The Disaster Artist

(2017)

Un artist numit dezastru

Poster The Disaster Artist Postere The Disaster Artist

Sinopsis The Disaster Artist

Mai mult
The Disaster Artist RO

Regizorul James Franco ecranizează pentru marile ecrane povestea reală şi deopotrivă tragicomică din spatele lui Tommy Wiseau, un outsider al industriei cinematografice al cărui vis a fost dintotdeauna acela de a fi acceptat de industria hollywood-iană ca un veritabil realizator de film.

"Un Artist Numit Dezastru" transformă această realitate într-un tribut adus prieteniei, libertăţii de exprimare artistice şi visurilor aparent imposibile devenite realitate. "Un Artist Numit Dezastru" are la bază…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
O nominalizare Oscar, un premiu şi o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile
Dave Franco Dave Franco Greg / 'Mark' James Franco James Franco Tommy / 'Johnny' Seth Rogen Seth Rogen Sandy
Ari Graynor Ari Graynor Juliette / 'Lisa' Alison Brie Alison Brie Amber Zac Efron Zac Efron Dan / 'Chris-R'
Sharon Stone Sharon Stone Iris Burton Kristen Bell Kristen Bell Kristen Bell Josh Hutcherson Josh Hutcherson Philip / 'Denny'
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Masterpiece

Produs de

New Line Cinema

Distribuitorul international

Warner Bros.

Distribuit in Romania de

Vertical Entertainment

Țara

SUA

Box office The Disaster Artist

Weekend premieră (08.01.2018)
  • Loc 10
  • Spectatori 5.834
  • Încasări (RON) 115.136,73
Total
  • Spectatori 10.572
  • Încasări (RON) 202.604,46
  • Încasări (USD) 53.258,42

Părerea criticului

StefanDo pe 15 Ianuarie 2018 00:08
O parte a publicului va eticheta cu siguranţă filmul lui James Franco, deja premiat la irelevantele Globuri de Aur, drept trăsnaia iernii din cinematografele noastre. Ajută puţină informaţie de context, dar nu cu totul, pentru că The Disaster Artist/Un artist numit dezastru pare făcut mai degrabă pentru industria filmului, cu toţi profesioniştii ei, decât pentru marele public. Iată mai jos ce te-ar putea atrage şi intriga la premiera de vineri.

Dacă nu ai auzit niciodată de "inclasabilul" The Room (un lungmetraj de fapt cât se poate de clasabil la rubrica "filme uluitor de proaste") şi de la fel de inclasabilul regizor Tommy Wiseau, atunci probabil că The Disaster Artist nu prea are ce să-ţi spună. Zicem de la început că filmul lui James Franco retrasează improbabilii paşi care au dus la naşterea unuia dintre cele mai celebre filme cult din toate… citeşte

4 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
woodstar pe 10 Ianuarie 2018 15:59
Despre prietenie si implinirea viselor
Actorul, producatorul si regizorul James Franco revine pe marile ecrane cu al sau The Disaster Artist, un film ce spune povestea din spatele "celui mai bun film prost" facut vreodata, The Room. Aflam cum s-au intalnit Tommy Wiseau si Greg Sestero si aflam cum au reusit sa faca acest film care este considerat un "cult clasic".

Castigatorul Globului de Aur pentru "Cel mai bun actor comedie/musical" de anul acesta, James Franco, reuseste intr-un mod fermecator sa faca mai mult decat o comedie din acest film. In esenta, este un film despre prietenie si despre implinirea viselor, si consecintele ce stau la baza acestora. Tommy nu s-a gandit niciodata ca o sa ajunga faimos pe aceasta cale, sa fie facut un film biografic despre el. Visele pot fi implinite si in cele mai ciudate moduri, iar acest film ne invata sa credem in visele noastre pentru ca acestea se pot implini chiar cand… citeşte

9 2
nathalie_dinu pe 06 Ianuarie 2018 05:57
Pasiunea fara mijloace naste un dezastru...artistic
Un film care te inspira sa-ti urmezi visele, sa admiri determinarea, curajul si inconstienta unui om care, desi nu are mijloacele artistice necesare, gaseste in sine vointa de a persevera.
Filmul nu-i face intru totul dreptate lui Tommy Wiseau. Renumele peliculei ,,The room' considerat cel mai prost film facut vreodata nu i se datoreaza doar actorului- regizor, ceilalti actori fiind si mai prosti.
James Franco este un actor extrem de bun, acest film punandu-i foarte bine in valoare talentul si spiritul ludic.

8 2
GabrielaSirbu pe 30 Ianuarie 2018 10:32
Mi-a placut fffff mult filmul , excelenta interpretarea lui James Franco iar Tommy Wiseau dupa umila mea parere, este un fel de Forrest Gump….. pentru care prietenia este mai mult decat un cuvant.
4 1
Spaghete pe 22 februarie 2018 16:48
Asemanarea cu Forrest Gump, e geniala !
xerses pe 15 Ianuarie 2018 17:39
Realizare foarte buna a unui film despre cel mai prost film facut vreodata.
4 1
Spaghete pe 22 Februarie 2018 12:45
...sau cum sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca !
La un moment dat, m-am oprit din vizionare si chiar am cautat ''the room'', am urmarit minute bune, minunandu-ma de ''efervescenta textului ce descrie natura argumentativa si persuasiva a retoricii''. ''The room'' intra lejer in categoria ''sunt bou si vreau sa stie toata lumea''...deja vorbim de un nivel inferior cabotinismului, dupa 5 minute de vizionat devine un quilty pleasure. Razi si-ti faci cruci. Cu ambele maini.
Filmul greu de incadrat undeva, de povestit, de explicat...perspectiva unui mare succes te face sa iti pierzi mintile, daca le ai.
James Franco, genial.
Finalul....apoteotic...''to this day no one knows, where Tommy is from, or where he made his money or how old he is''.

3 1
boghiu_andrei pe 21 Ianuarie 2018 00:05
Povestea din spatele ''succesului''.
The Disaster Artist, dupa cum stiti, spune povestea incredibila a celui numit Tommy Wiseau si a drumului parcurs pana la implinirea visului numit The Room. Nu mai are rost sa mai intru in detalii. Cert este ca Franco a facut o treaba extraordinara. Concluzia este: oricine isi poate indeplini marele vis. Trebuie doar sa ai incredere in tine si sa mergi pana la capat. La final conteaza ca tu sa fii fericit si multumit de tine.

James Franco (pe langa toate ideile pe care le are) face inca un rol foarte bun. Dupa 127 de ore, face o teaba foarte buna si in acest film, iar pentru performanta lui primeste Globul de Aur

✔ 8

3 1
borisvultur pe 13 Ianuarie 2018 22:40
A fi cabotin
Foarte bine jucat rolul lui Tommy de către James Franco. A interpretat un cabotin-clovn, veleitar inconștient, aspirant funambulesc, impulsiv. Sigur că filmul adăpostește multe clișee, dar „legenda” lui Tommy (cel care a fost pe scenă lângă Franco la decernarea Globurilor) capătă contur plauzibil.
3 1
margochirila24_69 pe 21 Ianuarie 2018 11:09
https://cineamator.ro/the-disaster-artist-james-franco/
Excelent!

3 2
loryme pe 20 Ianuarie 2018 17:37
Mie mi-a plăcut. Nu credeam dar... Meritat în opinia mea Globul de Aur obținut de Franco.
3 2
Aishor pe 07 Aprilie 2019 22:50
M-am distrat teribil! Neasteptat de bun! Cel mai bun film despre cel mai prost film facut vreodata! Ha ha ha!!!!
2 0
andystarx pe 03 Martie 2018 22:38
Nota 7/10
Sincer nu ma asteptam ca dupa primele 30 de minute ,sa mi placa cat de cat ! Am ras cu pofta la cateva faze,film realizat bine dupa un alt film,considerat poate cel mai prost film facut vreodata,oricum ciudat personaj,pe care James Franco l-a interpretat foarte bine ! Un film cum nu s-a mai facut vreodata,merita o vizionare !
2 1
lili22 pe 08 Mai 2019 12:07
Un film mediocru..James Franco face un rol foarte interesant.Mi-a placut.
1 0
dany6960 pe 31 Decembrie 2017 08:46
UN FILM DEZASTRU
PIERDERE DE TIMP. MAI BINE VA UITATI LA ALTCEVA. DEZASTRU TOTAL
1 22
VerbalKint94 pe 8 ianuarie 2018 13:17
Ofera-ne si noua cateva argumente. Este foarte usor sa spui despre un film pe care probabil nu l-ai vazut ca este ,,o pierdere de timp".
kasmyn pe 12 ianuarie 2018 16:04
unii se pare isi dau cu parerea desre filme care nu le-au vizionat deja!!
user-5d20f3189d89b pe 03 Septembrie 2019 00:50
Cea mai mare prostie ce am vazut-o vreodata. Mi-am irosit o ora din viata...
0 2

Spune-ţi părerea despre The Disaster Artist

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Disaster Artist
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells