Articole The Constant Gardener

(2005)

Prietenie absolută

Primele locatii

Dupa casting-ul final si pregatirile efectuate iarna si primavara in anul 2004, productia a inceput in luna mai.

Productia a inceput la Berlin unde s-au filmat scenele cu grupul de control Hippo Pharma, care devine o parte importanta in cautarea lui Justin Quayle pentru a descoperi adevarul care sta in spatele mortii sotiei sale. Locatiile din Berlin include gara Lehrter Stadtbanhof, pentru sosirea lui Justin Quayle cu trenul in Germania, birourile de la Academie der Kunste (Academie de Arta), care reprezentau birourile de la Inalta Comisie Britanica; Hotelul Residenz, unde Justin experimenteaza direct metodele brutale la care vor recurge producatorii de medicamente Dypraxa pentru a evita sa se expuna; si respectabilul Studio Babelsberg.

Dupa doua saptamani in Germania, productia s-a mutat la Londra pentru cateva zile. Un spatiu de la Tate Modern Gallery (pozitionat pe malul sudic al raului Tamisa) a fost folosit drept sala de lectura unde Justin o intalneste pentru prima data pe Tessa, iar Biserica Sf. Maria Magdalena din Paddington a devenit locul pentru ceremonia funerara.

Alte locatii din Londra include Clubul Liberal, care reprezinta clubul domnilor unde Sir Bernard Pellegrin a avut un pranz cu Justin, care l-a lamurit foarte mult. Scena il include si pe Jeffrey Caine “in rolul marunt al unui portar de club. Il tot cicalisem pe Fernando pentru ca actorii improvizat pe replicile mele, iar Fernando a ridicat din umeri si a spus: ‘Actorii trebuie sa aiba putina libertate pentru a face asa ceva, ce pot sa fac?’ Apoi, m-a indrumat in rolul cu o singura replica si a descoperit ca si eu adaugasem ceva de la mine. Asa ca a spus: ‘Acum vezi ce trebuie sa suport eu.’”
Mai departe in Africa Big Pharma
jinglebells