Pana joi, ora 12 se poate vota! Tu cui dai Premiile Cinemagia?

de Gloria Sauciuc în 25 Feb 2009
Pana joi, ora 12 se poate vota! Tu cui dai Premiile Cinemagia?
Premiile Cinemagia - Premiile publicului pentru filmul romanesc sunt singurele premii din Romania care reflecta fidel simpatiile publicului larg, consumator de cinema. Premiile Cinemagia au 8 categorii. Cei care voteaza sunt inscrisi la concursul cu premii.

Restul e tacere si Boogie sunt singurele filme nominalizate la nu mai putin de sapte categorii. A opta categorie ii aduce in atentie pe debutantii lui 2008: Meda Victor, pentru interpretarea din "Nunta muta", George Dorobantu, pentru regia filmului „Elevator", Aliona Munteanu, pentru interpretarea din "Schimb valutar", Mara Nicolescu, pentru scenariul filmului "Un acoperis deasupra capului", Oana Piecnita, pentru interpretarea din "Legiunea straina", Cristi Petrescu si Iulia Verdes, pentru jocul din filmul "Elevator", si Gabriel Pintilei, pentru scenariul aceleiasi productii independente.

De mentionat este ca Premiile CineMagia supun din acest an atentiei si "Replicile memorabile din filmele romanesti". La aceasta categorie, printre nominalizatele editiei sunt: "O sa cucerim lumea cu filmele noastre! O sa cucerim lumea!" din "Restul e tacere", "Un pic cam sus[...] Am imbatranit" al lui Sergiu Nicolaescu,"Da'... pe tovarasu' Stalin nu-l ingroapa...?" din "Nunta muta", "Sunt celebru de mic, dar nu stie nimeni..." din Boogie si dialogul "- Aveti o tigara, domnisoara?/- Nu./- Po' sa va ofer eu una?" din "Un acoperis deasupra capului". O data pe an, cand vine vorba de filmul romanesc, ai ocazia sa-ti exprimi prin vot preferinta. Nu sta deoparte! Votul tau conteaza!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells