Cele mai bune filme de Craciun la TV

23 Dec 2008
Cele mai bune filme de Craciun la TV

Anul acesta, televiziunile din Romania au pregatit pentru programele de Craciun filme pentru toate gusturile. Daca doriti aventura, puteti alege sa urmariti "Bridge to Terabithia" sau sa patrundeti in lumea fascinanta din "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe". Romantismul este asigurat de Johnny Depp si Juliette Binoche in "Chocolat" si de Annette Benning in "Being Julia". Cei care vor comedie, pot opta pentru a viziona "Wedding Crashers", film in care Owen Wilson si Vince Vaughn isi fac de cap. Actiunea este asigurata de aventurile lui James Bond din "The World is not Enough" si de Ewan McGregor si Scarlett Johansson in "The Island". Superproductia lui Oliver Stone, “Alexander”, cu Colin Farrell, Angelina Jolie, Val Kilmer si Anthony Hopkins in distributie, va putea fi urmarita in cea de-a doua zi de Craciun. Steven Soderbergh ne prezinta “Ocean 13” iar George Clooney vine cu “Good Night and Good Luck”.

Joi, 25 decembrie 2008

“Postasul” (“Il Postino - SUA, 1994). Cu : Philippe Noiret, Massimo Troisi, Maria Grazia Cucinotta. Regia Michael Radford. Exilat din motive politice, poetul chilian Pablo Neruda se stabileste, pentru o vreme, intr-o mica insula italiana. Pentru ca primeste un numar impresionant de scrisori, el are nevoie de un postas, care sa-i le aduca. Ramas somer, pescarul Mario devine postasul poetului si, treptat, chiar prietenul lui. (ora 17:15 pe TVR1)

“Ciocolata cu dragoste” (“Chocolat” - SUA, Franta, 2000). Cu: Juliette Binoche, Johnny Depp. Regia: Lasse Halstrom. Odata cu vantul nordic, intr-un orasel linistit de provincie apare o straina care deschide un magazin de ciocolata si tot felul de delicatese irezistibile. Apetitul ascuns al locuitorilor se trezeste, atat in ceea ce priveste ciocolata, cat si in degustarea placerilor simple ale vietii. (ora 20:10 pe TVR2)

“Noapte buna si noroc” (“Good Night and Good Luck” - SUA, 2005). Cu: Jeff Daniels, David Strathairn, Alex Borstein, George Clooney. Regia: George Clooney. SUA, inceputul anilor '50: reporterul CBS Edward R. Murrow si producatorul Fred Friendley decid sa ia atitudine impotriva „vanatorii de vrajitoare" initiate de senatorul de Wisconsin Joseph McCarthy. Asumandu-si toate riscurile, cei doi oameni de televiziune il demasca pe McCarthy ca aflandu-se la originea unor zvonuri si temeri total nefondate, in numele contracararii unor asa-zise activitati anti-americane, si contribuie in acest fel la caderea unuia dintre cei mai controversati oameni politici din istoria Statelor Unite. (ora 21:00 pe TVR Cultural)

“Spargatorii de nunti” (“Wedding Crashers” – SUA, 2005). Cu: Owen Wilson, Vince Vaughn, Christopher Walken, Rachel McAdams. Regia: David Dobkin. Ghidati de un set de reguli ai spargatorilor de nunti, prietenii din copilarie John Bechwith si Jeremy Grey reusesc sa intre la orice nunta si sa aiba aventuri de o noapte cu orice domnisoara de onoare. Situatia se schimba la cel mai mare eveniment social al anului, unde John se indragosteste de Claire, fiica unui cunoscut politician. (ora 21.45 pe Pro TV)

“Lumea e prea mica” (“The World is not Enough” – SUA, 1999). Cu: Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Denise Richards, Robbie Coltrane, Maria Grazia Cucinotta, Judi Dench. Regia: Michael Apted. Lacomie, razbunare, dominatie mondiala, terorism la cel mai inalt nivel – programul zilnic de lucru al lui James Bond. De data aceasta, agentul 007 trebuie sa previna o explozie nucleara intr-una din cele mai mari conducte de petrol a lumii si sa o protejeze pe Elektra King, mostenitoarea afacerilor petroliere ale tatalui ei. (ora 22.45 la Antena 1)

“Podul catre Terabithia” (“Bridge to Terabithia” – SUA, 2007). Cu: Anna Sophia Robb, Josh Hutcherson. Regia: Gabor Csupo. Podul catre Terabithia este o poveste fantastica despre familie, prietenie si despre extraordinara putere a imaginatiei. Un outsider perpetuu, atat acasa cat si la scoalã, Jess Aarons (Josh Hutcherson) este genul de baiat care nu reuseste sa se integreze oricat de tare ar incerca. Chiar si telul sau de a deveni cel mai rapid alergator din ºcoalã este impiedicat de noua sa colega, Leslie Burke, la randul sau o neadaptata. Intre cei doi se leaga o prietenie cimentata de talentul lui Leslie de a spune povesti si de imaginatia artistica a lui Jess. (ora 20.00 la HBO)

Vineri, 26 decembrie 2008

“Alexandru” (“Alexander” - SUA, 2004). Cu: Colin Farrell, Angelina Jolie, Val Kilmer Anthony Hopkins. Regia: Oliver Stone. Alexandru - unul dintre cei mai influenti si straluciti lideri din istoria omenirii, un barbat care a cucerit mare parte din lumea cunoscuta a epocii sale, inainte de a implini varsta de 25 de ani. In numai opt ani, a asediat si cucerit teritorii pe o distanta de 35 000 kilometri. Intr-o epoca de o frumusete fara rival, dublata insa de o brutalitate incredibila, cu idealuri inalte si tradari cutremuratoare, el si-a condus cu demnitate trupele invincibile, alcatuite din soldati greci, macedoneni si mai tarziu orientali. (ora 22:15 pe TVR1)

“Julia” (“Being Julia” - SUA, 2004). Cu: Annette Bening, Michael Gambon, Jeremy Irons. Regia: Istvan Szabo. Drama, adaptarea cinematografica a romanului „Theatre" al lui W. Somerset Maughm. Londra anilor '30: Julia Lambert, o celebra actrita de teatru, incepe sa se simta amenintata de concurenta noii generatii. In acelasi timp, viata ei de familie traverseaza o perioada de instabilitate, mai ales de la aparitia lui Tom, un tanar si infocat admirator... si nu numai. Din pacate, junele amant nu doreste decat sa profite de relatie pentru a lansa cariera unei actrite incepatoare. (ora 21:00 pe TVR Cultural)

“Insula” (“The Island” – SUA, 2005). Cu: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean, Steve Buscemi. Regia: Michael Bay. In anul 2019 oamenii bogati au posibilitatea de a se clona pentru a folosi ulterior aceste copii ca sursa de organ. Clonele traiesc intr-un spatiu izolat pe care il parasesc doar pentru a ajunge pe Insula, un loc idilic in teorie, care le aduce de fapt moartea. Situatia se complica in momentul in care doua dintre aceste clone evadeaza, descopera situatia reala si incearca sa ii elibereze si pe ceilalti de la condmnarea la moarte. (ora 20.30 la Pro TV)

“Regele Scorpion” (“The Scorpion King” – SUA, 2002). Cu: The Rock (Dwayne Johnson), Steven Brand, Kelly Hu, Michael Clarke Duncan, Bernard Hill, Roger Rees. Regia: Chuck Russel. Acum 5000 de ani, un razboinic de temut, Memnon, planuia sa conduca toate popoarele din desert. Cu o armata de barbari si sfatuit de o vrajitoare, Memnon ii transforma in sclavi pe cei pe care nu-i macelarea. Triburile ramase nesupuse s-au unit impotriva acestuia, in frunte cu akkadianul Mathayus, descendent al unor generatii de asasini, adus pentru a ucide vrajitoarea si a-l lasa pe Memnon fara ajutorul sau cel mai de pret. (ora 20.30 la Antena 1)

Sambata, 27 decembrie 2008

“Wonder boys” (“Wonder Boys - SUA, 2000). Cu: Michael Douglas, Katie Holmes, Frances McDormand, Tobey Maguire, Robert Downey Jr. Regia: Curtis Hanson. Grady Tripp, un tip dezordonat si perpetuu adolescent indragostit, este parasit de cea de-a treia sotie cand amanta il anunta ca este insarcinata cu el. Editorul sau vine sa-l determine pe Tripp sa-si editeze cartea inceputa acum sapte ani, prima sa carte si neterminata. Tripp devine complice la omorarea unui caine de rasa si la furtul unei piese rare - o jacheta din garderoba vestitei Marilyn Monroe. Tripp va trebui sa repare acum totul. (ora 23:30 pe TVR2)

“Craciun fericit” (“Joyeux Noel” - Anglia/Germania/Marea Britanie, 2005). Cu: Diane Kruger, Benno Furmann, Natalie Dessay, Rolando Villazon. Regia: Christian Carion. In ajunul Craciunului anului 1914, in plin razboi, trupele scotiene, germane si franceze au un moment de armistitiu si traiesc clipe de liniste si pace. Aceasta situatie se datoreaza sopranei Anna Sorensen care reuseste sa-l convinga pe Printul Prusac sa o insoteasca pe front unde urma sa sustina un concert pentru soldati. (ora 22.30 pe Pro TV)

“Cronicile din Narnia: Leul, Vrajitoarea si Dulapul” (“The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe” – 2005). Cu: Skandar Keynes, Georgie Henley, William Moseley. Regia: Andrew Adamson. Una dintre cele mai indragite aventuri fantastice ale secolului XX, o poveste fara varsta, izvorata din imaginatie pura, prinde in sfarsit viata in aceasta adaptare uluitor de realista, incredibil de autentica, a capodoperei lui C.S. Lewis. Productia a durat cativa ani, fiind premiera absoluta in materie de adaptare pentru marele ecran a acestei povesti clasice pline de forta, care s-a vandut in peste 100 milioane exemplare in intreaga lume. (ora 20.30 la Prima TV)

Duminica, 28 decembrie 2008

“Billy Elliot” (Marea Britanie-Franta, 2000). Cu: Jamie Bell, Jean Heywood, Jamie Draven. Regia: Stephen Daldry. Marea Britanie, anul 1984. Billy are 11 ani si e fiul unui miner hartuit de grijile traiului de zi cu zi si de interminabile conflicte de munca. Desi parintele sau are idei clare cu privire la adevarata barbatie si vrea ca fiul mai mic sa ajunga boxer, Billy face o pasiune pentru balet si lupta cu propria familie pentru dreptul de a-si urma visul. (ora 23:00 pe TVR Cultural)

“88 de minute” (“88 Minutes” - Germania/SUA, 2007). Cu: Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski. Regia: Jon Avnet. Are la dispozitie doar 88 de minute pentru a rezolva un caz de crima, in care victima ar putea fi chiar el – Jack Gramm (Al Pacino), un profesor universitar, care lucreaza si ca psihiatru pentru FBI. Acuzat de criminalul in serie Jon Forster ca a manipulat juriul pentru a obtine o condamnare la moarte, Gramm primeste un telefon chiar in ajunul executiei asasinului, prin care este anuntat ca mai are de trait doar 88 de minute. (ora 20.30 pe Pro TV)

“Camerista” (“Maid in Manhattan” – SUA, 2002). Cu: Jennifer Lopez, Ralph Fiennes. Regia: Wayne Wang. Intr-una din zile, o clienta a hotelului, o doamna rasfatata din lumea buna, Caroline Lane (Natasha Richardson), o roaga pe Marisa sa duca inapoi niste haine imprumutate de ea. Dupa ce Caroline pleaca, una dintre colege o convinge pe Marisa sa le probeze inainte de a le duce inapoi la magazin. In acest timp, Ty (Tyler Garcia Posey), fiul ei apare la usa camerei de hotel cu chipesul Christopher (Ralph Fiennes), un candidat la functia de senator al Statelor Unite si unul dintre cei mai ravniti celibatari din Manhattan. (ora 20.30, Acasa TV)

“Ocean's 13” (“Ocean's Thirteen” – SUA, 2007). Cu: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, Don Cheadle. Regia: Steven Soderbergh. Cine putea sa fie al 13-lea? Al Pacino, cine altcineva!? George, Brad & Co. raman ai nostri dragi, Andy Garcia trece de partea lor, iar legenda actoriceasca devine un bad guy pe langa care se unduie dama de rosu Ellen Barkin. (ora 20.00 la HBO)

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2010 09:35
filme excelente ! multumesc televiziunilor ca am avut ce sa vad la televizor in vacanta !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells