Advertisement Advertisement

Lungmetrajul independent Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, selectat la Berlinale Forum

de Cinemagia în 19 Ian 2016
Cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin va avea loc luna viitoare, în perioada 11-21 Februarie 2016

Lungmetrajul independent "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera mondială la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Filmul a fost selectat în cadrul celei mai îndrăznețe secțiuni a prestigiosului eveniment din capitala Germaniei, Berlinale Forum, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

"Ilegitim", unul dintre cele mai provocatoarea filme din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu. "Ilegitim" este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, subiect despre care se discută foarte puțin însă există cercetări de specialitate numeroase", declară Adrian Sitaru.

Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu și Alexandru Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ştefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci. "Ilegitim" este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după "Pescuit sportiv" (2008), "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011) și "Domestic" (2012), producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase.

Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: "Valuri" (2007), "Lord" (2009), "Colivia" (2010), "Chefu'" (2012), "Artă" (2014), "Excursie" (2014). Secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producțiile care pot fi vizionate în această categorie sunt considerate a fi la granița dintre artă și cinema.

"Ilegitim" este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România. Distribuția la nivel internațional a filmului va fi realizată de Versatile Films din Franța. Pagina oficială de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/ilegitim

Exploreaza subiecte similare:

Ilegitim, Adrian Sitaru, Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu, Adrian Silisteanu, Adrian Silişteanu, Alexandru Timoşca, Mircea Olteanu, Dan-Ştefan Rucăreanu, Theo Lichtenberger, Anamaria Antoci, Pescuit sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Domestic, Valuri, Lord, Colivia, Chefu', Artă, excursie

Alte știri din cinema

Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Va rula pe marile noastre ecrane din toamna anului 2019

Ultima zi de filmări pentru Star Wars: Episode IX

Daisy Ridley, John Boyega şi Oscar Isaac sărbătoresc sfârşitul producţiei

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells