Cele mai așteptate filme ale lui 2020

de Cristina Grigore în 27 Dec 2019
Iată cele mai atractive producții cu dată de lansare în România

Lăsăm în urmă un an cinematografic spectaculos, în a cărui primă parte am așteptat cu nerăbdare confruntarea finală dintre Răzbunători și Thanos, pentru a fi captivați apoi de titluri precum Joker, Parasite sau noile producții ale lui Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood) și Scorsese (The Irishman). Printre multe alte titluri ce ne-au bucurat, surprins și distrat în 2019 se află un număr considerabil de filme Disney/Pixar/Marvel, dintre care poate cel mai așteptat a fost Star Wars: The Rise of Skywalker.

Care sunt însă producțiile anului viitor ce au atras cel mai mult atenția din articolele publicațiilor de profil, ce continuă o franciză celebră, au un regizor, o sursă de adaptare sau o distribuție de excepție prin care au polarizat atenția unei mari părți a publicului? Am ales 25 de filme din lista ceva mai extinsă a celor de RottenTomatoes.com, considerate cele mai așteptate în 2020 (ce au primit până acum și dată de lansare în România).

Bad Boys for Life, 17 ianuarie

Marcus Burnett (Martin Lawrence ) și Mike Lowery (Will Smith) fac din nou echipă, într-un sequel pe care fanii seriei îl așteaptă de multă vreme.

Dolittle, 17 ianuarie

Fostul Iron Man ia o pauză de supereroi și tehnologie avansată și vine să distreze întreaga familie cu rolul excentricului doctor Dolittle, veterinar din Anglia victoriană, care pornește într-o aventură ce-i va testa nu doar legătura specială pe care o are cu animalele, cât mai ales curajul. O serie de postere și clipuri de promovare au făcut extrem de atractivă această adaptare a peripețiilor personajului creat de Thomas Shepherd.

Birds of Prey, 7 februarie

Harley Quinn uită pentru o vreme de Joker și este mai îndrăzneață, mai excentrică și mai dură ca niciodată. Face echipă cu supereroinele Black Canary, Huntress și Renee Montoya pentru a o salva pe o tânără fată din mâinile unui temut criminal.

Bloodshot, 21 februarie

Adaptare a benzilor desenate ale Valiant Comics , în care Vin Diesel joacă rolul unui supererou – fost soldat de elită ucis în acțiune, readus la viață cu ajutorul nanotehnologiei.

Sonic the Hedgehog, 21 februarie

Adaptarea francizei jocurilor video Sega a fost extrem de interesantă în primă fază, însă scandalul iscat în contul înfățisării neadecvate a lui Sonic a mai scăzut entuziasmul fanilor. Probabil că interesul față de această peliculă este acum mai mult o curiozitate – după ce aspectul personajului a fost corectat, oare cât de distractiv și reușită (ca poveste) este?

Onward, 6 martie

Animația Disney/Pixar spune povestea a doi frați elfi care pornesc într-o călătorie cu scopul de-a afla dacă magia mai este prezentă în lume. Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus se află printre actorii celebri ce asigură vocile personajelor.

A Quiet Place: Part II, 20 martie

Este continuarea unuia din hiturile surpriză ale lui 2018, aclamat de critici și public deopotrivă.

După evenimentele nefericite de acasă, cei rămași din familia Abbot (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) trebuie să înfrunte acum terorile din lumea exterioară în timp ce-și continuă lupta pentru supraviețuire respectând aceeași regulă - niciun zgomot.

Mulan, 27 martie

Adaptarea live action (Disney) a poveștii lui Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător, care se deghizează în bărbat şi îi ia locul tatălui său în armata gata de luptă, cu ajutorul dragonului de încredere al familiei, Mushu.

The New Mutants, 3 aprilie

După un trailer promițător și a unei descrieri pe măsură, seria de amânări și preluarea Fox de către Disney a făcut la un moment dat fanii să se întrebe dacă acest film va mai fi lansat. Curiozitatea este cu atât mai mare acum, iar publicul este încă sub vraja celui mai captivant trailer al unui film cu supereroi din ultimii ani. Maisie Williams (Game of Thrones) și Anya Taylor-Joy (Morgan, Split) fac parte din distribuție.

Peter Rabbit: The Runaway, 3 aprilie

Continuarea producției de succes a anului 2018 – un film de familie în care aventura, comedia și o distribuția cuceritoare se combină perfect.

No Time to Die, 10 aprilie

Este ultima apariție a lui Daniel Craig în rolul lui James Bond. În No Time to Die 007 este forțat să renunțe la pensionare și să o ia pe urmele unui villain misterios, care are pe mâini o nouă și foarte periculoasă tehnologie.

Fast & Furious 9, 22 mai

Pelicula nu are încă un sinopis oficial. Din distribuție fac parte Vin Diesel, Helen Mirren, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel, John Cena, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris și Cardi B. Regia îi aparține lui Justin Lin (Fast & Furious și Furious 6).

Artemis Fowl, 29 mai

O aventură fantastică în regia lui Kenneth Branagh, inspirată din seria romanelor cu același nume a lui Eoin Colfer.

În centrul acțiunii se află Artemis, un geniu de numai 12 ani, milionar şi parte a unei familii de infractori celebri. Dispariţia neobişnuită a tatălui său îl forţează să pătrundă într-o lume misterioasă, plină de zâne, spiriduşi şi magie, ce-i testează limitele - îl aruncă în situaţii din ce în ce mai periculoase, cu răsturnări la tot pasul. Şi totul porneşte de la un plan năstruşnic: răpirea unei zâne.

Wonder Woman 1984, 5 iunie

Filmul din 2017, cu Gal Gadot în rol central, a obținut încasări internaționale de 821,8 milioane de dolari, iar cei mai mulți critici l-au numit cel mai bun film din Universul Cinematografic DC – iată de ce fanii DC și ai filmelor cu supereroi vor reveni – cu mari așteptări – să vadă noile aventuri ale Dianei Prince.

Soul, 19 iunie

O altă animație Disney/Pixar promițătoare, ce încurajează publicul să ia contact cu lumea interioară, pentru a-și putea răspunde astfel la cele mai importante întrebări legate de viață, de aspirații și de puterea de a le aduce la îndeplinire în ciuda tuturor obstacolelor.

Protagonist este un profesor de muzică care și-a pierdut încrederea că va reuși vreodată să devină un muzician celebru. Separat de corp și transportat într-un spațiu eteric, el trebuie să-și găsească calea înapoi, către lumea fizică, cu ajutorul unui Suflet tânăr, chinuit de neîncredere și aflat încă pe drumul spre maturizare.

Top Gun: Maverick, 26 iunie

Tom Cruise reia iconicul rol și își pune la bătaie experiența proprie de pilot acumulată de-a lungul numeroaselor cascadorii pe care le-a executat singur și din care traielere ne-au oferit deja un preview cât se poate de atrăgător.

Ghostbusters: Afterlife, 10 iulie

Trailer-ul și-a făcut bine treaba în acest caz și ne-a introdus în „moștenirea Ghostbusters” - o antrenantă aventură destinată întregii familii, în care vânătorii de fantome poate că au vâste mai mici, însă par la fel de isteți și de simpatici pe cât erau predecersorii lor. Filmul este un sequel direct al lui Ghostbusters (1984), Ghostbusters II (1989) și i-au readus în distribuție pe Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson și Sigourney Weaver.

Tenet, 17 iulie

Noul film al lui Christopher Nolan are mari șansele să facă din nou publicul să cadă pe gânduri și să comenteze multă vreme după lansare noile abordări ale călătoriei în spațiu-timp și a percepției acestora. Pelicula este descrisă a fi un film epic ce vorbește despre spionajul internațional, călătoria în timp și evoluție, iar trailer-ul ne atrage parcă într-o zonă vizuală și conceptuală familiară, dar care pare să ne rezerve câteva surprize, în stilul deja consacrat de cineast. Este, poate, unul dintre cele mai misterioase și atractive titluri ale lui 2020.

Jungle Cruise, 24 iulie

Filmul bazat pe unul din parcurile de aventură ale Disney are în prim-plan două staruri de acțiune ale momentului: Dwayne Johnson și Emily Blunt. Filmul a beneficiat de promovare constantă și se anunță unul din titlurile de aventură cu potențial să distreze întreaga familie în 2020.

Morbius, 31 iulie

După Venom, încă un villain face cu ochiul fanilor benzilor desenate. În rol central se află Jared Leto (Suicide Squad), iar personajul este Michael Morbius, un om de știință care suferă de o boală rară de sânge și care încearcă să se vindece, însă ajunge să-și provoace o formă de vampirism.

Monster Hunter, 4 septembrie

Un action fantasy spectaculos, regizat de Paul W.S. Anderson, cu Milla Jovovich și Ron Perlman în distribuție. Adaptare a unei celebre serii de jocuri video.

Death on the Nile, 9 octombrie

Kenneth Branagh revine în rolul lui Hercule Poirot într-un remake la fel de plin de staruri ca și cel lansat în 2017 - Murder on the Orient Express.

Godzilla vs. Kong, 20 noiembrie

Cum Monarch [organizaţia secretă din filmele anterioare ale MonsterVerse, n. red.] porneşte într-o misiune plină de pericole într-un teritoriu încă neexplorat în cautarea unor indicii legate de orginea Titanilor, o conspiraţie ameninţă să şteargă de pe faţa Pământului aceste creaturi, pentru totdeauna, indiferent dacă constituie sau nu o ameninţare la adresa oamenilor.

Eternals, 6 noiembrie

Cu o distribuție plină de actori celebri, saga Marvel ne introduce în intrigile și aventurile unei rase de ființe nemuritoare, care au modelat timpuri și civilizații.

Dune, 18 decembrie

Regia (Denis Villeneuve) și distribuția (Oscar Isaac, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Josh Brolin) fac extrem de promițătoare această adaptare după celebra serie SF a lui Frank Herbert.

Uncharted, 18 decembrie

După nenumărate amânări aventurile eroului din seria de jocuri Uncharted ajunge pe marile ecrane, cu fostul Spider-Man în rol central, cel al lui Nathan Drake. O poveste de origine, a cărei adaptare i-a fost încredințată lui Travis Knight (Bumblebee, Kubo and the Two Strings). Face parte din distribuție și Mark Wahlberg.

Black Widow

Filmul ce prezintă aventurile Natashei Romanoff petrecute între filmele Avengers Civil War și Infinity War nu are încă dată de lansare în România. În Statele Unite se lansează pe 1 mai.

 

Exploreaza subiecte similare:

Parasite, Joker, The Irishman, Once Upon a Time in Hollywood, Star Wars: The Rise of Skywalker, Bad Boys for Life, Dolittle, Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, Bloodshot , Sonic the Hedgehog, Onward, A Quiet Place: Part II, Mulan, The New Mutants, Peter Rabbit: The Runaway, No Time to Die, Fast & Furious 9, Artemis Fowl , Wonder Woman 1984, Soul, Top Gun: Maverick, Ghostbusters: Afterlife, Tenet, Jungle Cruise, Morbius, Monster Hunter, Death on the Nile, Godzilla vs. Kong , Eternals, Dune, Uncharted, Black Widow

Alte știri din cinema

Miniseria The Undoing, cu Nicole Kidman și Hugh Grant, va avea premiera în mai 2020

Regizoarea Susanne Bier și David E. Kelley, creatorul premiat cu Emmy pentru Marile minciuni nevinovate s-au ocupat de proiect

Filmul 5 Minute, de Dan Chișu, din 27 martie la cinema

Producție inspirată de cazul real al protestelor de la proiecția unui film cu tematică LGBT

Eternals va fi „cel mai science-fiction și epopeic dintre toate filmele Marvel”

Filmul are șanse să se demarcheze de restul Universului Cinematografic Marvel, spune unul dintre „Cei eterni”

Femeile și persoanele de culoare, „într-o mare măsură slab reprezentate” la festivalurile de film

La cele mai importante cinci festivaluri de film ale lumii, între regizorii din competiție numai 25% sunt femei

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 28 decembrie 2019 09:49
1917 e cel mai asteptat pentru mine, sper sa aiba o data de lansare apropiata.
Phantom_sub pe 28 decembrie 2019 18:32
https://www.cinemagia.ro/liste/filme-cinema-2020-15799/
blackmore pe 29 decembrie 2019 00:55
Filme ca niste filme nu sunt de asteptat?
bloodthirst pe 8 ianuarie 2020 14:35
''an cinematografic spectaculos'' ? Hai sa fim seriosi...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells