Exodus: Gods and Kings

(2014)

Exodus: Zei și regi

Poster Exodus: Gods and Kings Postere Exodus: Gods and Kings

Sinopsis Exodus: Gods and Kings

Exodus: Gods and Kings trl 2

Ridley Scott ne poartă în vremuri imemoriale, descriind în premiera lunii decembrie exodul evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinței, sub conducerea lui Moise (Christian Bale). Unul dintre cele mai captivante fragmente ale Bibliei are parte de o nouă ecranizare, cu efecte speciale de ultimă generație. Locațiile de filmare au inclus un arid lanț muntos din provincia spaniolă Andalusia, studiourile Pinewood din Londra, dar și deșerturile din Maroc.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.0
Vezi pe Disney+Vezi pe Netflix
Se difuzează la TV.
Film Now
Sâmbătă, 23 Mar 14:10
Duminică, 24 Mar 10:05
Film Now HD
Sâmbătă, 23 Mar 14:10
Duminică, 24 Mar 10:05

Caseta tehnică

AKA

  • The Book of Exodus
  • Moses

Produs de

Chernin Entertainment

Tip Ecran

3D

Distribuitorul international

20th Century Fox

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Box office Exodus: Gods and Kings

Weekend premieră (08.12.2014)
  • Loc 1
  • Spectatori 30.629
  • Încasări (RON) 670.136,00
Total
  • Spectatori 98.238
  • Încasări (RON) 2.007.724,00
  • Încasări (USD) 546.032,47

Părerea criticului

Gloria pe 17 Decembrie 2014 10:28
Spectaculos si aspru
Exodus: Zei şi regi a adus în cinematografe, în primele zile de la lansare, 30.627 de români. Însă, adevărata performanţă a filmului este aducerea pe marile ecrane a celor mai spectaculoase şi realiste scene de luptă ale anului, plus episoade memorabile cu o serie de calamităţi.

Cum povestea molimelor abătute asupra Egiptului şi cea a exodului din Vechiul Testament sunt arhicunoscute, regizorul Ridley Scott crede că asul din mânecă este ilustrarea cât mai spectaculoasă a acestor dezastre. Dar momentele pe câmpul de luptă şi dinamica dintre cei doi protagonişti sunt mult mai captivante. Apoi, despărţirea apelor Mării Roşii...; aceasta vine pe ecrane după marea extraterestră din Interstellar, ceea ce e un dezavantaj pentru Exodus, însă Ridley Scott rezolvă problema: cadrele cu oameni, care de luptă şi cai prinşi de ape ne răvăşesc. Ce… citeşte

12 3
dincolodenume pe 19 decembrie 2014 23:57
Un comentariu in gama asta poate face orice film banal o capodopera.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dincolodenume pe 07 Decembrie 2014 14:55
Prea sec, prea de la Hollywood
Stau si ma intreb de ce ca pana si eu, un individ fara studii in cinematografie, fara pregatire in aceasta arta, as fi putut face un film mai bun decat asta?
De ce cineva cu un buget atat de serios se limiteaza in a naste un film sec, fara nicio smucire de creativitate, fara a creiona in detaliu personajele, fara niciun dram de EMOTIE?

Speram ca tehnologia sa aduca un plus de valoare cinematografiei. Se pare ca m-am inselat si cu fiecare film 3D pe care il urmaresc traiesc deziluzii naucitoare.

Hai sa castigam bani din imagine, din broaste invadatoare, din crocodili tembeli si alte maimutareli fara nicio noima. Doar cateva imagini epice, dar un film bun are nevoie de mult mai mult de-atat.

Filmul asta nu are nicio substanta, nicio directie. Reuseste sa nu aiba nici macar un acord muzical de "cantare evreiasca" desi vorbeste despre evrei… citeşte

27 10
existentus pe 16 decembrie 2014 20:30
Astia sunt prea intoxicati cu chimicale si droguri ca sa mai aibe inspiratii pentru ceva nou. In ultima vreme s-au specializat doar pe remake-uri. Iar 3D-urile sunt toate niste catastrofe.
Numedeutilizator44543 pe 19 februarie 2018 04:58
Atei ?
Manusa pe 06 Decembrie 2014 23:00
Vad ca unii compara acest film cu Noe. Comparati-l dupa ce l-ati vazut. Nici nu se poate compara cu acel film...Noe, un total esec dupa parerea mea. Dupa ce am vazut trailerul acestui film, am zis ca nu este cine stie ce, dar nici nu ma gandeam sa fie foarte prost, undeva intre.....si am avut dreptate, a fost unul foarte bun, atat povestea, cat si actiunea si actorii. Pot sa va spun doar atat, merita vazut.
18 14
giacomo_marquez pe 10 Decembrie 2014 19:28
Ma amuza cum romanasii deja fac aprigi aprecieri critice la adresa unui film care nici macar n-a aparut in cinematografe. Unde mai pui ca ori de cate ori avem de-a face cu o poveste cu iz biblic, drept-credinciosii romani sunt vizibil iritati de subiect. Chiar nu stiu de ce lumea e atat de deranjata de subiecte biblice, in timp ce (culmea!) isi bulboaca ochii in fata unor veritabile fantezii gen Hobitul. Toti flamanzii, toti neavutii si mancatorii de seminte obisnuiti cu filme pe VHS si televizor cu lampi isi permit sa improaste cu rahat munca titanica a unor regizori de talia lui Ridley Scott si a echipei din spatele lui, macar ca habar nu au ce presupune regizarea unui astfel de film. Ma intreb care regizor si ce film i-ar impresiona deplin pe, vezi Doamne, marii cinefili din Romania!?
12 5
conu66 pe 10 decembrie 2014 23:20
A aparut,a avut premiera la Londra (vezi si fotografiile din prezentare ).Prilej pentru micii intreprinzatori din perfidul Albion sa puna pe internet sample-uri si chiar filmari HD Cam...sau poate provin de la DVD-urile de prezentare (preview ).Fii sigur ca nu e o gluma,asa am vazut Fury cu 3 zile inaintea premierei din Romania...courtesy of Sony Entertainment via Kickass torrent ! Iar povestea o stie toata lumea,nu ?Te asigur ca dupa 3 ore nu o sa mai tii minte decat numele actorilor si al filmului...UN CINEFIL ROMAN DIN LONDRA .
cipi_s pe 4 februarie 2015 20:57
Filmul asta, in afara de numele personajelor nu are prea mult de-a face cu Biblia. Daca se vrea o copie a povestii din Biblie, atunci e o copie proasta rau.
conu66 pe 10 Decembrie 2014 22:56
Duios Moise Trecea...Marea Rosie
Treaba asta cu filmele 3D e ca in bancul cu sida...degeaba o mai iei acum când o are toata lumea ! Nu mai este cazul sa ne lamentam in legatura cu inexactitatile istorice ( nu este nicaieri justificat istoric ca Ramses e faraonul ,Egiptul nu a avut cavalerie ci doar care de lupta,generalul din lupta de la Kadesh cu hititii se numea Marele Vizir Paser iar functia de vicerege a fost introdusa dupa impartirea in Egiptul de Sus si de Jos ).Cea mai penibila faza a fost cea cu detasamentul calare de pe malul marii care purta stindarde din Evul Mediu (probabil ca le ramasesera de la Kingdom of heaven sau chiar Robin Hood ).Probabil ca Sir Riddley Scott are vreo descendenta scotiana pentru ca dialogurile sunt foarte scurte,parca scuipate printre dinti iar si la capitolul tehnic nu s-a recurs la prea multi figuranti . Chiar dintr-un trailer vedem cum au facut multiplicarea computerizata...de-aia… citeşte
12 6
conu66 pe 10 decembrie 2014 23:03
Ah,si va rog...nu-l mai comparati cu Noe...acolo majoritatea animalelor sunt reale iar uriasii de piatra sunt mentionati si in placutele de lut cu legenda lui Ghilgamesh datind din Mesopotamia Antica...In Exodus pana si broastele si crocodillii sunt facute din megapixeli !
geo_birhoata pe 28 ianuarie 2015 10:34
lasind la o parte istoria atit vreau sa zic e plictisitor rau..nu stiu motivul si nici nu-s vre-un critic de film dar atita stiu ca dupa 20 min m-am pus la somn tata
RazvanLupescu pe 07 Decembrie 2014 15:29
Momemente bune, dar atat!
Pacat, am plecat dezamagit, nici macar coloana sonora nu m-a incantat, mai e si cu dedicatie fratelui sau, penibil. Mergeti la cinema doar daca vreti sa va destindeti cu niste imagini epice si cam asta e tot...e cam la nivelul lui Noah, din mai toate punctele de vedere...adica SLAB!
8 6
Alisandro pe 25 Aprilie 2014 16:37
abia astept sa-l vad! cu siguranta va fi ceva grandios
8 8
Sweetmely33 pe 16 ianuarie 2015 04:10
VARZA DE FILM RELEGIE MAI MULT IN AFARA DE PRIMELE FAZE NIMIK BUN
Octaz pe 23 Decembrie 2014 20:33
Inclin sa cred ca acest film este unul din cele mai intense filme ale lui 2014. Mereu mi'a placut legenda lui Moise si mereu mi'am dorit sa urmaresc cat mai mult variante filmate ale lui Moise. Acest film mi s'a parut extraordinat, un film demn al deceniului in care traim, plin de efecte speciale spectaculoase, iar aici pot aminti cateva scene de neuitat cu construirea piramidelor si a sfinxului. In ciuda faptului ca nu a respectat biblia 100% si avand langa mine pe cineva care stia aceasta poveste, am avut momente in timpul filmului in care m'am oprit si mi'am zis "Imi place filmul maxim!" Iar pe alocuri parca mi'a semanat cu "Noah" facut in acelasi an. Cred ca il voi plasa in Top 3 filme 2014!
6 6
nyuszi pe 08 Martie 2015 01:45
Indiferent de ce credem (sau nu), lipsa de respect a filmului astuia pentru materialul original e aproape insultatoare. E trist, pentru ca in general imi place Ridley Scott. Pana si versiunea lui (foarte personala de altfel) a lui Robin Hood mi-a placut, dar filmul asta e ingrozitor de nesarat.

Lasand la o parte faptul ca modifica gratuit povestea lui Moise, nu aduce nimic inovator in schimb. Personajele sunt lipsite de dimensiune, si in cateva cazuri absurde (cred ca actori mai prost utilizati ca Ben Kingsley si Sigourney Weaver, ca sa nu mai vorbesc de Torturo, probabil nu au existat de multa vreme in istoria cinematografiei). Care a fost scopul casting-ului unor actori ca ei? Cred ca daca toti trei adunati la un loc au 10 replici e mult. :/ De altfel, nici celelalte personaje nu au nici un fel de personalitate. Nu-mi dau seama ce au vrut scenaristii (ca se pare ca sunt… citeşte

5 2
Phantom_sub pe 07 Decembrie 2014 19:53
Mă aşteptam la mai mult
Dialogurile mi s-au părut prea scurte, deşi au vrut să fie profunde şi unele au fost. Preferam să văd mai mult suflet decât efecte speciale. Au avut coerenţă şi logică plăgile, dar voiam să văd mai mult din copilăria lui Moise şi mai mult joc... Actorii au fost buni, dar poate nu li s-a dat timp să se dezvolte suficient, vrând să se acopere prea multe motive socio-economice.
5 2
ady_aici pe 30 Ianuarie 2015 21:15
nu e ceea ce pare
M-a dezamagit profund acest film. Dumnezeu e intruchipat printr-un copil, relatia Lui cu Moise e de-a drept batjocoritoare. Din punct de vedere religios este 60% fals. Pacat!!
4 4
kakapiciu pe 22 Decembrie 2014 22:32
Nu ma asteptam sa fie asa de bun. Din punctul meu de vedere filmu a iesit foarte bine.
4 6
chetta pe 21 Ianuarie 2015 12:44
...
un film foarte frumos...
intr adevar se putea si mai bine...dar mie mi-a placut f mult,de aceea vi-l recomnd...

3 1
dragomir_alina pe 11 Ianuarie 2015 19:23
Foarte bun
Foarte bun, mi-a placut. Merita vazut; distributie de exceptie, poveste"" buna, rezultat garantat ...
3 3
lushuletz77 pe 10 Decembrie 2014 20:27
CinemaCity fara Exodus
Cu toate ca am vazut Trailer-ul la CinemaCity inante sa inceapa un film, se laudau ca va rula din 12 dec 2014 dar de fapt nu exista Exodus in programul filmelor care ruleaza anul asta. Deci la Iasi nu va putea fi vazut. E un film scump si nu si-au permis sa-l cumpere cei de la CinemaCity?
3 3
radu3455 pe 07 Martie 2015 11:01
un film bun ce are o poveste interesanta,este asemanator cu Noah dar mai bun,insa ma asteptam la ceva mai mult din partea lui Ridley Scott,un plus pentru Bale care face un rol foarte bun,merita vizionat nota 7
2 0

Spune-ţi părerea despre Exodus: Gods and Kings

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Exodus: Gods and Kings
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells