cu Ursul de Cristal la Berlinale 2010 pentru cel mai bun lungmetraj şi a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance în anul 2010. Începând cu ora 12.00, la Muzeul Ţăranului Român va avea loc proiecţia filmului Fugi, fugi, Paragon! După proiecţie, cei interesaţi pot discuta cu Jerzy Moszkowicz, directorul Festivalului International de film pentru copii "ALE KINO!" din Poznan, Polonia.

De la ora 15.00, va avea loc un atelier de costume susţinut de Daniela Diaconescu devenit deja tradiţie în festivalul Kinodiseea. Asistând la făurirea unui accesoriu pe care îl poartă Charlie Chaplin sau Omul- Foarfeca fiecare copil închide ochii şi incepe călătoria. Ultima zi la Kinodiseea aduce la Muzeul Ţăranului Român începând cu ora 14:30 evenimentul tradiţie al festivalului, Balul Mascat. Costumaţiile surprinzătoare pe care cei mici şi cei mari le poartă la acest bal, transformă întreg festivalul într-o atmosferă de film în care fiecare dintre noi este un erou.

După balul mascat toată lumea este aşteptată la filmul de închidere Viată de pisică (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100 000 de intrări în Franţa în primul weekend de la lansare iar vocea eroinei principale, o pisică cu personalitate schimbătoare, îi aparţine actriţei Dominique Blanc, cunoscută pentru rolurile din Regina Margot (r. Patrice Chéreau, 1994), Indochina (r. Régis Wargnier, 1992). Filmul a fost nominalizat la Premiile Cesar şi la Oscarurile Europene pentru cea mai bună animaţie din anul 2011.

Decernarea premiilor va avea loc în prezenta lui Daniel Mitulescu, directorul festivalului Kinodiseea, Benjamin Ribout, directorul artistic, membrii juriului ECFA (Asociaţia Europeană a Filmului pentru Copii) - Petr Koliha, directorul Festivalului Internaţional de Film pentru Copii de la Zlin, unul dintre cele mai durabile din întreaga lume, Celine Ravenel, director artistic al festivalului de film pentru copii Cine-Jeune (Franţa), Even Thunes Jensen, selecţioner pentru festivalul internaţional de film pentru copii din Kristiansand (Norvegia).

 

Taguri:  Clara Vodă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 noiembrie 2011 08:48
este un lucru imbucurator faptul ca actrita ne mai imparte din experienta sa profesionala !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells