Cine a fost B-EST anul acesta?

de Razvan Boboc în 20 Apr 2007
Cine a fost B-EST anul acesta?
FilmulSuely in the Sky” / “Ceu de Suely”, regizat de brazilianul Karim Ainouz a obtinut la editia Festivalului B-EST de anul acesta premiul pentru Cel mai bun lungmetraj in valoare de 7.000 de euro. “Suely in the Sky” este o coproductie Brazilia-Franta-Germania-Portugalia care a mai castigat, anul trecut, premiul FIPRESCI la Festivalul International de la Salonic. Anul acesta nici un lungmetraj romanesc nu a intrat in competitie. In schimb, pelicula “Examen”, in regia lui Paul Negoescu, a castigat competitia de scurtmetraj. O mentiune speciala la sectiunea de lungmetraje de la B-EST a obtinut-o “Invisible Waves”, in regia lui Pen-Ek Ratanaruang. Scurtmetrajul spaniol “DVD”, in regia lui Ciro Altabas, a obtinut o mentiune speciala.

Juriul a decis ca premiul pentru Cel mai bun documentar sa fie acordat productiei “Favela Rising” de Matt Mochary si Jeff Zimbalist. Filmul este povestea unui fost traficant de droguri care aduce revolutia sociala intr-un cartier mizer din Rio de Janeiro, prin intermediul hip hop-ului, al muzicii strazii si al dansului afro-brazilian. Un premiu special la aceasta sectiune a prmit filmul “The Wild Blue Yonder” al renumitului regizor german Werner Herzog.

Editia de anul acesta a Festivalului International de Film B-EST s-a desfasurat intre 14 si 21 aprilie si l-a avut ca invitat de onoare pe celebrul Nikita Mihalkov, care a sustinut si un master class si a participat la deschiderea evenimentului la cinema Scala. Aseara, in inchiderea Festivalului, a fost proiectat din nou filmulSoare inselator”, pentru care cineastul rus a primit Oscarul pentru Cel mai bun film strain.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells