Articole The Pineapple Express

(2008)

Pineapple Express: O afacere riscantă

Principalii realizatori

DAVID GORDON GREEN (regia) și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun film din partea New York Film Critics și premiul Discovery la Festivalul internațional de film de la Toronto, pentru filmul ce a constituit debutul său regizoral, George Washington.

Cel mai recent film al său este Snow Angels, cu Sam Rockwell și Kate Beckinsale, care a apărut pe marile ecrane la începutul anului, după ce a fost prezentat la Sundance Film Festival.

Printre alte filme regizate de el se număra Undertow, în care au jucat Dermot Mulroney și Jamie Bell, și care a fost selectat pentru festivalurile de la Toronto și New York și All the Real Girls, care a primit două premii ale juriului la Sundance Film Festival, în 2003, avându-i pe generic pe Paul Schneider și Zooey Deschanel.

JUDD APATOW (producția/ideea filmului) a debutat ca regizor odată cu succesul de casă al verii anului 2005, The 40-Year-Old Virgin, film care a fost urmat apoi de Knocked Up, al casei de producție Universal. Următorul film la care va lucra în calitate de regizor și producător este Funny People, cu Adam Sandler, Leslie Mann și Seth Rogen, la care vor începe filmările în septembrie.

Apatow a contribuit de curând la scenariul filmului You Don't Mess with the Zohan. De asemenea a produs filmele: Step Brothers, sau Forgetting Sarah Marshall, care a fost lansat în aprilie, comedia lansată în decembrie "Walk Hard: The Dewey Cox Story" (un film la al cărui scenariu a și colaborat), Superbad, hitul verii trecute, sau hitul verii 2006 Talladega Nights: The Ballad of the Ricky Bobby, sau Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, pelicula din 2004.

Printre proiectele la care lucrează Apatow se află Year One, care va fi lansat în 2009.

SETH ROGEN & EVAN GOLDBERG (producția executivă/scenariul/povestirea) au crescut de mici împreună, în Canada și au scris primul lor scenariu, Superbad, la vârsta de 15 ani. Superbad a fost produs tot de cei doi și a fost difuzat de Columbia Pictures în vara anului 2007, fiind întâmpinat cu entuziasm de public și critică și înregistrând încasări de 120 milioane dolari.

Rogen a participat și la scenariul filmului Drillbit Taylor, regizat de Owen Wilson, difuzat de Paramount Pictures la începutul anului și a fost co-producător pentru hitul lui Apatow, The 40-Year-Old Virgin. Rogen și Goldberg au mai produs și smash-hit-ul Knocked Up, scris și produs de Apatow, în care au jucat Rogen, Katherine Heidl, Leslie Mann și Paul Rudd. De asemenea ei vor produce și următorul film al lui Apatow, Funny People, în care rolurile principale vor fi deținute de Rogen și Adam Sandler.

Urmatorul proiect al celor doi, in calitate de scriitori si producatori este The Green Hornet, care este programat sa apara pe ecrane pe 25 iunie 2010, sub egida Columbia Pictures.

Provenind din Carolina de Nord, TIM ORR (imaginea), a studiat cinematografia la North Carolina School of the Arts School of Filmmaking. El a fost nominalizat la premiul Independent Spirit Award pentru primul sA£u film, George Washington, regizat de David Gordon Green. Apoi au urmat filmul premiat al lui Peter Sollett, Raising Victor Vargas, urmat în 2001 de All the Real Girls, pelicula premiată la Festivalul de film Sundance.

Recent, imaginea creată de Orr a putut fi admirată în cel de-al patrulea film al lui David Gordon Green, Snow Angels, și în Year of the Dog, al lui Mike White. În prezent el filmează Observe and Report, cu Seth Rogen, în regia lui Jody Hill.

CRAIG ALPERT (montajul) a lucrat anterior cu Judd Apatow la hit-ul Knocked-Up. Printre filmele la care și-a adus contribuția se numără: Borat, The 40-Year-Old Virgin și Meet the Fockers. Realizările sale vor putea fi apreciate și în filmul Yes Man, cu Jim Carrey.

GRAEME REVELL (muzica) a devenit celebru de când a compus pentru prima oară muzică de film, pentru thrillerul australian Dead Calm, pentru care a obținut versiunea australiană a premiului Oscar. El a continuat să compună muzică pentru filmele unor mari regizori cum ar fi: John Woo, Wim Wenders, Robert Rodriguez, Ted Demme și Michael Mann.

Printre numeroasele filme la care a lucrat se număra: Strange Days, The Crow (pentru care a colaborat cu Jane Siberry la balada "It Can't Rain All the Time"), From Dusk Till Dawn, The Bascketball Diaries, Hard Target, The Hand That Rocks the Cradle, The Craft, Until The End of the World, The Saint (film pentru care a conlucrat din nou cu regizorul Philip Noyce, care a realizat Dead Calm), Chinese Box, The Negociator, The Seige, The Insider, Red Planet, High Crimes și Out of Time (ambele pentru regizorul Carl Franklin), Double Take, Blow, Below, Human Nature, Lara Croft: Tomb Raider, Collateral Damage, Daredevil, Sin City, The Adventures of Sharkboy and Lavagirl (3D), și Grindhouse: Planet Terror (unde s-a reîntâlnit cu regizorul Robert Rodriguez), Bordertown și documentarul Darfur Now.

De curând, Revell a compus muzica pentru The Ruins, Street Kings, cu Keanu Reeves și Forest Whitaker și Days of Wrath, în regia Celiei Fox, care va apărea în curând.

Dovedind ca muzica sa poate transcende genurile, Revell a compus și muzica pentru prima serie din serialul de televiziune "CSI:Miami", contribuind în acest fel la succesul CBS și al lui Jerry Bruckheimer.

Sinopsis Distribuție
jinglebells