The Maze Runner

(2014)

Labirintul: Evadarea

Poster The Maze Runner Postere The Maze Runner

Sinopsis The Maze Runner

Mai mult
The Maze Runner trl 2

Thomas se trezește într-un lift care urcă încet. Când liftul se oprește și ușile se deschid, ajunge în mijlocul unei colonii de băieți care îl întâmpină în Luminiș - un vast spațiu deschis înconjurat de ziduri uriașe de beton. Mintea lui Thomas este pustie. Nu știe unde este și de unde a venit; nu își amintește cine sunt părinții lui, ce trecut a avut sau măcar cum se numește.

Thomas și ceilalți nu știu cum sau de ce au ajuns în Luminiș. Știu doar că în…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Az útvesztő

Produs de

20th Century Fox

Tip Ecran

wide, IMAX 2D

Distribuitorul international

20th Century Fox

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office The Maze Runner

Weekend premieră (15.09.2014)
  • Loc 1
  • Spectatori 37.502
  • Încasări (RON) 704.501,00
Total
  • Spectatori 121.838
  • Încasări (RON) 2.136.375,00
  • Încasări (USD) 618.353,23

Părerea criticului

Gloria pe 16 Septembrie 2015 16:49
În unele momente prea dur pentru un rating aşa blând precum „AP12” (de exemplu, un adolescent este străpuns de un altul cu un ţăruş), filmul te ţine cu sufletul la gură şi te implică în poveste, poate şi datorită unui personaj principal mereu în mişcare, curios, cu iniţiativă.

De altfel, actorul Dylan O'Brien are şi o dârzenie pe chip care te convinge să i te alături în orice quest ar avea. Cadrul relativ strâns în care se desfăşoară acţiunea ar putea, spre final, să decupleze spectatorul de la poveste, iniţial hipnotizat de spectaculozitatea şi misterul labirintului.

Plotul este similar cu cel din The Cube: un grup restrâns, menţinut într-un spaţiu restrâns (de data aceasta - „Poiana”) de către un grup autoritar (invizibil, dar totuşi existent) care i-a introdus acolo şi care deţine mijloacele de a-i supraveghea.… citeşte

4 9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
catalin_ionut_23 pe 21 Septembrie 2014 20:41
foarte bun,recomand!
un film foarte bun acum am terminat de vizionat ,povestea este buna te tine incordat aproape 2 ore actiune buna merita mister suspans merita vazut la cinema il recomand nota ema 10.
24 7
Scorpiosv pe 3 noiembrie 2014 05:22
Da,un film foarte interesant....totusi astept update-ul celor de la cinemagia pentru sequel...se pare ca habar n-au:))...next "The maze runner:Scorch Trials":)
serban_ionescu pe 13 aprilie 2018 19:50
Desi plin de mister, de actiune si de aventuri bine realizate cinematografic, in esenta lor cam ciudate si tocmai de aceea deosebit de provocatoare pentru spectator in a urmari cu mare interes atat desfasurarea lor, dar si mai ales care a fost misterul care a stat la baza declansarii intregii secvente de aventuri ale filmului, aceasta productie cinematografica nu reprezinta totusi cu adevarat decat un fel de autentic basm SF. modern destinat in special cultivarii curajului copiilor preadolescentini in scopul nelasarii niciodata in bratele totalei deznadejdi nici chiar atunci cand sunt pusi in situatii aparent fara iesire. Desigur ca se mai pot face si alte speculatii interesante de genul relevarii faptului ca mai ales tinerii trebuie sa refuze cu orice pret a se complace sa traiasca intr-o societate totalitara comunista in care se cere sa fie total resemnati si docili in schimbul unei vieti in aparenta linistite si garantate de catre dictator, dar... printr-o subzistenta FOARTE MODESTA si PRECARA, care este oricand ancorata in mainile dictatorului ca si persoana care decide totul in modul precar si modest al derularii vietii lor. Nota 5,7-5,8 si... APROAPE 6 stele, finalul filmului nefiind nici el indeajuns de satisfacator.
Stefanzy pe 27 Iulie 2014 14:06
Cartea nu e film !
Nu mai dati nota la film daca nu l-ati vazut ! Nu conteaza ca ati citit toate cartile scrise de "pestele zburator" , filmul poate fi un esec total ! Inteleg ca aveti asteptari mari dar nu e normal ... eu vazand nota asta credeam ca fusesese deja lansat filmul ... -.-
21 11
Albert.Toma pe 17 septembrie 2014 17:03
De acord,dar pana la urma vina este a celor de la cinemagia.Ei au dat drumul voturilor.Trebuia sa nu poata nimeni sa voteze pana pe data lansarii.
cata_rator pe 1 decembrie 2014 16:56
Acest comentariu nu are ce cauta in topul comentariilor despre acest film, atat timp cat el nu exprima nici macar o umbra a vreunei pareri privitoare la acest film. El putea cel mult sa se posteze ca raspuns la comentariul la care faci referire, nu ca un comentariu separat. Desi eu iti impartasesc ideea, cei ce citesc aceste comentarii vor pareri despre film nu pareri despre pareri. Toti cei ce mai postati comentarii in care vorbiti despre carti sau altceva, in loc sa faceti asta nu ca un comentariu separat ci ca raspuns la respectivele acomentarii aveti "unlike" din partea mea (si rog toti userii sa procedeze la fel)
dincolodenume pe 18 Septembrie 2014 19:15
Inedit doar pe alocuri
Un film interesant care reuseste sa carmeasca in punctele esentiale, astfel incat povestea sa-si pastreze suspansul pana la capat.
Neplacut este nerozia scenariului prin intermediul catorva replici pe care tinerii actori americani le spun intr-un limbaj de lemn, lipsind filmul de autenticitatea de care avea nevoie. Replici tampe si prea siropoase la un momentdat din partea unor pusti ce inca nu stiu sa-si stearga nasul.
Intr-un anumit moment, curajosii sunt pustanii, iar cei care par a fi o masa de muschi raman inmarmuriti de frica, avand un rol decorativ, lipsind iarasi pelicula de autenticitatea pe care o putea obtine usor.
Foarte interesant este labirintul in sine, care ofera o idee originala si care din pacate, din nou, putea fi exploatata mai mult.

Suspansul in schimb este la el acasa, provocand spectatorilor dese spasme si priviri infrigurate.
citeşte

14 3
diMatteo pe 8 decembrie 2014 02:13
Am tot citit comentariile celorlalti, dar si in opinia mea cam la fel l-as descrie si eu. Nu pot sa zic ca m-a plictisit, m-a tinut in suspans, m-a facut sa atept finalul. Dar cum ai zis si tu e prea fortat pe alocuri si scenariul putea sa il dezvolte si mai bine. Eu i-as da un 6.5 - 7 . S-a terminat si va veni si un al 2-lea test pe care il vom putea vedea in Septembrie 2015, dar sincer nu ma astept la ceva mai spectaculos. Cred ca tinde spre a fii "The Hunger Games".
aftermath pe 01 August 2014 22:52
nota?
Apare in septembrie, dar are deja nota 8,9 din 14 voturi.
Nu-nteleg de ce oamenii care au citit cartea dau nota filmului.
Aici se apreciaza filmul sau site-ul asta promoveaza carti?

Am vazut filme si seriale pe care nu le-am putut nota sau adauga ca fiind vazute desi aparusera de mult timp (+sezon incheiat la serial), iar alte filme pot fi notate dinainte sa apara.

This rating system sucks!

8 3
NmpN pe 26 iunie 2015 03:15
In septembrie scrie ca e premiera in Romania . Exista posibilitatea ca persoanele care au votat sa fi vazut filmul intr-o alta tara unde a avut loc mai repede lansarea filmului :)
alexmaduta pe 20 Octombrie 2014 23:45
Cel mai slab scenariu de mult timp
Un film pentru si despre adolescenti, cu replici stereotipe, un scenariu de toata jena, cu nenumaratele clisee americane, cu melodramele fara rost (atata drama cand moare grasul ala de parca l-ar fi cunoscut de o eternitate, sa nu mai vorbim de faptul ca mor personaje multe si mult mai importante si nu se agita nimeni) si cu un final care nu are absolut nici o logica. Pornind de la faptul ca se presupune ca acei copii ar fi alesii, cei mai brilianti, cei mai cei, imuni la virus si capabili din toate punctele de vedere explicati-mi si mie de ce mor atunci tocmai din cauza virusului. Care e ideea virusului pana la urma: deci planeta e lovita de explozii solare si moare toata populatia planetei (omitem sa spunem ce ar presupune un astfel de eveniment la o scara mult mai mare si cum intreaga planeta ar deveni nelocuibila dar mna cum am zis film pentru copii, ce stiu ei) dar asa ca sa… citeşte
8 13
zgrv pe 6 decembrie 2014 01:25
P r o s t esti tu... mai ales daca te-ai uitat la fim si ai ajuns la concluzia asta! Deci, te numeri printre prosti, degeaba te oftici!
Dimz pe 18 decembrie 2014 16:34
mare dreptate. un final mai penibil ca asta rar vezi. nota 6 cu indulgenta.
walstar10 pe 22 Septembrie 2014 02:08
slab
l.am vz azi,e mult sub asteptari..,destul de previzibil scenariul...ca sa nu mai zic ca am intuit, ca va fi si a 2 a parte.(vazand doar trailer-ul)
7 15
aNdreea93p pe 17 August 2014 02:36
Nu am citit cartile deci nu pot face o comparatie dar filmul mi-a placut foarte mult. Nu ma deranjeaza ca este inca unul din categoria "sfarsitul lumii". Astept cu nerabdare urmatoarea parte. Se merita!
6 2
iulia_marinescu pe 19 Septembrie 2014 20:19
Mi-a placut !
L-am vazut aseara la cinema.Un film care te tine in suspans pe tot parcursul lui, povestea este foarte interesanta, actorii s-au descurcat bine.Recomand, mai ales pentru admiratorii genului !!!!
6 5
cata_rator pe 24 Noiembrie 2014 16:22
Daca ai peste 17 ani, pierdere de vreme!
Este un film atat de stupid incat nu merita efortul scrierii unui comentariu. Nu vorbesc de faptul ca e un film facut cu cinci actori copii care joaca prost sau foarte prost si neconvingator(restul pana la cincisprezece fac figuratie) si cateva efecte pe calculator, dar explicatiile pseudostiintifice care sunt date undeva spre sfarsit, si care incearca sa explice ce am vazut, nu numai ca nu explica care ar fi legatura intre studiul comportamentului uman si eliminarea unui virus ce afecteaza creierul si nici ce cautau mega-insectele acelea (partial) robot acolo si de ce intepau copiii, si cum de toata planeta era parjolita de soare dar in poiana din mijlocul acelui labirint, o constructie neacoperita plasata la suprafata, era o clima ploioasa aparent tropicala, dar nu reusesc sa explice chiar nimic ci sa frizeze clar hilarul cel mai pur.
In concluzie: inca una dintre acele ineptii… citeşte

6 9
Alin420 pe 26 noiembrie 2014 00:33
Bun comentariu Ce ai spus mai sus ? "Este un film atat de stupid incat nu merita efortul scrierii unui comentariu"
cata_rator pe 28 noiembrie 2014 17:09
Drept care nu am facut un comentariu, ci am sesizat doar cateva dintre multele aberatii si ineptii pe care mi le-a oferit "capodopera"
roastrolog pe 04 Octombrie 2014 14:07
iti poti recupera banii?
cred ca este cel mai prost film facut vreodata. O tampenie de la un cap la altul cu niste pusti care stau prinsi intr-un labirint si seara vine paianjenul sa ii pape. Si la final dupa ce se lupta, se omoara, ne dispera pe noi, afla ca sunt doar un experiment realizat de niste tampiti. Si stai ca nu s-a terminat, urmeaza partea a doua, la fel de proasta ca si prima. Iti pierzi si banii, si timpul, te si enervezi de stupiditatea scenariului, de modul in care interpreteaza actorii.
6 14
virgil.popesq pe 1 decembrie 2014 15:00
Mersi, m-ai scutit de-o cheltuiala si-un timp pierdut !
YulianHD pe 18 martie 2015 00:54
Tu macar te-ai uitat la filmu asta ? Ai inteles macar premiza filmului ? de ce acei tineri erau testati ? comentezi aiurea , arunci cu spooilere si mai si strici ziua celor care chiar au urmarit filmul ... te-ai inscris pe site'u asta doar ca sa te lauzi ca ai vazut un film la cinema ? :)) Copiii ca tine strica lumea asta .. Macar de citeai cartea , mai ziceam , da la ce intelect de maimuta pe tocuri ai ... Wherever ... si faza cu recuperatu banillor , wow de parca ai dat o avere sa vezi filmul asta .. Probabil ca la tine filmele "Scary Movie" sunt de oscar.
missaiwi pe 01 Decembrie 2014 19:35
Bun
Intersant ! M-am pomenit cu gandul undeva intre 'Jocurile Foamei' , 'Cubul' si o noua viziune S,F. Nu-i rau deloc si te cam tine in priza pe tot parcursul, asteptand cu interes sa te lamuresti asupra viziunii finale...cu ce vine nou. Film de nota 7,5, dar am dat 8 pentru faptul ca mi-a starnit interesul, tinandu-ma conectata la vizionare.
5 1
makomomo pe 07 Decembrie 2014 23:01
dezamagitor si frustrant
Ca este un film interesant cu efectele labirintului foarte tensionate nu incape discutie...insa povestea in sine este o porcarie.Sfarsitul lumii si testele unor destepti.Prea multe filme gen jocurile foamei(alta porcarie) sau Divergent...prea multe cladite pe acelasi tipar.Aici in acest film labirintul salveaza filmul...cat mai putea fi salvat, in rest,slabut si previzibil....pacat
5 8
donedwardo pe 9 decembrie 2014 01:04
Corect, asa si este toate stupizeniile de filme se copiaza unul pe altul. Cu cat avansam in timp cu atat apar filme mai slabe. Pacat, dar asta e adevarul.
makomomo pe 17 decembrie 2014 23:53
nu exista filmul perfect omule...sunt unele foarte bune si reusite insa maze nu e printre ele...
cosmina_gligan pe 10 Octombrie 2014 15:54
...
Superb.. m-a tinut cu sufletul la gura. Abia astept a doua parte :)
4 1
rafaelito88 pe 29 Noiembrie 2014 23:39
e ok filmu ,bun de vazut macar odata,actiunea e destul de interesanta si ste tine in suspans,iar finalu e cea mai buna parte
3 1
Andrei843 pe 27 Noiembrie 2014 18:33
Sincer, nu ma asteptam sa fie chiar atat de bun. Desigur, nu e o capodopera a cinematografiei, insa pe mine m-a lasat placut surprins. Plus ca e plin de mister filmul, de la inceput pana la sfarsit. Oricum, nu il ratati, nu aveti ce pierde daca il vizionati.
3 1

Spune-ţi părerea despre The Maze Runner

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Maze Runner
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells