Recomandări TV. Atmosfera romantică domină în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 23 Iul 2018
Iată cele mai bune titluri de pe micul ecran

Indiferent de cheia în care este tratată povestea, romance-ul este la putere săptămâna aceasta, fie că vorbim de musical, SF ori filme de aventuri. Iată cu ce producții s-au „pregătit” canalele TV de la noi. Nu ezitați să consultați programul TV complet pentru oferta integrală a micului ecran.

Muzical.  Mamma mia!
Luni, 23 iulie, ora 21:30, TV1000
Mamma Mia! Here We Go Again rulează pe marile noastre ecrane, așa că ce moment mai bun să vedem primul film. Cu siguranta „Mamma mia!” va poate ridica moralul, asta mai ales daca sunteti fani ABBA, fiindca productia - care distribuie nume ca Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard etc, este un musical ce foloseste hiturile celebrei formatii. Povestea in sine ajunge pe locul doi, ceea ce conteaza fiind faptul ca toata lumea (din film) se simte foarte, nemaipomenit, extrem, inimaginabil de bine.

Romance SF. Strălucirea eternă a minții neprihănite
Marţi, 24 iulie, ora 23:00, TV1000
Unul dintre filmele SF de văzut și revăzut, în regia lui Michel Gondry. Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de „spălare" a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) şi îi cere acestuia să îi şteargă şi lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-şi redescopere dragostea pentru Clementine şi organizează o „evadare" din procedura pe care Mierzwiak şi asistenţii săi (Mark Ruffalo, Elijah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârşit.

Comedie.  Bridesmaids
Miercuri, 25 iulie, ora 00:35, Film Now
Kristen Wiig este Annie, o domnișoară de onoare a cărei viață o ia razna din momentul în care, împreună cu o gașcă de Domnișoare de onoare una mai trăsnită decât alta (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey și Ellie Kemper), trebuie s-o conducă la altar pe cea mai bună prietenă a ei, Lillian (Maya Rudolph).
 
Viața lui Annie e un dezastru. Când află că prietena ei de viață s-a logodit și se va căsători, îi e clar că ea trebuie să-i fie domnișioară de onoare. Deși falită atât în dragoste, cât și financiar, Annie nu ține cont de nimic și se aruncă în tot felul de ritualuri pe cât de scumpe, pe atât de extravagante. Are doar o singură șansă să facă totul perfect, așa că e decisă să le arate și viitoarei mirese, dar și celorlalte domnișoare de onoare cât de departe se poate merge pentru cineva la care ții foarte mult.

SF. Iron Sky. Invazia
Joi, 26 iulie, ora 20:30, AMC  
Premisa este cel puţin trăsnită: la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial un grup de nazişti se refugiază pe partea întunecată a Lunii, iar acum, după ce au construit o flotă imensă de farfurii zburătoare, se pregătesc să dezlănţuie puterea celui de-al Patrulea Reich asupra omenirii.

Aventuri. The Maze Runner
Vineri, 27 iulie, ora 21:30, PRO TV
Plotul este similar cu cel din The Cube: un grup restrâns, menţinut într-un spaţiu restrâns (de data aceasta - „Poiana”) de către un grup autoritar (invizibil, dar totuşi existent) care i-a introdus acolo şi care deţine mijloacele de a-i supraveghea. Din acest perimetru o tentativă de evadare rămâne posibilă, dar numai prin depăşirea unor probe care constau în eludarea unor pericole concrete (păianjeni biomecanici şi capcanele unui labirint care îşi schimbă forma de la o zi la alta). Ca şi în Jocurile Foamei, personajele fac parte dintr-un joc regizat şi urmărit, iar ceea ce face diferit The Maze Runner de Jocurile Foamei este lipsa memoriei personajelor. Similar cu Împăratul Muştelor în sensul în care descrie o societate juvenilă (adolescenţi) şi masculină (băieţi), în care se impun lideri cu temperament diferit, dintre care unul aderă la principiile morale (Thomas în The Maze Runner sau Ralph în Împăratul Muştelor) iar celălalt este imatur, violent şi lipsit de scrupule (Gally în The Maze Runner şi Jack în Împăratul Muştelor). Totuşi, societatea tinerilor din Labirintul: Evadarea este (aparent) bine organizată, iar majoritatea membrilor sunt inteligenţi, binevoitori şi capabili să ia decizii corecte - poate şi datorită faptului că sunt aleşi în prealabil.

Dramă. A Separation
Sâmbătă, 28 iulie 20:00, TVR 3
Nader şi Simin, un cuplu din Teheran, sunt pe punctul de a divorţa, pentru că femeia îşi doreşte să plece cu fiica lor din ţară, iar bărbatul nu e de acord. Când divorţul le este respins, Simin se întoarce să locuiască la părinţii ei, iar Nader, trezindu-se singur, angajează o tânără femeie să aibă grijă de tatăl său bolnav de Alzheimer. Dar bărbatul nu ştie că noua menajeră nu este doar însărcinată, ci mai şi lucrează fără permisiunea soţului ei. Curând, Nader se va trezi prizonier într-o reţea de minciuni, manipulare şi confruntări publice.

Dramă. La piel que habito
Duminică, 29 iulie, ora 22:10, TVR 2
Pedro Almodóvar renunţă la comedie şi intră pe terenul dramei cu La Piel qui habito, distribuindu-l pe Antonio Banderas în rolul unui Frankenstein interesat de crearea unui nou tip de piele artificială. Filmul a rulat în premieră mondială la Cannes.

De când soţia i-a murit într-un accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, reuşeşte să cultive o piele care funcţionează ca un scut eficient împotriva tuturor agenţilor externi. Însă Robert mai are nevoie de ceva: lipsă de scrupule, un complice şi un cobai. Scrupulele n-ar fi o problemă. Marilia, femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, e complicele perfect. Cât despre cobaiul uman... doctorul Ledgard are de răzbunat moartea fiicei lui, după ce aceasta este violată. Inspirat din romanul lui Thierry Jonquet din 1995, "Mygale".


Exploreaza subiecte similare:

Bridesmaids, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Mamma mia!, The Maze Runner, La piel que habito, Pedro Almodóvar, Iron Sky, A Separation

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells