Articole Dans la maison

(2012)

În casă

Sinopsis

Germain este un profesor de literatură la un liceu din Franța, căsătorit cu un curator de galerie de artă. Germain se plânge nevestei sale de nivelul scăzut de interes al elevilor săi, cărora le pasă numai de telefoanele lor mobile și de pizza.

Profesorul e entuziasmat să descopere un elev cu talent de scriitor, Claude, care îi descrie într-o temă de casă cum a manipulat un coleg să îi permită acces în casa sa cu pretextul de a-l ajuta la teme, dar de fapt pentru a putea cutreiera camerele locuinței de burghezi și pentru a-i cunoaște pe părinții colegului. Încântat de poveste, profesorul începe să-i dea tot felul de sfaturi stilistice și de construcție a narațiunii lui Claude.

Odată ce aceste lecții particulare încep, Germain își dă seama că în temele elevului său linia dintre ficțiune și realitate e foarte subțire sau s-ar prea putea să nici nu existe, căci profesorul însuși începe să apară ca personaj. Talentul elevului său reușește să îi readucă și profesorului entuziasmul pentru munca sa, însă intruziunile tânărului vor descătușa evenimente de necontrolat.

Filmul e o explorare a relației dintre ficțiune și viață, autor și cititor, dar și a artei de a spune povești. "Dans la Maison" e ecranizarea romanului "The Boy In The Last Row" de Juan Mayorga, o poveste despre un adolescent care e capabil să-i corupă și să-i manipuleze pe toți din jurul său.

Sinopsis (en)
jinglebells