Articole The Pineapple Express

(2008)

Pineapple Express: O afacere riscantă

Motor

„Judd spune ca lui nu-i place sa faca filme de actiune pentru ca se teme sa nu se raneasca actorii, dar Pineapple Express – care parea la inceput ca va fi o comedie cu cateva elemente de actiune – a devenit pe parcurs un adevarat film de actiune”, spune Shauna Robertson.

Rogen nu si-a precupetit abilitatile fizice pentru asta. „Iubesc filmele de actiune”, spune Rogen si „chiar daca stiam ca Pineapple Express va fi un film amuzant, nu vroiam sa ne batem joc de secventele de actiune – chiar vroiam sa facem un film de actiune. Pentru a-l face cat mai haios, unele scene au intorsaturi prostesti, dar ele nu schimba senzatia de palpitant si pe alocuri chiar de infricosator a filmului.”

Franco, care are cea mai mare experienta in acest gen de filme spune ca pentru el Pineapple Express a fost cel mai palpitant film din cariera sa de pana acum. „Se pare ca aici este mult mai multa actiune decat in Spider – Man numai pentru faptul ca genul filmului este diferit. In Spider – Man filmarile unei secvente de actiune durau o luna si jumatate, pe cand in Pineapple Express ne-au luat trei-patru zile si nu am folosit fundal verde ca in alte filme. Aici totul este mai realist si mai sordid. Chiar da senzatia de film de actiune.”

Desi actorii au facut ceva antrenamente, ei nu trebuia sa se antreneze prea mult. „Era important ca ei sa nu para niste profesionisti. Daca Dale s-ar fi comportat ca un adevarat pistolar, cu mitraliera in mana, atunci scena nu ar mai fi fost de loc nostima,”spune Rogen. „Asa ca spuneam: ‚Nu ne dezvalui decat atat cat trebuie ca ca nu ne ranim. Iar eu aveam din copilarie suficienta experienta la karate, pentru a nu-i da coate in cap lui Gary Cole din greseala. Ne-am antrenat exact cat a trebuit, dar in nici un caz prea mult, ca sa nu parem niste profesionisti.”

Din punctul de vedere al lui Gary Hymes, un coordonator de cascadorii cu multa experienta, care a lucrat la filmele Jurassic Park, Speed, The Italian Job, sau The One al lui Jet Li, Pineapple Express nu s-a zgarcit cu scenele de actiune. „Cand am fost contactat si invitat sa colaborez la film, nu era vorba decat de trei secvente de actiune, era ceva foarte cuminte. Dar dupa aceea, am inceput sa dezvoltam cele trei secvente, care au crescut si s-au extins pana cand, in final, ceea ce trebuia sa fie o comedie cu ceva actiune, a devenit un film de actiune cu accente comice.”

Pana la urma, totii actorii s-au descurcat foarte bine. „Suntem norocosi ca avem asemenea actori fabulosi, care sunt totodata si mari atleti”, spune Hymes. „Seth a realizat singur 80 % din cascadoriile sale din film, iar Gary Cole si-a realizat si el multe dintre ele. Rareori ai ocazia sa lucrezi la un film in care actorii sa fie in stare sa execute o proportie atat de mare din cascadorii.”

Asta nu inseamna ca nu au fost si cateva cucuie sau vanatai. „Eu mi-am fracturat un deget,” spune Rogen. „Danny si-a spart capul in timpul unei evadari. Franco a intrat intr-un pom in prima saptamana a filmarilor, asa ca s-a ales cu copci pe frunte.”

Distribuție Despre producție
Film - The Pineapple Express

The Pineapple Express

(2008)
Pineapple Express: O afacere riscantă
7.0 664 voturi 33 păreri
jinglebells