Ada Solomon, distinsă cu Premiul Eurimages pentru Coproducţii

de Gloria Sauciuc în 18 Nov 2013
Premiul va fi decernat în timpul Ceremoniei European Film Awards, care va avea loc la Berlin sâmbătă, pe 7 decembrie

Producătoarea Ada Solomon a fost distinsă cu Premiul European Eurimages pentru Coproducţii, un premiu ce recunoaşte rolul decisiv al coproducţiilor în ansamblul industriei europene de film, conform unui comunicat remis astăzi publicaţiei Cinemagia.

Înca de la înfiinţarea propriei ei companii de producţie, HiFilm, Ada Solomon a produs scurtmetraje premiate, semnate de regizori precum Cristian Nemescu (Marilena de la P7), Radu Jude (Lampa cu căciulă), şi filme de debut (Cea mai fericită fată din lume - Radu Jude, Felicia, înainte de toate - Melissa de Raaf, Răzvan Rădulescu, Thailanda - Paul Negoescu) sau documentare (Kapitalism - Reţeta noastră secretă, de Alexandru Solomon).

Ada Solomon a produs filmul finanţat prin Eurimages Din dragoste cu cele mai bune intentii, al lui Adrian Sitaru, câştigător al două premii la Festivalul de Film de la Locarno în 2011 şi a două Premii Gopo în Romania, şi Toată lumea din familia noastră, de Radu Jude - de asemenea susţinut de către Eurimages, câştigător a şase premii Gopo şi a premiului „Heart of Sarajevo” în 2012.

Ada Solomon are în lucru, la ora actuală, documentarul SF „Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, ca si Aferim!, cel de-al treilea film al lui Radu Jude.

Ada Solomon a lucrat în ultimii 20 de ani în industria filmului, producţiile ei fiind premiate în festivaluri de prestigiu precum Locarno, Sundance sau Festivalul de la Berlin, unde filmul Poziţia copilului (regia Calin Peter Netzer) a primit Ursul de Aur anul acesta. Ada Solomon este, în acelaşi timp, Şef de distribuţie la Parada Film şi Director executiv al Festivalului Next International Film Festival. Ea predă la UNATC şi, împreună cu Tudor Giurgiu, manageriază trei cinematografe mini-plex din România.

Premiul Eurimages pentru Co-producţii europene va fi decernat în timpul Ceremoniei Premiilor Filmului European, care va avea loc la Berlin sâmbătă, pe 7 decembrie 2013. Eurimages este un fond de susţinere a co-producţiilor, distribuţiei şi proiecţiei filmelor europene, înfiinţat de către Consiliul Europei în 1988.

Exploreaza subiecte similare:

Ada Solomon, Cristian Nemescu, Marilena de la P7, Radu Jude, Lampa cu căciulă, Cea mai fericită fată din lume, Felicia înainte de toate, O lună în Thailanda, Paul Negoescu, Răzvan Rădulescu, Kapitalism - Reţeta noastră secretă, Alexandru Solomon, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Adrian Sitaru, Toată lumea din familia noastră, Aferim!, Poziţia copilului, Călin Peter Netzer, Tudor Giurgiu, actor

Alte știri din cinema

The New Mutants va da startul unei trilogii horror

Regizorul filmului ce se va lansa anul viitor a dat detalii legate modul în care a abordat producţia

Vivien Leigh va avea un film biografic

Un volum al lui Hugo Vickers despre viaţa legendarei actriţe din „Pe Aripile Vântului" va sta la baza scenariului

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Solo: A Star Wars Story este titlul oficial al producţiei despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 17 ianuarie 2014 03:31
Un palmares impresionant, ce era logic sa aduca si un premiu pe masura.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback