A Separation

(2011)

Nader și Simin, o despărțire

Poster A Separation Postere A Separation

Sinopsis A Separation

Nader and Simin, a Separation

Când soția îl părăsește, Nader angajează o tânără femeie să aibă grijă de tatăl său bolnav. Dar bărbatul habar n-are că noua menajeră nu este doar însărcinată, ci că și lucrează fără permisiunea soțului ei. Curând, Nader se va trezi prizonier într-o rețea de minciuni, manipulare și confruntări publice.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.3
Un premiu şi o nominalizare Oscar, un premiu Globul de Aur, 3 premii Berlin
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Nader and Simin, a Separation
  • Jodaeiye Nader az Simin
  • Nader şi Simin: O despărţire
  • Jodaeiye Nader az Simin

Produs de

Asghar Farhadi

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Memento Films

Țara

Iran

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
MrJuVe pe 03 Iunie 2011 20:24
Fabulos!
Isi merita cu prisosinta cele 3 premii de la Berlin. Tumultumul de teme abordate, coroborat cu jocul impecabil al actorilor face acest film sa fie unul dintre cele mai bune noi aparitii. Sigur ca fanii blockbuster-urilor nu-l vor gusta, dar il recomand calduros tuturor cinefililor, pentru intensitatea lui si pentru ca te face sa iti pui anumite intrebari, plus ca te face sa te gandesti ce-ai face intr-o situatie asemanatoare.
17 3
aayana pe 22 Ianuarie 2014 17:01
Nader și Simin sunt în fața judecătorului. Soția își dorește să plece din țară pentru a-i oferi un viitor mai bun fiicei de 11 ani. Nader vrea să rămână acasă, să aibă grijă de tatăl său bolnav de Alzheimer. Dacă singuri nu au reușit să cadă de acord asupra soluțiilor, judecătorul trebuie să asculte povestea, să ofere soluții.

Dar totul abia de aici începe. Problema inițială, ce părea mai mult o neînțelegere între doi copii de grădiniță, ia amploare. Factorii externi, care în mod normal ar fi trebuit să-i unească pe cei care susțin că se iubesc, îi îndepărtează pe cei doi soți, puțin câte puțin.

Simin pleacă de acasă. Fiica lor, Termeh, rămâne cu tatăl. Ea este singurul liant între părinți, un fel de purtător de cuvânt al judecăților morale din casă. Nader trebuie să aibă grijă de Termeh și de… citeşte

7 1
nowzen pe 30 decembrie 2017 23:52
Excelent ai punctat!!!
cosmin742000 pe 07 Ianuarie 2012 10:21
Recunosc ca am privit cu scepticism filmele iraniene pana acum .E unul din singurele puncte in comun pe care le-am avut cu Alex Leo Serban .Adica una doua cum iese un film iranian , cum ia un premiu si toata lumea e data pe spate de ce a mai iesit din Persia.Nu zic ca iranienii ar scoate filme proaste , am vazut cateva care mi-au placut toate,dar parca , in ultimii ani au fost mereu exagerat de laudati. Situatia cu acest film sta insa in felul urmator : niciodata nu i se vor aduce atatea laude pe cate merita.Oricat de sincer de laudat ar fi , niciodata laudele nu ii vor releva cu adevarat valoarea.Mai zic doar atat finalul numai face mai mult decat toata cinematografia americana luata la un loc.Filmul se termina exact cum am vrut eu sa se termine si acest lucru m-a surprins foarte foarte mult.
6 7
wildinthecountry pe 17 Octombrie 2012 13:42
x
Multi au zis despre acest film ca ar fi cel mai bun din 2011.
Acum ca l-am vazut si eu ...pot sa confirm acest lucru.
Finalul filmului , intensitatea lui si interpretarea actorilor m-au lasat perplex.
Obligatoriu de vizionat, indiferent ca-ti plac sau nu filmele iraniene !

5 3
Ammelie pe 22 Februarie 2012 10:33
A Separation (2011)
Un film interesant, mai ales prin faptul ca iti prezinta o realitate necunoscuta. Sau macar nefamiliara. Ritmul lent, insistentele pe taceri si priviri, dramele prezentate subtil - toate m-au facut sa aseman acest film cu unul romanesc. Interesant. 7/10
4 0
Utube pe 22 Aprilie 2012 12:52
Acest film este o dramă, foarte bine realizată, care întrece cu mult aşteptările chiar şi ale cinefililor iubitori ai acestui gen prin naturaleţea, realitatea şi simplitatea surprinderii cotidianului. Personajele principale ale peliculei sunt membrii unei familii, soţ şi soţie, care au o fată de 11 ani iar soţia doreşte să emigreze în altă ţară deoarece consideră nepotrivite condiţiile din ţara în care trăiesc, pentru a-şi creşte fiica, dar soţul refuză să emigreze deoarece trebuie să-şi îngrijească tatăl bolnav de Alzheimer. Prima contradicţie – dramă a peliculei.

După cum se poate observa, povestea, la început, este foarte simplă dar ceea ce urmează complică dramatic situaţia şi are darul de a ţine cinefilul nemişcat din faţa ecranului până la finalul filmului şi chiar până la terminarea derulării scrisului final.… citeşte

4 1
Stephen2D pe 01 Noiembrie 2015 01:32
A Se par a ti o n
   A
Se
par a

ti o
n      

3 0
Sylvester77 pe 13 Ianuarie 2012 00:48
10
Un film si un final excelent.... In fata parintilor nu te poti decide cu cine ramai. Copilul, cu dragostea lui curata ii doreste pe amandoi !
3 1
kasmyn pe 02 Mai 2013 14:54
un film foarte bun
O DRAMA IRANIANA FOARTE BUNA DESPRE RELATIILE INTERFAMILIALE SI INTERPERSONALE!!
3 2
stalex pe 06 Aprilie 2013 22:43
Un singur lucru pot spune dupa ce am vazut acest film: m-a lovit ceva, si nu stiu ce. Ceva mare, atat pot zice. Foarte, foarte bun. Scenariu teribil, dar si imaginea, interpretarea ... totul.
3 2
flushingm pe 19 iunie 2014 01:30
e hai sa nu exageram! ce dreaq!
elmedico pe 16 Iunie 2012 01:39
Un film foarte bun, dar nota de pe metacritic de 9,5 mi se pare exagerata!
2 0
takk_33 pe 08 Ianuarie 2012 01:43
A Separation este un film puternic despre oameni care se aduc intr-o situatie complicata ce le zdruncina viata.
Este o drama umana care se poate intampla oriunde in lumea aceasta, chiar ar putea fi suparator cat de usor gasesti tangente cu propria-ti viata.
Ca film este bine facut, chiar excelent, arata si se misca bine. Nu prea avem coloana sonara dar la o poveste atat de angrenanta nu-i trebuia mai mult. Chiar m-a surprins cat de buna e povestea, regizorul temporizand-o bine și adaugand-ui o nota de mister. Ceva as zice totusi despre actorie, desi au fost niste prestatii fantastice, ca din partea lui Shahab sau a celor doua fete, cei doi principali mi sau parut cam slabi; prea rezervați cand nu trebuia. Totusi, oi fi eu ignorant, nu conosc oamenii din Iran, or fi inspirati din realitate. Dar daca e asa, mi s-a parut ciudat ca au impins atat de multe greutati pe o fata de 11 ani.

2 0
Ghemot pe 01 Decembrie 2013 00:31
Capodoperă!
Este primul film autentic oriental pe care l-a vazut si m-a fascinat complet!
Cu siguranta isi merita Oscarul, si ca sa fiu mai sincer, dupa parerea mea este cu mult peste „Argo”.
Cu niste actorul complet necunoscuti, acest film este de-a dreptul magnific!
Bravo lor!!!

2 3
flushingm pe 19 iunie 2014 01:31
na la asta! ho la loc!
cotzofica pe 27 Ianuarie 2015 09:32
Un film interesant. Nu am văzut toate filmele străine nominalizate la Oscar în anul repectiv, dar cred că merită premiul. Mi-a plăcut mult maturitatea în gândire a fiicei de 11 ani (fizic pare că are mai mult). Recomand.
1 1
BitterCandy pe 04 Aprilie 2014 22:50
Un film plin de umanitate si naturalete care te izbeste de realitatea cruda a relatiilor interpersonale si unde, ca si in majoritatea cazurilor din viata de zi cu zi, nu exista personaje "bune" sau "rele" ci doar oameni care lupta pentru un trai mai bun.
1 1

Spune-ţi părerea despre A Separation

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu A Separation
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells