2014: filme tari

de Ştefan Dobroiu în 9 Iul 2014
Ce titluri ar putea face senzaţie până la sfârşitul anului?

Am intrat în a doua jumătate a lui 2014 şi trebuie să explorăm cele mai interesante premiere aşteptate pe ecrane până la sfârşitul anului. Iată mai jos câteva dintre filmele pe care le aşteptăm noi şi motivul pentru care ele ar putea impresiona.

Nu mai vorbim de Planeta Maimuţelor: Revoluţie/Dawn of the Planet of the Apes pentru că am spus deja, în analiza filmelor din luna iulie (AICI), că sequelul extrem de bine primit de critică în SUA ar putea fi cea mai interesantă premieră a lunii în România.

Lucy
August începe în forţă cu Lucy, noul film al lui Luc Besson cu Scarlett Johansson în rolul unei tinere care, după ce este obligată să transporte un drog revoluţionar în propriul corp, acesta răspândindu-i-se în sânge, începe să-şi folosească creierul la capacitate 100%, ceea ce-i oferă puteri ieşite din comun. Ne aşteptăm la o mulţime de acţiune de la premiera din 1 august şi la o nouă protagonistă extraordinară, gândită de un regizor care a fost întotdeauna fascinat de personajele sale feminine.

Gardienii galaxiei/Guardians of the Galaxy
Ultimul trailer este doldora de umor şi efecte speciale, ceea ce ne face să credem că cei de la Marvel au tras din nou o carte câştigătoare când au decis să-i aducă pe ecrane pe Gardienii galaxiei, eroi mai puţin populari din portofoliul lor de supereroi. Dacă până acum filmele Marvel ne-au ţinut pe Pământ sau Asgard, Gardienii galaxiei ne poartă la sute de ani lumină, într-o aventură cu mare potenţial din punct de vedere vizual. Noi o să ne asigurăm că urmărim filmul pe ecranul IMAX şi îţi sugerăm să cauţi un ecran cât mai mare pentru a-l vedea pe Chris Pratt făcând trecerea de la roluri în comedii la mega-blockbustere.

Ţestoasele Ninja/Teenage Mutant Ninja Turtles
Cei care fac parte din generaţia ce s-a bucurat de desenul animat poate că întâmpină aventura de pe marele ecran a Ţestoaselor cu sentimente contradictorii. Nu este cazul, pentru că Donatello, Rafael, Leonardo şi Michelangelo par să fi făcut trecerea cu aplomb la marele ecran, învăluiţi într-o furtună de efecte speciale. Noi de-abia aşteptăm să vedem cum a adaptat producătorul Michael Bay povestea ţestoaselor la era post-The Dark Knight, care a dus la apariţia unui întreg val de supereroi cu rădăcini consistente în realism. Îi vom vedea pe William Fichtner în rolul antagonistului Shredder şi pe Megan Fox în cel al jurnalistei April O'Neill.

În august ar mai putea impresiona Eroi de sacrificiu 3, cu un Sylvester Stallone neobosit, înconjurat de această dată de Mel Gibson, Harrison Ford şi Antonio Banderas, pe lângă "sacrificabilii" din părţile anterioare. Şi Sin City: A Dame to Kill For se anunţă o experienţă vizuală interesantă, iar în septembrie ar putea avea succes The Giver, un SF distopic în care oamenii trebuie să lupte pentru a-şi păstra amintirile. The Maze Runner (19 septembrie) ar putea fi debutul unei francize de succes, totul pornind dintr-un gigantic labirint plin de primejdii, unde sunt închişi zeci de băieţi gata de orice pentru a găsi o cale de evadare. Fanii lui Denzel Washington îl pot revedea în The Equalizer, un film de acţiune inspirat de un serial de succes, despre un detectiv care îşi alege clienţii dintre neprivilegiaţii societăţii.

Dracula: Povestea nespusă/Dracula Untold
Suntem siguri că va fi evenimentul cinematografic al lunii octombrie în România. Trailerul lansat recent la sfârşitul lui iunie (îl găseşti AICI) a avut un succes nemaipomenit pe Cinemagia, românii fiind curioşi să vadă cum a făcut trecerea Vlad Ţepeş din cartea de istorie pe marele ecran. Interpretat de tot mai popularul Luke Evans, Vlad va avea de luat o dificilă decizie atunci când supuşii îi sunt atacaţi de turci, iar mica sa ţară va fi aruncată într-un război nimicitor, cu duşmani "câtă frunză şi câtă iarbă". Suntem curioşi cât de sângeros va fi fantasy-ul debutantului Gary Shore şi dacă vom vedea pe ecran vreo tragere în ţeapă. Sperăm ca da!

Gone Girl şi The Judge sunt două filme care ar putea face senzaţie în octombrie. Primul a lansat un trailer chiar ieri (AICI). Ne-a lăsat cu impresia că David Fincher controlează perfect ghemul de indicii contradictorii din romanul de la baza ecranizării şi, după filme clasice precum Fight Club, Se7en şi Zodiac, chiar că ne e greu să ne imaginăm alt regizor mai potrivit pentru a aduce pe ecran complicata poveste din romanul Gillian Flynn. The Judge (detalii despre film AICI) îi dă o şansă lui Robert Downey Jr. la Oscarurile de la anul.

Interstellar
Fără îndoială cea mai misterioasă producţie de anvergură din întreg anul! Un Spielberg al mileniului trei, Christopher Nolan transformă în aur tot ce face şi este unul dintre puţinii regizori care conving studiourile să investească sume colosale în producţii originale. Filmul porneşte de la un cataclism natural care anulează şansele de supravieţuire pe Terra ale rasei umane, ceea ce face ca o echipă de astronauţi să fie trimisă, într-o navă revoluţionară, să caute un nou cămin pentru umanitate. Trailerele criptice şi informaţiile extrem de sărace din jurul producţiei măresc curiozitatea fanilor lui Nolan şi nerăbdarea. Parcă ne dorim ca noiembrie să înceapă chiar mâine!

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Cea mai populară franciză destinată tinerilor, povestea Jocurile foamei continuă din 21 noiembrie, cu un război nimicitor. Oricât de brutale au fost părţile anterioare, sequelul are toate şansele să le întreacă, pentru că încleştarea va cuprinde întregul Panem, aruncându-i pe asupriţii locuitori ai districtelor într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu imaculatul Capitoliu. Katniss se află exact în mijlocul luptei, mânată de dorinţa de a-l salva pe dragul ei Peeta (Josh Hutcherson), acum prizonier al duşmanului ei de moarte, preşedintele Snow (Donald Sutherland).

Decembrie vine cu o ofertă extrem de variată: Exodus: Gods and Kings ni-l arată pe Christian Bale în rolul lui Moise, în timp ce Dumb and Dumber To îi readuce în atenţie pe tăntălul Harry şi gogomanul Lloyd, la 20 de ani la aventurile lor din hitul fraţilor Farrelly. Nu încape îndoială că hitul lunii (şi poate chiar al anului) va fi Hobbitul: Bătălia celor cinci armate, în care îi vom vedea pe hobbiţi, gnomi şi oameni stârnindu-l pe balarul Smaug din bârlogul său din Erebor şi pe Peter Jackson aranjând lucrurile astfel încât noua sa trilogie să fie în perfectă deschidere pentru trilogia Stăpânul inelelor. Vom vedea un teaser trailer în curând, promite Jackson.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră până la sfârşitul anului? De ce?

Exploreaza subiecte similare:

Dawn of the Planet of the Apes, Lucy, Teenage Mutant Ninja Turtles, Guardians of the Galaxy, The Expendables 3, The Giver, The Maze Runner, The Equalizer, Dracula Untold, Gone Girl, The Judge, Dumb and Dumber To, Interstellar, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, Exodus: Gods and Kings, The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
serby96 pe 9 iulie 2014 10:33
Hobbit:The Battle Of The Five Armies de ce nu apare pe lista?
Un candidat foarte bun

Bayard pe 9 iulie 2014 12:18
Dracula nu avea ce cauta in lista :)
Dacianus pe 10 iulie 2014 11:13
Pentru mine e pe primul loc, deci avea.
Sayko pe 9 iulie 2014 13:39
Interstellar il astept cel mai tare.Trailerul nu ma dat pe spate dar nu conteaza.O sa il vad pentru ca Nolan.
cristi23 pe 9 iulie 2014 14:20
toate par interesante, mai ales interstellar sau dracula untold.....
edward27 pe 9 iulie 2014 14:38
Interstellar clar...simplul fapt ca e regizat de Nolat il face din start mult superior fata de celelalte din lista. Va fi de senzatie !
alexandru_popescu_emilian pe 9 iulie 2014 16:14
Pe mine nu ma impresionat nolan cu the dark knght trilogy atat de mult , toata lumea nolan , este bun dar nu cel mai bun ...
ardelean_carmin pe 9 iulie 2014 17:02
Pe toate astept sa le vad, dar cel mai interesant mi se pare Guardians of the Glaxy.
Theodoric pe 9 iulie 2014 20:40
The Hobbit si Exodus Gods and Kings,distributia pare destul de buna
legolas05 pe 9 iulie 2014 22:22
Cel mai mult astept sa vad finalul trilogie The Hobbit...dar si celelalte filme sunt de vazut la cinema...inafara de Guardians of the Galaxy care nu mi se pare cine stie ce din trailer.
raulpop pe 10 iulie 2014 00:16
Probabil The Hobbit și Exodus: Gods and Kings le aștept cel mai mult, dar aștept să iasă și Interstellar și Guardians of the Galaxy. Sper să fie cât mai multe filme bune.
aNdreea93p pe 20 iulie 2014 13:59
Sunt curioasa sa vad toate filmele.
Lucy mi-a atras atentia putin mai mult.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells