Românul nominalizat de Academia Europeană în 2010 analizează jocul lui Colin Firth

de Cinemagia în 21 Ian 2011
Românul nominalizat de Academia Europeană în 2010 analizează jocul lui Colin Firth

George Piştereanu, românul în vârstă de numai 20 de ani nominalizat în 2010 la titlul "Cel mai bun actor european" de către Academia Europeană de Film pentru interpretarea din thrillerul autohton Eu când vreau să fluier, fluier, analizează - pentru cititorii Cinemagia - jocul lui Colin Firth, deţinătorul unui Glob de Aur anul acesta şi principalul favorit la Oscaruri. Firth a avut de interpretat rolul dificil al unui rege care se luptă cu bâlbâiala severă.

"Am văzut The King's Speech şi, în pofida faptului că e lung, mi-au  plăcut jocul actorilor şi modalitatea în care Colin Firth a reuşit să dea viaţă firului acela fin al frustrării, pe care a jucat-o cu  demnitate. Filmul nu este o capodoperă, dar, modalitatea în care este  lucrat şi fineţea cu care "apar" lucrurile în faţa spectatorului, îl includ într-o categorie ce nu are nevoie de genialitate, pentru că  totul curge lin şi firesc. Nu am văzut celelalte filme nominalizate, ca să mă pot pronunţa în privinţa premiului, dar - cum totul este  subiectiv - cred că Firth l-a meritat din plin şi filmul merită văzut", declară George Piştereanu.

El este al doilea actor român nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film (după Dorel Vişan, în 1988, pentru Iacob, în regia lui Mircea Daneliuc), numite şi Oscarurile europene. Alături de George, au fost nominalizaţi patru alţi actori, printre care şi Ewan McGregor, pentru rolul său din Ghost Writer - în regia lui Roman Polanski.

George Piştereanu este student în anul II la secţia Actorie a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti şi urmează să filmeze finalul producţiei Loverboy, noul film regizat de Cătălin Mitulescu, în care joacă un tânăr de 20 de ani din Hârşova ce cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le vinde.

... mi-a plăcut modalitatea în care Colin Firth a reuşit să
 dea viaţă firului acela fin al frustrării, pe care a jucat-o cu  demnitate....

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mara645 pe 21 ianuarie 2011 11:31
20ani? Nominalizat la titlul"Cel mai bun actor european" ? Sa-ti incepi cariera asa,e super ok ! Bafta multa !
Radu1711 pe 21 ianuarie 2011 15:31
foarte norocos baiatul
fanfirth pe 21 ianuarie 2011 20:17
Ii doresc sa se inspire de la Colin Firth pentru a reusi sa se apropie de cariera acestuia
A... pe 21 ianuarie 2011 23:49
Ce smecheri sunteti voi, redactorii, care stergeti comentariile ce nu va convin. Daca il critica cineva catusi de putin pe Pistereanu (marea scula actoriceasca a poporului roman ce a devenit peste noapte ), porniti ca la cruciada importriva lui.
alex_il_fenomeno pe 23 ianuarie 2011 09:44
unul dintre cei mai buni actori ai momentului , dar ca sa isi demonstreze valoarea si sa le inchida gura carcotasilor cred ca ar mai avea nevoie de inca un rol , doua , la fel de bune ca acesta !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells