Co-scenarista lui Wreck It-Ralph va regiza noua animaţie Disney, Frozen

de Cristina Grigore în 30 Nov 2012
Co-scenarista lui Wreck It-Ralph va regiza noua animaţie Disney, Frozen

Anul viitor va intra în cinematografe animaţia Frozen, adaptare a basmului lui Hans Christian Andersen, The Snow Queen, aflată de multă vreme în atenţia Disney. Potrivit IGN.com, la cârma producţiei studiourile pe Jennifer Lee – co-scenarista lui Wreck-It Ralph – care se va ocupa şi de transpunerea pe peliculă a poveştii.

Lee, care este autoarea altor două scenarii pe cale să fie realizate – adaptarea lui John Steinbeck, The Acts of King Arthur and His Noble Kights şi originalul Lucid Dreams – este pe cale să devină extrem de populară la Hollywood. Înclinaţia către umorul cuceritor de care a dat dovadă cineasta este probabil ceea ce căuta Disney pentru noul film, a cărui acţiune are toate şansele să fie o combinaţie bine dozată de dramă, comedie uşoară şi muzică fermecătoare.

„Jean are o legătură adevărată cu acest film şi poate crea personaje dinamice şi uşor de descris. Talentul ei pentru comedie, aventură şi o structură bine definită a poveştii vor face o echipă foarte bună cu vasta experienţă a lui Chris Buck [co-regizorul peliculei] şi cu incredibilele sale instincte, ce vor crea premisa ideală pentru acest film”, a declarat producătorul Peter Del Vecho (The Princess and the Frog).

Iată şi sinopsis-ul lui Frozen: „Când o profeţie face ca întregul regat să fie cuprins de iarna veşnică, Anna, o optimistă plină de curaj, face echipă cu extraordinarul om de munte Kristoff şi cu aghiotantl său, Sven şi porneşte astfel într-o călătorie epică pentru a da de urma surorii sale, Elsa, Regina Zăpezii, pentru a o convinge să renunţe la vraja de gheaţă. Pe drum dau de trolli fermecaţi, un distractiv om de zăpadă, Olaf, lucruri extreme precum Everestul şi magie la tot pasul. Anna şi Kristoff ţin însă piept tuturor obstacolelor pentru a-şi duce la capăt misiunea: salvarea regatului”.

Kristen Bell a fost aleasă pentru a fi vocea Annei, în vreme Regina Zăpezii va fi Idina Menzel (Wicked). Disney urmează acum să găsească actorii care vor da glas personajelor lui Kristoff şi Olaf. Lansarea americană a lui Fozen a fost programată pentru 27 noiembrie 2013.

Ai în galerie imagini concept-art pentru această incitantă adaptare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 1 decembrie 2012 14:57
Cred ca va iesi o animatie superba...abia astept sa apara.
Arlequinade pe 2 decembrie 2012 23:38
O pregatesc inca de cand erau in pre-productie cu Tangled - care a avut o perioada de pre-productie uriasa. Deci... sper sa iasa ceva la nivelul asteptarilor.
alex_il_fenomeno pe 30 decembrie 2012 18:52
sa ii acordam credit, atat ei cat si animatiei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells