Mirela Oprişor, cea mai bună actriţă la Sarajevo

de Gloria Sauciuc în 1 Aug 2010
Mirela Oprişor, cea mai bună actriţă la Sarajevo

Mirela Oprişor, interpreta personajului Adriana Hanganu din Marţi, după Crăciun, de Radu Muntean, a primit premiul The Heart of Sarajevo pentru interpretare, din partea unui juriu condus de Cristi Puiu. Premiul este în valoare de 2500 de euro.

Mirela Oprişor joacă rolul soţiei lui Paul (Mimi Brănescu), care duce o viaţă de familie fără incidente, până în momentul apariţiei unei alte femei în viaţa soţului ei. Maria Popistaşu completează tandemul Oprişor-Brănescu, în acest film de tip felie de viaţă.

Marţi, după Crăciun şi-a făcut debutul festivalier la Cannes, unde a fost selecţionat în secţiunea Un Certain Regard, alături de filme ale veteranilor Jean-Luc Godard şi Manoel de Oliveira.

Debutul in lungmetraj al regizorului Bogdan Mustata, filmul Lupu, a primit Eurimages Award, în valoare de 30.000 de euro, tot în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo. Lupu este povestea suprarealista a unui tânăr care îşi doreşte ca tatăl său să trăiască din nou.În mod bizar, tatăl său renaşte (la propriu) şi redevine parte din familie.

Al treilea câştigător român al acestei ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo este Cătălin Muşat, care a obţinut The Atlantic Group Award pentru filmul Revizor/The Ticket Collector, din partea British Council şi Operation Cinema Project.

Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo a avut loc între 23 şi 31 iulie, iar invitatul special al ediţiei a fost Morgan Freeman.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sabinalin pe 1 august 2010 18:56
Felicitari! Asteptam sa vedem cat mai repede filmul pe marile ecrane sau la TV!
kakapiciu pe 2 august 2010 07:31
Congragiulation!!! Ma bucur ca mai sunt romani care mai castiga cate ceva.
alex_il_fenomeno pe 2 august 2010 08:32
inca un premiu care dovedeste valoarea filmelor romanesti in ultimii ani !
margott pe 7 aprilie 2012 20:45
Chiar isi merita premiul, mi-a placut in film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells