Radu Gabrea premiat la Bari

de Marian Ţuţui în 16 Nov 2009
Radu Gabrea premiat la Bari

Secţiunea „Custom” a LIFF (Levante International Film Festival) de la Bari l-a avut ca laureat pe Radu Gabrea, care a obţinut premiul pentru regia filmului de ficţiune Călătoria lui Gruber.

La cea de-a şaptea ediţie a LIFF (desfăşurate în sudul Italiei), au participat realizatori şi filme din nu mai puţin de 31 de ţări.  Cinematograful românesc a fost reprezentat de filme ale lui Alexandru Solomon şi Radu Gabrea. Apocalipsa după şoferi şi Călătoria lui Gruber au fost în competiţie la secţiunile „Investigaţie”, respectiv „Custom”, în timp ce Război pe calea undelor, În căutarea lui Schwartz şi Cocoşul decapitat au fost prezentate în afara concursului.
Sâmbătă, 14 noiembrie, juriile celor trei secţiuni au decis câştigătorii. Cele mai bune filme au fost declarate lungmetrajul de ficţiune german Absurdistan (regizat de Veit Helmer) la secţiunea „Experience”, la secţiunea „Custom” scurtmetrajul de animaţie sloven Cafea şi cicoare/Cikorja an' kafe  (realizat de Dusan Kastelic), iar la secţiunea „Investigaţie” scurtmetrajul documentar mexican Interviu cu pământul/Entrevista con la tierra  (al lui Nicolás Pereda).

Trofeul obţinut de Radu Gabrea constă într-o statuetă numită Titus, reprezentând o gorilă (festivalul îşi propune, între altele, omagierea acestei specii ameninţate - în plus, anul 2009 a fost declarat de UNESCO „Anul gorilei”).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Onica pe 16 noiembrie 2009 23:26
www.cebineafost.blogspot.com

Hanul in care te plictisesti superb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells