Dans la maison

(2012)

În casă

Poster Dans la maison Postere Dans la maison

Sinopsis Dans la maison

Mai mult
Dans la maison

Germain este un profesor de literatură la un liceu din Franța, căsătorit cu un curator de galerie de artă. Germain se plânge nevestei sale de nivelul scăzut de interes al elevilor săi, cărora le pasă numai de telefoanele lor mobile și de pizza.

Profesorul e entuziasmat să descopere un elev cu talent de scriitor, Claude, care îi descrie într-o temă de casă cum a manipulat un coleg să îi permită acces în casa sa cu pretextul de a-l ajuta la teme, dar de fapt pentru a putea cutreiera camerele locuinței…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: radu3455
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Kristin Scott Thomas Kristin Scott Thomas Jeanne Germain Emmanuelle Seigner Emmanuelle Seigner Esther Artole Fabrice Luchini Fabrice Luchini Germain
Denis Ménochet Denis Ménochet Rapha Artole, tatăl Yolande Moreau Yolande Moreau gemenele Rosalie şi Eugénie Ernst Umhauer Ernst Umhauer Claude Garcia
Jean-François Balmer Jean-François Balmer directorul liceului Bastien Ughetto Bastien Ughetto Rapha Artole, fiul Fabrice Colson Fabrice Colson client galerie
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Seasoning House

Produs de

Mandarin Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

ABC Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Box office Dans la maison

Weekend premieră (29.04.2013)
  • Loc 12
  • Spectatori 316
  • Încasări (RON) 4.941,00
Total
  • Spectatori 1.641
  • Încasări (RON) 21.035,00
  • Încasări (USD) 6.330,79

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
zeno.marin pe 08 Mai 2013 14:21
A suivre
Atunci cand un film e bun avem tendinta sa inchidem ochii la eventualele sale imperfectiuni, la fel cum un profesor tinde sa rotunjeasca nota unui elev care are numai note de zece pentru a nu-i strica media. Sigur, gaurile sunt exact ceea ce fac schweitzerul atat de delicios, dar defectele nu sunt obligatorii mereu sau... nu trebuie privite ca atare. Adesea ele sunt alegeri stilistice deliberate. Ma gandesc aici la aparitiile imaginare ale personajelor in diferite cadre, potrivite mai degraba intr-o piesa de teatru din secolele trecute sau metaforele vizuale inutil de evidente, precum scena de final in care o cladire apare in sectiune, dezvaluind un musuroi de vieti in desfasurare cotidiana.

Drama escaladeaza cam exponential, prea diabolic, aproape amintind de "Talentatul domn Ripley" insa ingloband un pic prea multe motive si teme. Acestea sunt purate evident si repetitiv… citeşte

14 0
nyuszi pe 10 mai 2013 00:47
Imi place foarte mult comentariul tau, sunt intr-u totul de acord cu ce ai scris! M-ai facut sa-mi doresc sa revad filmul. :) In cazul in care esti interesat, pe apple.com/trailers este un interviu cu Ozon, foarte interesant. Cam scurt, e drept, dar merita. :)
bitter_moon pe 13 iulie 2013 14:32
Dupa ce am vazut creatia aceluiasi Ozon "8 Femmes", unde actiunea s-a desfasurat ca o piesa de teatru intr-un singur act, mi-a fost clara inclinatia regizorului catre genul dramatic. Am acceptat astfel mai usor scenele usor exagerate despre care vorbeai tu, considerandu-le amprente ale autorului, foarte talentat, de altfel. Poate ca sunt prea toleranta, influentata fiind de subiectul care mi-a placut enorm... :)
nyuszi pe 01 Aprilie 2013 03:30
Nu e un film perfect, dar mi s-a parut genial totusi. Pe de-o parte e o poveste despre relatiile ciudate care se formeaza intre noi, despre diferentele intre ceea ce percep cei din afara si realitate, sau chiar depre iluziile noastre si realitate, pe de alta parte propune o discutie foarte interesanta despre procesul creativ, despre linia de demarcatie dintre realitate si fictiune, sau, mai in cazul acesta, invers.

Persoane reale devin personaje, apoi preiau caracteristicile personajelor pentru a indeplini un rol, pentru a duce povestea spre un final. E ciudat, pentru ca Claude e atat scriitor, cat si personaj, iar Germain, atat cititor, cat si editor, si personaj. Ambii actioneaza in viata reala, constient sau inconstient, in conformitate cu anumite reguli ale literaturii care, in mod normal, nu se aplica atunci cand vine vorba de realitate. Si nu doar atat, dar incearca… citeşte

9 4
Dintzu pe 15 aprilie 2013 23:03
unde l-ai vazut tu ? :))
movie_fan77 pe 8 mai 2013 19:17
nea pitbullshitzudog, te rog sa comentezi filmul
sabinalin pe 12 Mai 2013 14:38
Baiatul care sta in ultimul rand
Atunci cand ascultam intamplarile istorisite de cineva ne punem intrebari legitime: cat e fictiune si cat e realitate? Cat de multa incredere putem avea in acel cineva, indiferent de cat de apropiat ne este? Cat de mult il putem cunoaste pe cel de langa noi? Pana unde avem dreptul de a invada universul intim al celuilalt? Hotarat lucru, chiar daca duce lipsa unor adevarate stele asa cum au fost, la vremea lor, Alain Delon, Jean Paul Belmondo, Jean Marais sau Jean Gabin, cinematografia franceza continua sa produca filme de mare calitate asa cum este si aceasta mica bijuterie cinematografica in care o poveste aparent banala se transforma intr-o istorisire plina de tensiune latenta, scenariul fiind punctul forte al lui "Dans la maison". Si actorii isi interpreteaza cu aplomb rolurile, langa experimentatii Fabrice Luchini, Emanuelle Segnier si Kristin Scott Thomas e posibil sa avem de-a face… citeşte
7 0
into_the_labyrinth pe 11 Mai 2013 03:16
Departe de a fi un film comercial, ”Dans la maison” reprezintă oarecum un experiment - plin de sarcasm, de ironie, dar şi sensibil, tensionat, dramatic. Povestea ”spusă” prin intermediul lui Claude, elevul-scriitor al cărui talent este recunoscut de Germain, profesorul său, se complică pe parcurs, împingând chiar lucrurile la limită - în aceasta doar şi consta harul amintit. Poate nu întotdeauna natural, poate uşor didactic (în explicaţiile profesorului), dar un film original, captivant şi care reuşeşte să şi surprindă. De văzut - şi de analizat! (menţionez că nu am citit lucrarea după care s-a făcut adaptarea - liberă - cinematografică, deci nu pot comenta nimic în sensul acesta)
6 0
lili22 pe 07 Iulie 2018 15:24
Un film de exceptie, nu pot sa explic de ce te prinde acest film si nu te mai lasa.O bijuterie de film.
2 0
cosmin_kedii pe 15 Mai 2013 19:25
Acest film este o adevarata bijuterie care ne ține în suspans până în ultima secundă
2 1
flopozippo pe 12 Mai 2013 20:28
Nicidecum nu e un thriller, mai mult o drama, este un film plin de sarcasm, cu o actiune mai mult banala, dar care pana la final dezvolta niste personaje controversate de varste diferite si cu ambitii si interese diferite.
2 1
xerses pe 15 Mai 2013 13:21
Nu m-a surprins prin ceva anume acest film; este interesant unde se poate ajunge cu exercitiul de imaginatie pe care il propun profesorii elevilor lor.
1 0
GabrielaSirbu pe 08 Mai 2013 12:28
Sigur ca multi dintre noi stim ca avem puterea de a-i manipula - chiar cu maaaare usurinta - pe cei din jurul nostru si chiar o facem in diferite conjuncturi si cu diferite motive - ascunse, sau nu - in scopuri numai de noi stiute. Tocmai de aceea e bine ca in relatiile pe care le avem sa nu subestimam pe nimeni, niciodata, indiferent de varsta pe care o avem sau o are persoana cu care relationam.
Eu zic sa mergeti la cinema sa vedeti filmul.

1 0
sabinalin pe 12 mai 2013 14:45
La cinema n-am avut unde dar tot l-am vazut si mi-a placut, chiar foarte mult!
ddonpandy pe 04 August 2013 16:48
am vazut filmu si cred ca la multi alti care o sa l vada in primele minute o sa spuna ce naspa ..film dar dupa 15 min deja devine interesant ....si o sa ti placa
1 1
El_KaPpa pe 19 Mai 2020 21:36
9,0/10
Ozon este pentru mine unul dintre cei mai interesati regizori din ziua de astazi, in sensul ca am gasit mereu ceva intrigant si captivant chiar si in cele mai slabe filme ale sale.
"In the House" este un film excelent pe care l-am vazut la cinema la vremea lui si stiu ca am iesit de-a dreptul fermecat din sala de cinema. Posibil cel mai complex si inteligent scenariu pe care l-a avut la dispozitie Ozon.
Germain este un profesor de literatura franceza dezamagit de sistemul educational si de nivelul elevilor sai preocupati mai mult de "pizza si de ultimele gadgeturi aparute" decat de literatura.
Claude este un elev care isi etaleaza talentul de scriitor intr-o tema de weekend si ii atrage atentia lui Germain care incearca sa-i fie mentor si sa-i dezvolte aceasta aptitudine.
Din acest punct se dezvolta o poveste elev-profesor atipica si complexa in care linia dintre… citeşte

0 0
Domolul pe 30 Aprilie 2016 23:51
Varianta audio
Eu l-am văzut dintr-o variantă pe pentru persoane cu dizabilități de vedere. Nu știam că există așa ceva de fapt nici acum nu cred că am înțeles bine: chiar există astfel de filme? Întreb fiindcă am verificat online si nu era același audio. Despre ce vorbesc: o voce descrie din când în când, imaginea de pe ecran. Chestia asta s-a potrivit foarte bine cu tema filmului, literatura. Chiar mai mult decât atât, cand sotia lui Germaine spune despre pictura verbală m-am gândit că sunt c am multe coincidente.
În rest, filmul mi-a adus aminte cât de tâmpiți sunt francezii. Pare o radiografie a scriitorilor sau /si a noastră a cititorilor a receptorilor de povesti, a ascultătorilor.

0 0
BitterCandy pe 18 Iulie 2014 22:57
O arta transpusa pe ecran a unui regizor talentat si pasionat de ceea ce face si care cu siguranta se va face remarcat. Un stil regizoral care aminteste de filmele lui Woody Allen, un subiect aparte, original, ingenios, interesant.....
0 0
cosmin742000 pe 04 Noiembrie 2013 10:42
Observ ca , cu o singura exceptie , asupra acestui film s-au pronuntat numai initiati.Eu nu o ard atat de bine din condei ( a se citi tasta ), dar ce pot spune e ca filmul mi-a placut , chiar foarte mult .Ce ma nelamureste pe mine este cum pot cei de la cinemagia (presupunand ca nu sunt chiar toti analfabeti,) sa aprobe asemenea ploturi , pline de greseli de logica s din care nu se intelege nimic.
0 0
Postmodern pe 03 Mai 2013 13:45
Dans la maison - Dubla greseala | Postmodern
[...] la San Sebastián și la Toronto, Dans la maison urmărește relația dintre un profesor de literatură franceză, interpretat de Fabrice Luchini, [...] citeşte
0 0

Spune-ţi părerea despre Dans la maison

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Dans la maison
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells