Decolarea deschide Festivalul de film pentru copii Kinodiseea

de Cinemagia în 28 Oct 2011
Decolarea deschide Festivalul de film pentru copii Kinodiseea

Decolarea, în regia lui Ian Power, un film irlandez cu o poveste despre prietenie şi curaj, va deschide Festivalul de film pentru copii Kinodiseea, marţi, 1 noiembrie, ora 19, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa. James Cosmo, actorul principal din film, este cunoscut lumii întregi pentru rolurile sale din Braveheart (r. Mel Gibson, 1995), Trainspotting (r. Danny Boyle, 1996), Cronicile din Narnia (r. Andrew Anderson, 2005) şi Troia (r. Wolfgang Peterson, 2004).

 Între 1 si 6 noiembrie publicul bucureştean va avea ocazia să urmărească pe marele ecran filme precum Kooky (r. Jan Sverák, 2010), care a avut încasări de 1 200 000 de euro doar în Cehia, ţara sa de origine, Viaţă de pisică (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100 000 de intrări în Franţa în primul weekend de la lansare (vocea eroinei principale, o pisică cu personalitate schimbătoare, îi aparţine actriţei Dominique Blanc, cunoscută pentru rolurile din Regina Margot şi Indochina (r. Régis Wargnier, 1992). Filmul a fost nominalizat la Premiile Cesar şi la Oscarurile Europene pentru cea mai bună animaţie din anul 2011.

Fiecare copil are nevoie de un erou iar Boy nu face excepţie. Cel mai bun film neozeelandez al anului 2010, în regia lui Taika Waititi, a avut cele mai mari încasări în anul lansării şi a fost distins cu Ursul de Cristal la Berlinale 2010 pentru cel mai bun lungmetraj şi a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance în anul 2010.

De la realizatorii filmului Parfumul (r. Tom Tykwer, 2006) vine filmul Crocodilii se întorc, în regia lui Christian Ditter (2010). Fimul a avut în primul weekend de la lansarea în Germania încasări de peste un million de dolari.

La Kinodiseea, publicul îi va putea urmări pe marele ecran si pe eroii copilăriei Lolek şi Bolek, sâmbătă de la ora 12:00, înainte de proiecţia lungmetrajului din Retrospectiva Poloneză, Fugi, fugi, Paragon!

Filmele din cadrul Festivalului Kinodiseea vor rula între 1 şi 6 noiembrie la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, la Cinema Eforie şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Naţional al Ţăranului Român).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
annakarina pe 28 octombrie 2011 18:13
Abia astept Kinodiseea, chiar daca am 30 de ani! Am fost in fiecare an si filmele lor sunt superbe si pentru copii si pentru noi, cei care ne amintim cu nostalgie de copilarie.
alex_il_fenomeno pe 30 octombrie 2011 09:32
intotdeauna se gasesc filme de animatie bune . sunt sigur ca si in acest festival se vor gasi .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells