Iată care este faţa reală a lui The Night King din Game of Thrones

de Cristina Grigore în 30 Aug 2017
Nu unul, ci doi actori au purtat coroana de ţepi şi sfredelitorii ochi azurii ai liderului Umblătorilor Albi

Încă din sezonul patru al lui Game of Thrones, fanii serialului au fost captivați de apariția înfricoșătoare și impunătoare a liderului Umblătorilor Albi (The White Walkers).

Misteriosul personaj a generat în mediul online nenumărate teorii legate de misiunea și importanța sa în poveste, însă mulți au fost curioși și cine este actorul care se ascunde în spatele machiajului palid, cu o coroană de țepi pe creștet și ochi ireal de albaștri. Cei de la elitedaily.com au găsit răspunsul.

Britanicul Richard Brake l-a întruchipat pe The Night King în sezoanele patru şi cinci ale serialului. Cum acesta a trebuit să renunțe la rol din cauza altor contracte de lucru, partitura a trecut apoi la actorul de origine slovacă Vladimir 'Furdo' Furdik, pe care l-am văzut, de alfel, în forma sa „umană” în scena din sezonul şase în care Bran află cum au creat Copii Pădurii viitorul personaj magic ce ameninţă să subjuge Westeros-ul (a treia imagine din galerie).

Furdik are 47 de ani şi lucrează la Hollywood, ca actor şi cascador, din 1990. A avut apariţii în The Huntsman: Winter’s War (2016), Exodus: Gods and Kings (2014), Thor: The Dark World (2013), Skyfall (2012). Se poate mândri chiar şi cu un premiu SAG (Screen Actors Guild), obţinut la comun cu echipa de cascadori ai serialului.

În postările de pe site-urile de socializare, în care s-a discutat care dintre cei doi arată mai bine ca The Night King, fiecare dintre actori a avut susţinătorii lui. Există şi o variantă… neutră, a celor care a declarat că – datorită timpului redus de prezenţă pe micul ecran al personajului, în care nu vorbeşte, doar priveşte ameninţător – nici nu au sesizat că din sezonul şase The Night King a avut o altă înfăţişare. Totuşi, majoritatea susţin că versiunea lui Burke era mai ameninţătoare, mai autentică („Furdo arată de parcă ar purta o mască, pe când Brake pare chiar întruchiparea Satanei”, este de părere unul dintre fanii GoT). 

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, Richard Brake, The Huntsman: Winter's War, Exodus: Gods and Kings, Thor: The Dark World, Skyfall, Vladimir 'Furdo' Furdik

Alte știri din cinema

Aniversarea, ultimul film cu regretatul Mircea Albulescu, din 10 noiembrie

Produs și distribuit în România de Dakino Production

România văzută de documentariști, la Astra Film Sibiu 2017

Țara Moartă, Eu sunt Hercule, Planeta Petrila, Ultimul căldărar, în program

The Square, câștigătorul Palme d’Or 2017, deschide Les Films de Cannes à Bucarest

Festivalul se extinde în alte şapte orașe din România

Începe Noaptea Albă a Filmului Românesc

Avanpremiere, filme tribut și invitați speciali în opt locații din București

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback