Din dragoste cu cele mai bune intenții

(2011)

Din dragoste cu cele mai bune intenții

Poster Din dragoste cu cele mai bune intenții Postere Din dragoste cu cele mai bune intenții

Sinopsis Din dragoste cu cele mai bune intenții

Mai mult
Din dragoste cu cele mai bune intenţii trl 2

Din dragoste cu cele mai bune intenții spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Natașa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viața lui Alex iese de pe făgașul normal. La spital, Alex se găsește prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neașteptate și evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situația ținând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el își imaginează noi…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: tantibus
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
2 premii şi 6 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Best Intentions

Produs de

4 Proof Film

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Szuez Film

Distribuit in Romania de

Parada Film

Țara

Ungaria, Romania

Box office Din dragoste cu cele mai bune intenții

Weekend premieră (24.10.2011)
  • Loc 16
  • Spectatori 1.432
  • Încasări (RON) 10.526,75
Total
  • Spectatori 4.761
  • Încasări (RON) 33.602,92
  • Încasări (USD) 10.708,81

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
StefanDo pe 05 August 2011 10:30
După Pescuit sportiv, inclus în secţiunea Giornate degli autori acum trei ani la Veneţia, Adrian Sitaru urcă o treaptă anul acesta, cu Din dragoste cu cele mai bune intenţii. Selecţionat în competiţia festivalului de la Locarno, cel de-al doilea lungmetraj al multi-premiatului pentru scurtele Valuri şi Colivia are o şansă la trofeul Leopardul de Aur, trofeul suprem al evenimentului cinematografic elveţian. Premiera românească este, cel puţin pentru moment, programată pentru 28 octombrie. Prezentă la o vizionare "între prieteni", Cinemagia îţi poate povesti despre film exact la câteva ore după ce acesta a avut parte de o premieră mondială la Locarno.

Toţi banii sunt pe tânărul actor (şi în curând regizor) Bogdan Dumitrache, în rolul lui Alex, un tip de vreo 30 de ani care trece printr-o criză existenţială când mama sa, profesoară într-un… citeşte

10 5
teodbo pe 15 august 2011 03:26
superbă cronică. deabia aștept să văd filmul.
Pitbull pe 26 Octombrie 2011 01:17
Cu duioşie şi empatie, despre prostie
"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" - O umanitate densă
Cu duioşie şi empatie, despre prostie

Realismul (şi nu neapărat cel "socialist", cu care ne spălau astenic pe creieri kulturnicii dinainte de 1989) e o gogoriţă. Arta nu "reflectă realitatea" - cu o reconfigurează semnificativ (şi, implicit, estetic). Ar fi enorm de spus pe această temă, dar în momentul de faţă se impune că zăbovim doar asupra unui aspect specific al ei: acele cazuri când, după ce treci printr-un eveniment de mare impact afectiv în viaţa personală, simţi impulsul irezistibil de a-l converti în film - demers riscant prin definiţie, tocmai din cauza propriei implicări, cu inevitabilele ei prelungiri pe tărâmul subiectivităţii.
Puternic marcat de momentul unui accident cerebral suferit de mama sa, Adrian Sitaru s-a simţit nevoit să-l transforme în… citeşte

6 5
sabinalin pe 02 Mai 2012 16:37
Nevoia de consilier medical
HBO face lucruri de care ar trebui sa fie responsabila televiziunea publica, aceea platita obligatoriu din banii poporului: difuzeaza filme romanesti din productia recenta. Pe 1 mai a fost si in acest an adevarata sarbatoare, s-a redifuzat "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", s-au difuzat si cateva scurtmetraje. "Din dragoste..." este un film reprezentativ pentru douamiisti, adica pentru reprezentantii noului val din cinematografia romaneasca: iarasi minimalism, iarasi realism, iarasi felii din viata mizera a Romaniei reale. E un fel de completare la "Moartea domnului Lazarescu" dar fara finalul tragic si, din pacate, cu mai multe erori de documentare in ceea ce priveste sistemul medical. Cea mai teribila este confuzia care se face intre radiografie si tomografie. Daca actiunea s-ar fi petrecut undeva prin anii '70 mai era cum mai era dar, in zilele noastre, tomografia craniana este… citeşte
4 3
Vegetarian pe 02 Decembrie 2014 03:13
Romania dezavantaje = un film de revazut pt cei care au parinti si inca nu au emigrat . Nu este corecta legea din Romania , care ii obliga pe copii sa aiba grija de parinti . Pana ajung sa faca atac cerebral tatii isi pun la punct copii sa nu le dea sfaturi referitoare la consumul de alcool iar pe mame le doare undeva de sfatul de a consuma mai putine jumere , sarmale si carne cu grasime animala ..
In filmul asta nu sa spus si cat costa medicamentele pe care le lua femeia care a avut atac cerebral . Apoi sunt atentiile la doctori la asistente , iar in cazuri mai grave cand trebuie si pampers , internare la un azil privat , costurile ajung in medie la 1000 euro / luna . Daca parintele are o pensie de 300 - 400 euro , trebuie sa i se vanda proprietatile ca sa mai traiasca cativa ani .. SI apoi trebuie copii sa isi vanda toata averea ca sa aiba grija de parinti ..
citeşte

3 2
Salata_de_Vinete_cu_Ardei_Copt pe 3 decembrie 2014 02:16
Sunt de acord
GabrielaSirbu pe 30 Octombrie 2011 15:33
Sunt genul de persoana care, desi as intelege si dragostea si bunele intentii, nu mi-as dori un fiu ca personajul Alex, care realmente te scoate din sarite, deci nota 10 pentru Bogdan Dumitrache!
Iar filmul...pentru ce-a vrut el sa exprime....pe mine m-a facut sa-mi doresc sa se sfarseasca cat mai repede=6 stelute.
Ce mi-a placut totusi la acest film, a fost jocul tuturor actorilor=10 stelute+felicitari.
Nu avem, in continuare, muzica de film=trist.

2 2
sabinalin pe 30 octombrie 2011 20:15
Astept sa-l vad si eu cat mai repede, din pacate la mine in oras n-ajunge la cinema, poate pe net sau la TV peste vreun an...
Pantaleon pe 08 Noiembrie 2014 18:58
Eternul realism romanesc
Unul din cele mai importante topuri ale filmelor romanesti, avand la baza parerile celor mai renumiti critici contemporani, plaseaza Moartea Domnului Lazarescu pe locul trei, dupa Reconstituirea si Padurea Spanzuratilor. Ce are in comun MDL cu acest Din dragoste cu cele mai bune intenţii poate observa si un ochi neavizat: carentele sistemului medical romanesc. Si daca primul nu m-a impresionat absolut deloc nici la prima, nici la adoua (recenta) vizionare, cu siguranta ca Din dragoste cu cele mai bune intenţii nu merita o a doua sansa din partea mea. N-as putea avea rabdarea sa-l revad. Un film anost, fad, minimalist, obscur, static, trist, cu un final ratat. Singurele lucruri pe care le consider notabile sunt modul de filmare (camera este pozitionata tot timpul astfel incat un personaj le priveste pe celelalte - vezi si Pescuit Sportiv - indiferent care este acela) si faptul ca Bogdan… citeşte
2 3
eduard_stratan pe 14 decembrie 2015 01:21
In sfarsit am gasit si un comentariu la obiect! Bine spus film anost, aluneca chiar spre penibil.
margott pe 07 Martie 2012 13:46
Mi-ar fi placut mai mult filmul, daca paranoia lui Alex n-ar fi devenit la un moment dat iritanta. Oricum filmul are cateva momente extrem de reusite (colega de salon a mamei, cea care produce ilaritate lui Alex si mamei sale; Marian Ralea si replicile lui). In alta ordine de idei, Bogdan Dumitrache joaca atat de bine incat iti transmite de dincolo de ecran angoasele si frustrarile personajului.
1 2
cosmin742000 pe 27 Ianuarie 2012 12:42
Un film enervant de bun in care se folosesc constient , aproape toate cliseele de vorbire ( cel putin cele medicale )
1 2
poseidonbk pe 28 Octombrie 2011 01:28
Pacat ca biletul a costat aproape 30 de lei -azi, plaza romania-
1 2
Mesaros pe 6 noiembrie 2011 18:57
La arta, Cluj... o fost 5 lei. :))) ciuda :))
Nelushookoo pe 27 Decembrie 2022 22:47
Tipic românesc...
Un actor joacă perfect timp de o oră și 40 de minute rolul unui tânăr idiot, obsedat de starea de sănătate a mamă-sii, reușind să ducă la exasperare întregul personal medical cât și pe cei din familie. Personajul principal reușește pe toată durata filmului să creeze privitorului o stare de nervi și iritare încât să-l iei la bătaie!!
0 0
lili22 pe 28 Februarie 2022 00:27
De data asta au fost surprinse toate defectele pacientului roman si mai ales ale apartinatorilor.Micul psihopat din Bucuresti le stie el pe toate.Care doctor e mai bun, unde trebuie tratata maica-sa, suna isteric dupa medic, pune doctorul la punct.Bolnavul sufera de fapt nu.din cauza bolii ci a anturajului.Familia nu are ce cauta noaptea in spital dar merg si vin sculand pe toata lumea.O gramada de cucoane.guralive asalteaza bolnavul cu mancare si povesti.Bolnava fiind importanta rau e vazuta si de director.Toti vizitatorii stau pe pat si ne miram ca sunt infectii intraspitalicesti.Alimentele neconsumate sunt date altor bolnavi cand sunt aproape alterate.
Cat despre interpretare ...Bogdan Dumitrescu a fost bun in rolul principal.Vechea garda a fost la inaltime.Cei tineri in frunte cu Alina Gheorghiu au avut o dictie mizerabila, noroc ca am vazut o copie cu subtitrare.Nu inteleg… citeşte

0 0
liana10 pe 10 Februarie 2021 00:02
Paranoia fiului ia chipul unui iepure, de fapt, masca sub chip de iepure a unei alte paciente din salon este întruchiparea paranoiei fiului. E ceva ciudat, straniu, inedit şi neobişnuit. Mi-a rămas pe retină masca aia de iepure.
0 0
Horatiucrisan pe 26 Ianuarie 2020 13:07
Un film realist dar enervant prin prisma comportamentului personajului principal. Un fiu hiperprotector, paranoic, ajunge ca in ciuda bunelor intentii sa fie capabil de a face rau celor dragi prin acțiunile sale. Grija fara de persoanele dragi e normală însă aici ne este prezentat un caz special, un fiu legat încă ombilical de mama chiar dacă nu mai locuiește cu părinții.
0 0
xerses pe 12 Martie 2016 23:20
Bine redata tensiunea crescanda si nemutumirea baiatului ingrijorat pentru starea mamei sale...
0 0
tannogo pe 25 Noiembrie 2011 00:59
"Din dragoste..." vs "Moartea dl-lui Lazarescu"
Ma bucur sa vad din nou un film romanesc reusit. Precizez ca nu sunt un cinefil infocat. Deasemeni ma bucur sa vad aceste descrieri f elevate, probabil fazute din perspective mai profesioniste decat ale mele. Ceea ce nu am auzit inca pana acum, si cred ca e f evident, este faptul ca acest film e "in ideea" exact opus unui alt film din cinematografia post-decembrista romeasca, si anume "Moartea dl-lui Lazarescu". Spre deosebire de cel din urma (unde pacientul are un sfarsit tragic, fiind mutat de ambulanta de la un spital la altul chiar in capitala tarii - Bucuresti), in filmul de fata, se pare ca imaginea sistemului medical romanesc este spalata si chiar se creeaza o imagine buna. Din contra scepticismul, tipic romanesc, pus in evidenta cu mult talent de personajul principal, este cel ce face mai mult rau decat sistemul medical cel atat de blamat. In acest film, Alex reprezinta psihoza… citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Din dragoste cu cele mai bune intenții

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Din dragoste cu cele mai bune intenții
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells