Recomandări TV. De la comedie în toată regula, la tragicomedii, film de război și crimă

de Gloria Sauciuc în 1 Apr 2019
Cele mai interesante titluri, programate pe micul ecran de luni până duminică
Prima săptămână din această lună începe cu o comedie pe măsura zilei de 1 aprilie, continuă cu șicane adolescentine, apoi cu un film memorabil al lui 2017 despre una dintre cele mai controversate crime provocate de ură din cultura modernă americană. O animație de neratat e difuzată joi, la TV5 Monde, George Clooney caută aurul transferat de Saddam în Irak, pe HBO Go începe un serial cu arte marțiale iar săptămâna se încheie cu o comedie cu proști, care arată cu degetul industria de film de la Hollywood.

Comedie. Cu nașu' la psihiatru/Analyze This (1999)
Luni, 1 aprilie, ora 23:00, Paramount Channel 
Robert De Niro și Billy Crystal au dat lovitura cu această comedie. Analyze This este celebru pentru că-l reinventează pe Robert De Niro într-un rol comic. După ce l-a interpretat memorabil pe marele boss Vito Corleone în „The Godfather Part II” (1974), Robert De Niro revine în rolul unui nou şef mafiot, aici cuprins de atacuri de panică după ce scăpase întâmplător dintr-o încercare de asasinat. Succesul filmului din 1999 face ca în 2002 să apară un sequel, Analyze That. 
 
Dramedie. Heathers (1988)
Marţi, 2 aprilie, ora 20:10, TVR 2
O comedie neagră despre viața de liceu, selectată la Festivalul Sundance, unde a fost premiată pentru regie, în care Winona Ryder este la începutul carierei.  Liceul Westerberg este dominat de clica urâcioaselor Heather, trei june bogate, frumoase și răutăcioase, care au același prenume. Mâna lor dreaptă este Veronica, o fată de treabă, care nu le place pe cele trei, dar care nu se poate împiedica să nu le copieze. În școală își face apariția arătosul Jason Dean, care o atrage pe Veronica într-un periculos joc al morții. 
 
Crimă. Bomb City
Miercuri, 3 aprilie, ora 22:50, CineMAX 
Filmul este bazat pe o poveste adevărată, despre una dintre cele mai controversate crime provocate de ură din cultura modernă americană. Iarnă 1997, Amarillo, Texas. Brian Deneke este cunoscut pentru creasta lui verde și pasiunea pentru muzica punk. El cântă alături de prietenii lui într-un local dărăpănat cunoscut ca „Bomb City”. Brian, alături de mulți alți „punks”, refuză să se conformeze la cultura conservatoare care îl înconjoară. Înfățișarea lor radicală stârnește ura comunităților și, mai ales a lui Cody Cates, un licean care face parte dintr-un grup cunoscut ca „white-hatters”.
 
Animație. La jeune fille sans mains (2016)
Joi, 4 aprilie, ora 22:02, TV5 Monde
În vremuri foarte grele, un morar este nevoit să-şi vândă fata Diavolului. Protejată de puritatea ei, fata reuşeşte să scape, dar rămâne fără mâini. Îndepărtându-se de famile, se întâlnește în drumul său cu zeița apelor, cu un grădinar blând și cu un prinț. O lungă călătorie spre lumină. Animație nominalizată la Premiile César în 2017. Câștigător al Grand Prizde la Tokyo Anime Award.
 
Premieră. Serialul Warrior (2019)
Vineri, 5 aprilie, pe HBO GO
Warrior este o dramă plină de acțiune care se petrece în timpul războaielor dintre organizațiile criminale din Chinatown, San Francisco, în a doua jumătate a secolului 19. Serialul îl prezintă pe Ah Sahm, un fenomen al artelor marțiale, care devine asasinul plătit al uneia dintre cele mai puternice familii criminale din Chinatown.
 
Război. Regii Deșertului/Three Kings (1999)
Sâmbătă, 6 aprilie, ora 14:55 , AMC 
Imediat după sfârșitul războiului din Golf, patru soldați americani, închipuindu-și că Irakul e plin de bogății furate din Kuwait, vecinul lui prosper, vor să plece acasă cu o pradă de război. Ei descoperă o hartă cu locul unde se află ascuns aurul transferat de Saddam în Irak și pleacă în căutarea lui. Dar nimic nu decurge conform planului. Mark Wahlberg, George Clooney, Ice Cube, în distribuție.
 
Duminică, 7 aprilie, ora 21:00, CineMAX 
Regizorul James Franco ecranizează pentru marile ecrane povestea reală şi deopotrivă tragicomică din spatele lui Tommy Wiseau, un outsider al industriei cinematografice al cărui vis a fost dintotdeauna acela de a fi acceptat de industria hollywood-iană ca un veritabil realizator de film.

Exploreaza subiecte similare:

Analyze This, Robert De Niro, Billy Crystal, Winona Ryder, Bomb City, La jeune fille sans mains, Three Kings, George Clooney, The Disaster Artist, James Franco

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells