Articole The Last House on the Left

(2009)

Ultima casă pe stânga

Despre distribuție și echipa de producție

TONY GOLDWYN (Dr. John Collingwood) are o lungă și prosperă carieră în actorie și regie. Este nepotul pionierului în cinematografie Samuel Goldwyn și personal, a devenit peste noapte o senzație în film cu modul în care l-a portretizat pe maleficul Carl Bruner, în filmul Ghost, jucând alături de Demi Moore și Patrick Swayze. A jucat apoi în filme de remarcat cum sunt „The Last Samurai” cu Tom Cruise, „The Pelican Brief” cu Julia Roberts, „Nixon” de Oliver Stone, cu Sir Anthony Hopkins, „The 6th Day”, „Bounce” cu Ben Afleck, „Kiss the Girls” cu Ashley Judd și Morgan Freeman.
Goldwyn a apărut în roluri episodice în seriale de succes, printre care „Law and Order: Criminal Intent”, „Dexter”, „The L World”, „Without A Trace”, „Frasier”, „Tales From the Crypt” și „Murphy Brown”.
Goldwyn l-a portretizat pe Neil Armstrong în miniseria „From the Earth to the Moon” și l-a interpretat pe vicepreședintele Clifford în „Truman”. A mai apărut la televiziune în „A Woman of Independent Means”, „Doomsday Gun”, „Vault of Horror”, „Love Matters”, „Taking the Heat” și „The Song of the Lark”.
În prezent, Goldwyn regizează „Betty Anne Waters” cu Hilary Swank.

MONICA POTTER (Emma Collingwood) este originară din Ohio, fiind una dintre cele mai talentate și versatile actrițe de film și televiziune. A jucat în senzația box-office „Saw” și alături de Morgan Freeman în „Along Came A Spider”, de Lee Tamahori. A apărut și în comedii de familie, cum este „Zach Adams” unde a jucat alături de Robin Williams.
Palmaresul actriței include „I’m Lucy” cu Gael Garcia Bernal, „Heaven or Vegas”, „Without Limits” cu Billy Crudup; „The Very Thought Of You”, „A Cool, Dry Place” cu Vince Vaughn. „Con Air” cu John Cusack și Nicolas Cage.
La televiziune, Potter a apărut în „Boston Legal” de David E. Kelley, timp de câteva sezoane, iar pentru prestația sa a fost nominalizată la premiul pentru debut în serial de comedie din partea SAG.

SARA PAXTON (Mari Collingwood) este o tânără actriță foarte talentată care a devenit binecunoscută pentru rolul din „Aquamarine”, unde a apărut alături de Emma Roberts. A jucat cu Leslie Nielsen în „Superhero Movie” și cu Amanda Bynes și Matt Long în comedia Universal Pictures „Sydney White”.
Paxton a primit o nominalizare la premiul Emmy pentru modul în care a portretizat personajul Darcy Fields în „Darcy’s Wild Life”.
A mai jucat în producții de televiziune de succes „Malcolm in the Middle”, „Will and Grace”, „CSI: Crime Scene Investigation” și „CSI: Miami”.
Paxton a apărut în roluri principale din „Greetings From Tucson” și „Summerland”.

Anul 2007 a fost ca o explozie pentru actorul GARRET DILLAHUNT (Krug) cu roluri în două filme importante: „No Country For Old Men” de Joel și Ethan Coen, și „The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford” de Andrew Dominik.
Dillahunt a debutat în cinema cu pelicula „The Believer”, cu Ryan Gosling.
Actorul a fost o prezență populară în televiziune, în principal datorită celor două roluri în serialul Deadwood: cel al lui Jack McCall și Francis Wolcott; se pare că regizorului David Milch i-a plăcut prestația lui Dillahunt încât l-a readus în rolul lui Wolcott după ce personajul McCall a fost ucis! În prezent, Dillahunt interpretează rolul principal din „Terminator: The Sarah Connor Chronicles.
A mai jucat în „John From Cincinnati”, „The Book of Daniel” (interpretează rolul lui Iisus Hristos, alături de Aidan Quinn).
Dillahunt urmează să apară în „The Road”, un film în care joacă și Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall și Guy Pearce.

AARON PAUL (Francis) îl potretizează pe Jesse Pinkman în serialul „Breaking Bad” și joacă rolul lui Scott în „Big Love”.
A mai jucat în „Mission: Impossible III”, „Van Wilder”, „K-Pax” cu Kevin Spacey și Jeff Bridges.
Paul a apărut în „Ghost Whisperer”, „Bones”, „Sleeper Cell”, „Criminal Minds”, „Joan of Arcadia”, „Veronica Mars”, „Line of Fire”, „ER”, „CSI: Miami”, „NYPD Blue”, „Judging Amy”, „The X Files”, „3rd Rock from the Sun”, „Melrose Place” și „Beverly Hills, 90210”.

DENNIS ILIADIS este un regizor grec ce a debutat în America cu filmul „ULTIMA CASA PE STANGA”. Filmul său controversat „Hardcore”- ce descrie viața a patru prostituate adolescente din Grecia de astăzi- a fost numit de Variety Critics’ Choice unul dintre cele mai bune filme noi europene în 2005.
Iliadis s-a născut la Atena, și a crescut în Atena, Rio de Janeiro și Paris. A studiat economia politică și filmul la Universitatea Brown și apoi regie de film la Royal College of Art din Londra.
Filmul său de absolvire „Ole” a câștigat European Film Comet Award și a fost distribuit în toată Europa. A urmat un film scurt „Morning Fall” a fost distins cu Greek Director’s Guild award.
Iliadis a realizat peste 100 de reclame pentru clienți importanți ca Volkswagen, Toyota, PepsiCo, Amstel, Daihatsu.


ADAM ALLECA (scenariu) se pregătește pentru debutul în cariera de regizor cu „Standoff” la Cinamour Entertainment. De asemenea, se ocupă de un serial de televiziune original împreună cu Lorenzo di Bonaventura (Hardlove & Burnside). Alleca a dezvoltat proiecte cu Michael Bay, Jerry Weintraub și Michael De Luca.
A vândut scenarii producătorului Richard Saperstein (The Samaritan) și scrie o carte de benzi desenate pentru Archaia Studios Press („Serpent Highway”)

CARL ELLSWORTH (scenariu) a scris scenariul pentru marele hit DreamWorks „Red Eye” în regia lui Wes Craven. Ellsworth a mai scris în colaborare scenariul hitului „Disturbia” în regia lui D.J. Caruso cu Shia LaBoeuf în rolul principal.
Palmaresul său de televiziune cuprinde „Buffy the Vampire Slayer” și „Xena: The Warrior Princess”. A mai scris scenariile câtorva episoade din serialul de animație pe computer „Star Wars: The Clone Wars”.
Ellsworth lucrează în prezent la o adaptare a seriei de benzi desenate „Y: The Last Man” pentru New Line Cinema.

JOHNNY BREEDT (scenografie) este sud-african și a realizat scenografia din „Hotel Rwanda” de Terry George, cu Don Cheadle; „Catch A Fire” cu Tim Robbins și Derek Luke; „Primevil”; „The Breed”, „Duma” și „Sumuru”.
A fost art director pentru „I Dreamed of Africa”, „Octopus 2: River of Fear”, „Hard Cash” și „The Grey Zone”.

JOHN MURPHY (muzica) a debutat în muzica de film la 23 de ani cu coloana sonoră premiată a succesului britanic „Leon the Pig Farmer”
A realizat coloana sonoră din Snatch, după care a lucrat în afara Los Angeles, alternând muzica de orchestră cu propria formație.
Recent, Murphy a realizat coloana pentru „Sunshine” de Danny Boyle, „28 Weeks Later”, „Miami Vice” de Michael Mann, „Guess Who”, „The Man” și „Millions”.
Murphy a câștigat câteva premii pentru cea mai bună muzică originală, inclusiv Silver Award (premiul întâi) la Cannes Lions International Advertising Festival, premiul britanic C & AD și Palme D’Or. A fost nominalizat la Ivor Novello Award, Royal Television Society Award și Brit Award pentru cea mai bună coloană sonoră (Lock, Stock and Two Smoking Barrels).
Murphy a mai semnat muzica din „Basic Instinct 2”, „City By the Sea”, „New Best Friend”, „All About Benjamins”, „Mean Machine”, „Strumpet”. „Dinner In Purgatory”.

Sinopsis Note de producție
jinglebells