Noua animaţie Pinocchio, mult mai intensă decât varianta originală

de Cristina Grigore în 10 Iun 2012
Noua animaţie Pinocchio, mult mai intensă decât varianta originală

Guillermo del Toro pregăteşte o versiune animată a lui Pinocchio realizată prin tehnica stop-motion în colaborare cu regizorul lui Fantastic Mr. Fox, Mark Gustafson. Într-un interviu acordat Entertainment Weekly, cineastul a oferit noi detalii despre anunţata producție, despre care a ţinut să menţioneze că va fi „mult mai intensă” decât versiunea Disney.

Del Toro a declarat că îşi aminteşte cu plăcere de animaţia anului 1940, pe care o numeşte unul din filmele sale preferate din toate timpurile şi a insistat în acelaşi timp asupra unui unghi nou de abordare a poveştii, care va deveni de această dată „mai tinerească, mai adolescentină”.

„Evit să spun că va fi o versiune mai întunecată, pentru că nu este chiar aşa. Este o poveste care se transformă într-o realitate mai complexă, cu probleme etice mai complicate. E mai degrabă o istorie a maturizării decât una doar pentru copii”. „Spre exemplu, dacă scenele petrecute în Pleasure Island din versiunea originală au fost înfricoşătoare, cele noi vor fi mult mai intense”, a adăugat regizorul.

În rolul lui Pinocchio a fost ataşat, momentan neoficial, actorul Daniel Radcliffe, în timp ce pentru Geppetto, Del Torro l-a luat în considerare pe cântăreţul Tom Waits.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
silviu1985 pe 10 iunie 2012 12:28
sa vedem ce o fi si cu asta....
oricum cred ca va fi o treaba buna....
este un regizor bun si stie sa faca flme care sa te tina in scaunul de cinema...pana la final...

Bayard pe 10 iunie 2012 18:50
Oh, bravo ca il refac... asta chiar nu e ca alte basme care au fost facute si resfacute. Si Pinocchio chiar este o poveste foarte serioasa, poate fi si foarte dura, intunecata.
legolas05 pe 10 iunie 2012 21:10
interesant,sa vedem ce va iesi
catasmile17 pe 10 iunie 2012 22:20
am vazut niste imagini din acest film, arata foarte bine .
zeno.marin pe 11 iunie 2012 13:00
Un nou abuz... Nu sunt in stare sa faca nimic nou si paraziteaza capodoperele vechi. Hai sa dam cu var peste Capela sixtina si sa o pictam "mai clar", sa facem o statuie a lui David "mai ca lumea", sa "reorganizam" Cina cea de Taina etc.
Nu le e rusine? Chiar nu mai exista pic de respect pe lumea asta?... Capuse mizerabile!

alex_il_fenomeno pe 29 iunie 2012 00:18
cred ca se exagereaza !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells