Andy Garcia si Dennis Hopper vor filma la Buftea

30 Apr 2003
În vara aceasta, la Studiourile Mediapro din Buftea se va da “Motor!” pentru Andy Garcia, Dennis Hopper, Anouk Aimee, Gina Gershon si lista poate continua cu alte nume sonore ale cinematografiei americane, britanice, franceze sau românesti. Filme biografice sau de actiune, drame sau thriller, toate vor face ca lunga varã fierbinte sã fie unul dintre cele mai pline anotimpuri cinematografice din istoria Studiourilor Mediapro.

Miercuri este prima zi în care platourile cinematografice vor reuni o echipã de filmare, româno-americanã: cel dintâi lung-metraj care va intra în productie este 1.0, un SF american filmat într-un stil futurist, cu o conceptie regizoralã inovatoare, ce apartine islandezilor Jeff Renfroe si Marteinn Thorsson, si îi reuneste în rolurile principale pe Jeremy Sisto (6 Feet Under - Sub pãmânt SRL) si Deborah Unger (The Game), bucurându-se si de prezenta extraordinarã a lui Marcel Iures. Directorul de imagine Christopher Soos este printre primii zece operatori de publicitate si de clipuri muzicale din lume la ora actualã, printre cei cu care a lucrat numãrându-se Madonna, David Bowie, Marilyn Manson, Leonard Cohen etc. Filmul aduce în prim-plan ca temã modul în care publicitatea ne poate influenta viata, în special în cazul în care ar putea fi «integratã» direct în creierul uman.

Clacheta va bate a doua oarã la Buftea pentru filmul britanic “Out of Season”, ce îi are în distributie pe celebrii Dennis Hopper si Gina Gershon. Dramã în regia englezului Jevon O Neill, “Out of Season” va debuta cu filmãri pe malul mãrii, la Mamaia si Constanta, continuând la Bucuresti si Buftea, din a doua sãptãmânã a lunii mai.

“Modigliani” este filmul care îi aduce în România pe Andy Garcia si pe Anouk Aimee. Avându-l ca regizor pe Mike Davies, un adevãrat personaj el însusi, lung-metrajul este cronica tumultoasei povesti de dragoste dintre pictorul si sculptorul Amedeo Modigliani (interpretat de Andy Garcia) si sotia sa, Jeanne, precum si puternica rivalitate a artistului cu Pablo Picasso. Departamentul de scenografie al acestui lung-metraj reuneste o serie de personalitãti artistice ale cinematografiei italiene. Filmãrile pentru “Modigliani” vor începe la sfârsitul lui mai, imediat dupã ce Mediapro Pictures va coproduce un alt lung-metraj american, “Madhouse”.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells