Articole The Pineapple Express

(2008)

Pineapple Express: O afacere riscantă

Distribuție

SETH ROGEN (Dale), actor, scenarist și producător, a deținut rolul principal, alături de Katherine Heigl, în Knocked Up, care a înregistrat încasări de 150 milioane dolari la box office. El a contribuit la scenariu, la producția executivă și a jucat în hit-ul de tineret Superbad , o comedie semi-autobiografică, care a încasat peste 120 de milioane dolari.

La începutul acestui an, Rogen a jucat rolul povestitorului din fantezia The Spiderwick Chronicles. De asemenea, el și-a împrumutat vocea unor personaje din filmele de animație Horton Hears a Who! și Kung Fu Panda. Rogen a mai contribuit și la scenariul comediei produse de Apatow, Drillbit Taylor, cu Owen Wilson.


Rogen și-a început cariera în Vancouver, abordând genul de stand-up comedy, la frageda vârstă de 13 ani. După ce s-a mutat la Los Angeles, el a jucat roluri secundare în comediile de televiziune ale lui Judd Apatow, "Freaks and Geeks" și "Undeclared", care i-au conturat lui Rogen reputația pentru roluri de ratați, dezertori sau oameni obișnuiți. La 18 ani, dovedind abilitA£ti de realizator, Rogen a fost cooptat în corpul de scenariști ai filmului "Undeclared".

În 2005, Apatow l-a distribuit pe Rogen în comedia sa de mare succes The 40-Year-Old Virgin, care s-a clasat pe locul 1 în ceea ce privește încasările internaționale de 165 milioane dolari. Cu Rogen în rol de co-producător, filmul a fost ales printre cele 10 reușite cinematografice ale anului de către AFI și a câștigat titlul de Cel mai bun film de comedie, la festivitatea Critics Choice Awards. În același an, pelicula a fost nominalizată la un premiu Emmy pentru cel mai bun scenariu de comedie, muzical și varietăți, la festivitatea "Da Ali G Show", de la HBO.

La 26 de ani, canadianul se afla printre primii din generația sa la categoria comedie, în calitate de scenograf, producător și actor. În curând el va putea fi urmărit: în filmul regizorului și scenaristului Kevin Smith, Zack and Miri Make a Porno, alături de Elisabeth Banks, care e programat la difuzare în acest an, de Halloween; în filmul regizorului Jody Hill, Observe and Report, alături de Anna Faris; și în Funny People, următorul film al lui Apatow, care va fi aici regizor, dar și scenarist și producător, și în care Rogen va fi de asemenea co-producător executiv. Vocea lui se va afla pe coloana sonoră a filmului de animație al casei DreamWorks Animation, Monsters vs. Aliens. Rogen va mai juca și în The Green Hornet, un proiect la care lucrează scenariul și producția, împreună cu partenerul său Evan Goldberg și care este programat să apăra pe piață la 25 iunie 2010, sub egida Columbia Pictures.

JAMES FRANCO (Saul) se reîntâlnește cu Judd Apatow și cu Seth Rogen, cu care a mai lucrat în renumitul film al NBC, "Freaks and Geeks".

Recent, Franco a reluat rolul lui Harry Osbourne din blockbuster-ul Spider-Man 3. În curând, el va juca, alături de Sean Penn, în Milk, filmul regizorului Gus Van Sant, și va apărea în Nights in Rodanthe, cu Diane Lane și Richard Gere.

Franco a obținut un Golden Globe pentru cel mai bun actor dintr-un film de televiziune, pentru portretizarea lui James Dean în filmul biografic TNT cu același nume. Pentru interpretarea memorabilă a acestui rol a mai primit și nominalizări la premiile Emmy și Screen Actors Guild.

Printre alte roluri interpretate de Franco se număra cele din filmele In the Valley of Elah, al lui Paul Haggis, drama The Dead Girl, An American Crime, dramă inspirată de primul război mondial Flyboys, clasicul film de dragoste Tristán and Isolde, dramă navală Annapolis, filmul The Great Raid al lui John Dahl, The Company al lui Robert Altman, Sonny, debutul regizoral al lui Nicholas Cage, ca și filmul City by the Sea, jucat alături de Robert De Niro, sau filmul produs de Martin Scorsese, Deuces Wild.

GARY COLE (Ted) este cunoscut pentru întruparea a două personaje notorii ale lumii cinematografice: autoritarul Mike Brady din The Brady Bunch și nemilosul șef Bill Lumbergh, din Office Space.

Recent, el a apărut în Breach și Talladega Nights:The Ballad of Ricky Bobby și în filmul pe DVD American Pastime, iar în curând va apărea pe marile ecrane în Forever Strong.

Printre filmele în care a jucat se număra: Mozart and the Whale, The Ring Two, Cry Wolf, Dodgeball: A True Underdog Story, Win a Date with Tad Hamilton!, One Hour Photo, I Spy, A Simple Plan, The Gift și In the Line of Fire.

ROSIE PEREZ (Carol) a jucat recent pe marele ecran în pelicula lui Brad Furman, The Take, alături de John Leguizamo, Tyrese Gibson și Bobby Cannavale. De curând. Perez a obținut critici bune pentru interpretarea sa din rolul Googie Gomez, din "The Ritz", spectacolul de pe Broadway, jucat alături de Kevin Chamberlain.

Perez a primit felicitări din partea criticii pentru debutul său regizoral cu Yo Soy Boricua Pa'que Tu Lo Sepas!, un film documentar închinat mândriei naționale a portoricanilor. Povestit de Jimmy Smits, filmul relevă istoria încâlcită și controversată a relației dintre Porto Rico și Statele Unite. Yo Soy Boricua Pa'que Tu Lo Sepas! A fost cel mai vizionat film la Festivalul de film din Tribeca.

Pe marele ecran, interpretarea lui Perez din Fearless, al lui Peter Weir, i-a adus nominalizări la premiul Academiei de Film și Golden Globe. Printre celelalte filme în care a mai jucat se număra: Human Nature, Riding în Cars with Boys, Do the Right Thing, Night on Earth, White Men Can't Jump, Untamed Heart și It Could Happen to You.

Perez și-a început cariera în calitate de coregraf pentru artiști cum ar fi Bobby Brown, LL Cool J și Diana Ross. Tot ea a făcut coregrafia și a regizat „Fly Girls” pentru emisiunea „In Living Color” de la Fox Television, spectacol pentru care a primit NAACP Image Award și nominalizări la premiul Emmy.

DANNY Mcbride (Red) a jucat anterior în filmele lui David Gordon Green, All the Real Girls și The Foot Fist Way, cărora le-a scris și scenariul împreună cu regizorul Jody Hill.

Mcbride a apărut recent în producțiile Paramount: Hot Rod, Drillbit, și The Heartbreak Kid. În curând, el va putea fi văzut în Tropic Thunder, iar de curând a încheiat filmările la Last of the Lost, alături de Will Ferrell.

Principalii realizatori Motor
jinglebells