Noi, cei din linia întîi

(1986)

Noi, cei din linia întîi

Poster Noi, cei din linia întîi Postere Noi, cei din linia întîi
 • Regia

  Sergiu Nicolaescu
 • Cu

  Anda Onesa, George Alexandru
 • Gen film

  13 voturi

 • Durata

  156 minute
 • Premiera în România

  1985

Sinopsis Noi, cei din linia întîi

Mai mult

Film in doua serii, care urmareste dramaticele momente prin care au trecut batalioanele Armatei Romane care s-au aflat in linia intai in ultimele faze ale celui de-al doilea Razboi Mondial. Personajele filmului intruchipeaza oameni normali care, pusi in situatii limita in fata linilor inamice, devin adevarati eroi.

"Dupa momentul "23 august", trupele române au luptat alaturi de cele sovietice pâna la Budapesta. Acolo aveau o pozitie extrem de favorabila pentru a ajunge primii la cladirea…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Deceoare
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Anda Onesa Anda Onesa Silvia Marinescu George Alexandru George Alexandru Horia Lazar Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu Gen. Marinescu
Costel Băloiu Costel Băloiu sold. Firu Emil Hossu Emil Hossu Ștefan Iordache Ștefan Iordache
Ion Besoiu Ion Besoiu Col. Campeanu Mircea Albulescu Mircea Albulescu tatal lui Horia Lazar Vladimir Găitan Vladimir Găitan locotenent Bodnarenko
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

 • Noi, cei din linia întâi

Produs de

Casa de Filme 5

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Euro Entertainment Enterprises

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Vladut1994 pe 17 Martie 2010 10:07
Superb
Am o adevarata obsesie pentru al 2-lea Razboi Mondial,iar filmul acesta m-a impresionat profund Sergiu Nicolaescu isi arata maiestria si talentul innascut.Bravo
8 1
Marius Fratila pe 09 Decembrie 2005 13:02
O prostie de film caracteristica Iepocii de Haur. Cred cã o contribuþie semnificativã la faptul cã România ºi românii nu s-au trezit încã din traumele comunismului o au ºi televiziunile care ne reiau la nesfârºit filmele de propaganda, repet propaganda, realizate în perioada respectivã.
Acest film ne prezintã varianta istoriografiei comunist-naþionaliste din perioada anilor 70-80 despre al doilea rãzboi mondial, 23 august 1944 ºi ce a urmat pe urmã.
Filmul este în totalã contradicþie cu ce învaþã tinerii la ºcoalã în manualele de istorie.
În al doilea rând este o catastrofã regizoralã marca Sergiu Nicolaescu. Acelaºi teatralism eroico-patriotico-mobilizator stupid dublat de desfãºurarea considerabilã de forþe umane, specifice filmelor chinezeºti ºi indiene.
Când mã gândesc la Sergiu Nicolaescu, nu pot spune decât… citeşte

7 10
nemotoujours pe 16 martie 2011 12:47
"nu pot spune decât cã îmi pare rãu cã acestui om i s-a permis sã mai facã filme "SI EU NU POT SPUNE DECAT CA I-MI PARE RAU CA TI S-A PERMIS SA EXISTI
xzibit pe 8 ianuarie 2013 19:33
Imi pare rau ca te-ai nascut.Fa bine si repara aceasta greseala.OMOARA-TE
taz1 pe 22 Iunie 2010 23:24
Filmul
Din punct de vedere artistic filmele sunt excelent realizate poate cele mai bune filme de actiune facute intr-o tara comunista cu mari actori, bine filmate, bine montate. Ca din punct de vedere istoric nu pre au legatura cu realitatea asta este alta poveste, au fost facute in vremurile in care au fost. Diferenta dintre filmele luiNicolaescu si celelate filme de razboi facute in tarile comuniste este enorma, celelalte par doar niste filme mai mult sau mai putin scumpe de propaganda. ,, Noi cei din linia Intai " da clasa in multe scene multor filme facute mai recent.
5 2
cicrc pe 16 Februarie 2010 13:49
Un film istoric de toata frumusetea. Pacat ca faptele eroice si cei care leau infaptuit au fost uitati de mare parte dintre noi.
5 2
cezarika21 pe 14 Septembrie 2014 15:28
Luptele dramatice pentru eliberarea patriei
"Noi, cei din linia întîi" rememorează romanţat luptele dramatice prin care au trecut armatele române pe frontul antigerman din cel de-al doilea război mondial. Personajele principale sunt militarii care luptă în linia întâi pentru eliberarea Transilvaniei de trupele fasciste germano-maghiare, apoi a Ungariei şi a Cehoslovaciei. Ca şi în celelalte filme, regizorul Sergiu Nicolaescu realizează secvenţe de luptă spectaculoase cu un număr mare de maşini militare (tancuri, autoblindate, camioane, tunuri) şi cu mulţi figuranţi, scoţând în evidenţă distrugerile provocate de război.

În afară de luptele propriu-zise, filmul insistă pe figurile pitoreşti ale soldaţilor din batalionul condus de slt. Horia Lazăr (interpretat de George Alexandru), aflat în linia întâi, prezentând printre altele şi o poveste de dragoste ce se înfiripă între… citeşte

4 1
cetateanu pe 23 Octombrie 2010 13:45
Filmul urmăreşte dramaticele momente prin care au trecut batalioanele Armatei Române care s-au aflat în linia întâi în ultimele bătălii ale celui de-al Doilea Război Mondial. O frumoasă poveste de dragoste desfăşurată pe fundalul luptelor din cel de-al Doilea Război Mondial. Horia Lazăr (George Alexandru) este un sublocotenent rezervist care participă la luptele din finalul celui de-al Doilea Război Mondial, împotriva Germaniei, aflate în retragere. El se remarcă în luptă sub conducerea generalului Marinescu (Sergiu Nicolaescu), acesta fiind un tactician prin vocaţie, un ofiţer iubit de ostaşi. Între două bătălii, Horia cunoaşte o tânără doctoriţă, Silvia (Anda Onesa), de care se îndrăgosteşte. Doar mai târziu află că este fiica generalului Marinescu. Personajele filmului întruchipează oameni normali care, puşi în situaţii-limită în faţa… citeşte
3 1
gabriell_catalin pe 15 Aprilie 2014 17:24
Nici pe departe...
Nu prezintă nici pe departe realitatea care a fost in '44-45.Ruşii nu au stat cu noi la masă niciodată,vorbiţi cu un veteran de război care a trăit aşa ceva şi a văzut că ruşii doar şi-au bătut joc de noi.Cum a spus şi Ştefănescu,filmul arată de parcă am fii câştigat.
2 0
alex_bogdan93 pe 01 Octombrie 2015 22:33
Noi, cei din seria de corijenti din ultima linie , cu tovarasu' regizor in frunte
stupizenie de film
3/10
Exista oare un film romanesc pe WW2 mai bun?

2 1
AndreiPopescu87AB pe 03 Ianuarie 2011 02:04
Cu toate ca filmul are unele minusuri: scene de lupta din care nu se intelege ce se intampla defapt, tehnica militara care nu exista in timpul celui de al doilea razboi mondial (ex: BTR-urile)... il consider mai bun decat multe filme romanesti de dupa '89.
2 1
danut_iulian pe 19 Octombrie 2017 20:02
Un scenariu foarte slab si plictisitor un singur lucrul e bun grafica pentru a cea vreme.
1 1
Manusa pe 23 Ianuarie 2013 10:55
Un film care m-a surprins, in sensul bun. Nu ma asteptam ca acest film sa fie atat de bun si atat de bine realizat. Sunt un fan al filmelor de razboi si istorice si pot spune ca acest film m-a impresionat. Filmul a dovedit faptul ca si noi putem face filme foarte bune. " Noi, cei din linia intai" este un film care merita vazut si nu trebuie ratat, recomand acest film.
1 1
Cretzulynne pe 08 Iunie 2019 11:57
A 10-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea României.
Nu a fost nominalizat.

0 0
balta67verde pe 22 Octombrie 2016 12:01
Un film bun de razboi, poate chiar cel mai bun romanesc despre W W-2. Actori de elita. Actiune multa, o femeie frumoasa (Anda Onesa). Un film care poarta amprenta lui S.Nicolaescu. Daca nu era propaganda comunista, i-as fi dat nota maxima.
0 0
deadlord pe 26 August 2012 18:05
Cel mai bun film de razboi facut de romani. Din pacate nu se mai fac filme de genul asta in Romania
0 0
carmen_angelus_romila pe 20 August 2018 21:25
Pelicula realizata in anii 1984-1985, care evoca frontul romanesc in cel de-al doilea razboi mondial, un film cu mare succes international si in care, am avut sansa sa fac figuratie...!
0 1

Spune-ţi părerea despre Noi, cei din linia întîi

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi razboi
Liste cu Noi, cei din linia întîi
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells